Vanhemmuus 03.09.2018 Päivitetty 14.08.2019

Toisenlaiset teiniäidit -Jenni, 24: ”Kaikki sujuu mutkattomasti, vaikka neljällä lapsellani on 3 eri isää”

Toisenlaiset äidit- ohjelman 5. kaudella pääosassa ovat teiniäidit. Avausjaksossa esiintyvä Jenni haluaa osoittaa, että tavallisesta poikkeavat perhetilanteet voivat toimia aivan hyvin, jos vain itse niin haluaa.

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
Petri Aho / Nelonen Media

Esikoinen ekaluokalla, toisiksi vanhin eskarissa, ja 2-vuotias sekä viiden kuukauden ikäinen nuorimmainen kotosalla äidin kanssa. Päijät-Hämeessä Kärkölässä asuva neljän tytön äiti Jenni on 24-vuotias, ja hänen kolmella ensimmäisellä lapsellaan on kaikilla eri isät.

Tilanne voisi helposti kuulostaa ainakin ulkopuolisen korviin sekavalta, mutta Jennin mukaan kaikki sujuu moitteettomasti, ja kukin isä on edelleen lapsensa elämässä mukana.

– Isoin viettää viikonloppuja toisella paikkakunnalla asuvan isänsä luona, 6-vuotias taas on vuoroviikoin isällään. Kahden nuorimman lapsen isän kanssa pyöritämme kotia puolestaan yhdessä, Jenni kertoo.

– Välillä uusille ihmisille on hankala selittää perhekuviotamme, mutta kukaan ei ole koskaan kummastellut asiaa ainakaan päin naamaa. Nykyään on kuitenkin jo aika normaalia, että ainakin kahdella lapsella on eri isät, Jenni toteaa.

Tieto neljännestä lapsesta sai pohtimaan omia voimavaroja

Toisenlaiset teiniäidit -sarjan avausjaksossa seurataan Jennin kiireistä pikkulapsiarkea, johon nuorimmainen on juuri tuloillaan. Kun viimeisin raskaus selvisi pariskunnalle, oli hetkeksi pysähdyttävä miettimään niin omaa jaksamista kuin perheen taloudellista tilannetta.

– Päätettiin kuitenkin, että selvitään ja jaksetaan, Jenni kertoo.

Helppoa arki neljän pienen lapsen ja kolmen isän kanssa ei kuitenkaan aina ole. Menojen aikatauluttaminen ja yhteensovittaminen on koko ajan haastavampaa.

–  Aikaa ei meinaa riittää kaikkeen: Lapsilla on omat kerhot ja harrastukset, siihen lisäksi omat ja puolison menot, ja jokaiselle lapselle haluaisi antaa myös kahdenkeskistä aikaa, Jenni kertoo.

Tällä hetkellä Jenni on kotona nuorimmaisten kanssa, mutta tulevaisuuden haaveissa olisi jatkaa lähihoitajaopintoja, jotka jäivät aikoinaan kesken.

On itsestä kiinni, miten elämän yllätyksiin suhtautuu

Tv-sarjan uutta avausjaksoa Jenni ei ole vielä nähnyt itsekään, mutta kertoo, että oman elämän avaaminen kameroille ja tv-katsojille tuntui luontevalta.

Mukaan sarjaan Jenni lähti erityisesti siksi, että halusi vähentää teiniäitiyteen kohdistuvia ennakkoluuloja. Vaikka elämässä tulisi yllättäviä tilanteita eteen, ne voi hoitaa järkevästi.

Jennin ensimmäinen lapsi syntyi hänen asuessaan nuorisokodissa.

– Kaikesta selviää, vaikka olisi mitä tahansa vaikeuksia elämässä. Erotilanteissa voi miettiä, alkaako kantaa kaunaa vai miten haluaa asiat hoitaa.

17-vuotiaana ensi kertaa äidiksi tullut Jenni on kasvanut omien sanojensa mukaan hyvin huolehtivaiseksi ja rakastavaksi neljän lapsen vanhemmaksi.

– Sylini on aina auki, ja sinne mahtuu myös lapsistani vanhin.

Toisenlaiset teiniäidit Livillä maanantaina 3. syyskuuta alkaen.

Kommentit (1)

Niin no onhan mullakin isoveli ja pikkusisko ja kaikilla on eri äiti. Että meneehän se toisinkinpäin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X