Vanhemmuus 22.06.2022

Sanna Marin Annassa: ”Haaveilen kesälomasta lapseni kanssa ilman, että joku salakuvaa meitä”

Kesällä Sanna Marin haluaa nauttia ajasta perheensä kanssa. Kesälomasuunnitelmiin vaikuttaa kuitenkin Marinin asema pääministerinä.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Liisa Valonen

Suomen pääministeri, kuten niin monet muutkin vanhemmat, haaveilee jo kesälomasta perheensä kanssa. Hän haluaisi viedä tyttärensä, neljävuotiaan Emma Amalian, Muumimaailmaan tai huvipuistoon.

Myös monet arkiset asiat perheen kanssa ovat Marinin toivelistalla. Kuitenkin hänenlaiselleen ne eivät ole itsestäänselvyyksiä.

– Toivoisin, että voisin vaikka käydä oman tyttöni kanssa uimarannalla ilman, että joku salakuvaa meidät ja laittaa kuvat lehteen. Toivoisin todella, että ihmisten yksityisyyttä muistettaisiin kunnioittaa, Marin kertoo Anna-lehden haastattelussa.

Marinin loma-ajat on merkattu heinäkuulle, mutta niiden toteutuminen riippuu maailman tilanteesta.

Lue myös: Nämä 11 pientä kesäelämystä lapsesi muistaa ikuisesti

Emma on tottunut siihen, että äiti on välillä poissa

On ymmärrettävää, että pääministeri haaveilee yhteisestä ajasta perheensä kanssa. Vieväthän pääministerin tehtävät toisinaan Marinin päiviksi pois.

Silloin Markus-puoliso ja perheen sukulaiset pitävät Emmasta huolta. Markusta Marin kuvailee perheen tukipilariksi.

Marin piti noin puolen vuoden verran vanhempainvapaata Emman synnyttyä, minkä jälkeen Markus jäi hoitamaan Emmaa vielä joksikin aikaa kotiin.

– Meidän Emma on vauvasta lähtien tottunut siihen, että äiti on välillä poissa. Perhe-elämämme toimii aika luontevasti, mutta kyllä se vaatii läheisiltäni paljon.

Lastaan Marin kuvailee touhukkaaksi ja iloiseksi. Hän on hämmästynyt, mitä kaikkea Markus on Emmalle ehtinyt jo opettaa: aakkoset, hieman kirjoittamista ja laskemista sekä englantia.

Lue myös: Historiallinen perhevapaauudistus astuu voimaan: ”Naisiin ei liity enää erityistä vauvariskiä työmarkkinoilla”

Tärkeintä, että Emmalla ja perheellä on kaikki hyvin

Sanna Marinin ja Markun Räikkösen kaksivuotishääpäivään on vajaa kuukausi aikaa. Marin ja Räikkönen ovat pitäneet yhtä jo puolet elämästään eli 18 vuotta.

Perheen ja parisuhteen merkitys huokuu Marinin puheista.

Markus Räikkönen ja Sanna Marin ovat alkaneet seurustella 18-vuotiaina. Kuva: Niclas Mäkelä / OM-arkisto

– Jokainen kaipaa välillä myös sitä, että joskus on hauskaa. Ilman iloa kyynistyy ja muuttuu tunteettomaksi. Jos on mahdollisuus vapaa-aikaan perheen ja läheisten kesken, saan siitä virtaa.

Pitkien neuvotteluiden ja työmatkojen jälkeen Marin purkaa paineita urheiluun. Lenkkeillessä hänen perässään kulkee turvamies.

Yöunet ovat yleensä 6–7-pituisia, mutta melko monesti ne jäävät sitäkin lyhyemmiksi.

Työasiat eivät kuitenkaan yleensä tule Marinin uniin. Ukrainen sodan syttyminen oli poikkeus.

Tulevaisuuden urasuunnitelmia Marinilla ei ole. Hän uskoo, että eteen tulee vielä uusia asioita – niihin tartutaan, jos ne sopivat kulloiseenkin tilanteeseen.

– Tärkeintä on, että Emmalla ja perheellä on kaikki silloinkin hyvin.

Lue koko juttu Anna-lehdestä tai Anna.fi.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X