Vanhemmuus 03.04.2019 Päivitetty 13.08.2019

Sellaista sattuu -bloggaaja Reetta Ek haluaa purkaa äitiyden kliseitä

Sellaista sattuu -blogia Kaksplussalla pitävä Reetta Ek haluaa purkaa hyvän perhearjen kliseitä. Myös äitibloggaaja-nimitys kuulostaa hänen korvaansa vähän vieraalta.

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
Reetan kotialbumi

Saako yksinhuoltajaäiti käydä baarissa? Miksi monet edelleen tuomitsevat äidin, joka haluaa satunnaisesti tanssia, juoda juoman, ehkä hieman flirttaillakin?

Koska eihän mun kuulu olla muuta kuin äiti ja vaimo, koska mä oon kuitenkin keski-ikää lähestyvä nainen. Mun pitäisi leikata tukkani lyhyeksi ja olla jalkapallomutsi. Käyttää mukavia kenkiä ja valittaa liikavarpaasta. Mun pitäisi unohtaa miettiä miltä mun perseeni näyttää tiukoissa farkuissa ja keskittyä tekemään makaronilaatikkoa. 

Reetta Ek, 43, ei pelkää sanoa mielipiteitään. Hän on äiti, joka saattaa lähteä ulos viikonloppuna silloin, kun lapset ovat isällään – ja iltaa viettäessään törmätä ihmettelyihin siitä, miksi äiti vain ”hengailee baarissa”.

Ihmettelijöille Reetta lataa takaisin kärkkäästi, mutta myös huumorilla.

Äitiys on Reetan elämän tärkein rooli. Mutta se ei ole ainoa. Sellaista sattuu -blogissaan Reetta kirjoittaa muun muassa deittailusta, itsetunnosta, parisuhteen kompastuskivistä sekä kohtaamistaan ennakkoluuloista.

– En osaa edes ajatella itseäni perinteisenä äitibloggaajana, olen enemmänkin ihmissuhdebloggaaja, Reetta nauraa.

Siitä Reetan blogissa onkin kyse: Reetta käsittelee suhdetta itseensä, lapsiinsa ja omiin vanhempiinsa sekä avaa ajatuksiaan parisuhteesta ja sen etsimisestä.

– Olen tällä hetkellä sinkku ja kirjoitan myös siitä avoimesti. Haluan taistella kliseitä vastaan ja kirjoittaa meidän näköisestä perhe-elämästä, Reetta toteaa.

Perheeseen kuuluu 7-vuotias poika, joka aloittaa syksyllä ekaluokan sekä aikuinen tytär, joka muutti viime vuonna pois kotoa. Reetta tekee keittiösuunnittelijana pitkää päivää, ja iltapäivisin usein ex-mies on se, joka hakee pojan eskarista. Sitten hoidetaan kuljetuksia suuntaan ja toiseen.

Arjessa ovat tiiviisti mukana myös ystävät, sisko  ja äiti.

– Rauhallinen arki on tästä kaukana! Yksinhuoltajana elämä on paljon asioiden yhteensovittamista. Välillä joutuu iltaisin vain rojahtamaan sohvalle ja toteamaan, että äiti on nyt väsynyt, Reetta myöntää.

– Viikonloppuisin puuhaillaan sitten kaikkea kivaa yhdessä.

Ei mitään ruusunpunaista, vaan myös hankalia tunteita

Reetta aloitti bloggaamisen ensimmäistä kertaa jo kymmenen vuotta sitten, mutta hän on päivittänyt blogiaan aktiivisesti viimeiset pari vuotta.

Viime kesän lopulla Reetta koki, että hän löysi bloggaamiseen oman äänensä. Kirjoittaminen muuttui intohimoksi silloin, kun henkinen kipuilu oli suurta.

– Koin jonkinlaisen loppuun palamisen ihmisenä, Reetta kertoo.

– Elämässä kaatui paljon asioita, jotka olivat painaneet pitkään. Sitten pää sanoi, että nyt riittää.

Kirjoittaminen oli Reetalle luonnollinen tapa käsitellä omia tunteita. Samalla olokin helpottui.

– Olen saanut lukijoilta palautetta, että ihanaa kun kirjoitan suoraan ja rehellisesti asioista, enkä kaunistele itseäni. Myönnän myös virheet ja kipuilut. En haluakaan olla ruusunpunainen, Reetta toteaa.

Kevätauringon lämmittäessä Reetta kertoo heräävänsä henkiin aivan uudella tavalla. Nyt virtaa riittää vaikka mihin, ja Reetta odottaa tältä vuodelta suuria.

– Viime aikoina on tapahtunut todella mahtavia asioita: nyt rakkaasta harrastuksesta eli blogistani tuli työtä ja aivan uudenlainen osa arkea. Tämä on mun vuosi.

Tutustu Reetan Sellaista sattuu -blogiin: kaksplus.fi/blogit

Kommentit (1)

Ihanan rehellisiä ja koskettavia kolumneja huumorilla höystettynä! Tykkään!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X