Vanhemman terveys 27.09.2018 Päivitetty 14.08.2019

Taltuta syksyn pimeys energisellä treenillä – 7 helppoa liikettä yhdessä lapsen kanssa!

Kun kunto on hyvä, jaksaa touhuta lasten kanssa läkähtymättä. Treeniin ei tarvitse varata aikaa tunteja, vaan sen voi tehdä esimerkiksi vaunulenkillä.

Teksti
Elisa Hurtig
Kuvat
Paula Kukkonen / Otavamedia

Pienten lasten vanhemmilla ei ole liiaksi aikaa. Siitä huolimatta omasta hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta. Bloggari ja hyvinvointivalmentaja Hilla Stenlund rakensi Kaksplussan lukijoille treenin, jonka voi tehdä vaikka vaunulenkin yhteydessä, eikä se haukkaa kuin parikymmentä minuuttia päivästä.

Älä ala kuitenkaan riuhtoa ihan jäykällä keholla vaan lämmittele kroppasi ensin. Voit verrytellä kävelemällä rattaiden kanssa, esimerkiksi vaunujen työntäminen ylämäkeen lämmittää lihakset tehokkaasti. Jos olet juuri synnyttänyt, juttele ensin neuvolalääkärisi kanssa siitä, miten sinun kannattaa aloittaa treenaaminen.

helppo treeni vaunujen kanssa

1. Askelkyykky rattaiden kanssa

Ota rattaista tukeva ote, pidä keskivartalo tiukkana ja ryhti hyvänä. Seiso lantion levyisessä haarassa ja ota vasemmalla jalalla pitkä askel eteen. Kyykkää alas siten, että vasen polvi on 90 asteen kulmassa ja oikea polvi lähellä maata. Ponnista ylös, ota oikealla jalalla pitkä askel eteen ja kyykkää taas. Voit edetä askelkyykyillä vaikkapa lyhytpylväiden välisen matkan.

helppo treeni lapsen kanssa

2. Leveä kyykky ristiin

Asetu haara-asentoon ja ota kärryistä tukea toisella kädellä. Astu vasemmalla jalalla ristiin oikean jalan taakse ja kyykkää. Ponnista takaisin alkuasentoon. Pidä keskivartalo tiukkana koko liikkeen ajan. Tee kymmenen toistoa ja vaihda puolta. Liike tuntuu sivupakarassa.

3. Lantionnosto

Asetu selinmakuulle polvet koukussa ja jalkapohjat tukevasti maata vasten. Nosta lapsi istumaan lantiosi päälle. Nosta lantio ylös, purista yläasennossa pakaroita tiukasti yhteen ja laskeudu alas, pakaroilla jarruttaen. Voit olla suorien käsivarsien varassa tai pitää hartiat maassa.

helppo treeni lapsen kanssa

4. Kierrot lapsen kanssa

Asetu maahan istumaan, pidä polvet koukussa. Ota lapsi syliin, nojaa hieman taaksepäin ja irrota halutessasi kantapäät maasta. Lähde kiertämään lasta puolelta toiselle. Liike tuntuu vinoissa vatsalihaksissa. Jos lapsesi on jo iso taapero, voit tehdä kierrot esimerkiksi kahvakuulan kanssa.

helppo treeni lapsen kanssa

5. Kahvakuulavauva

Asetu leveään haara-asentoon ja nappaa lapsi syliisi suorille käsivarsille. Kierrä ylävartaloa oikealle puolelle ja nosta lapsi yläviistoon, pidä käsivarret edelleen suorina. Kierrä sen jälkeen vasemmalle puolelle. Pidä keskivartalo koko ajan tiukkana. Jos et jaksa nostaa lastasi suorille käsivarsille, käytä esimerkiksi kahvakuulaa apuna.

helppo treeni lapsen kanssa

6. Olkapääpunnerrus

Asetu punnerrusasentoon kämmenien ja varpaiden varaan ja nosta peppu ylös. Anna pään roikkua käsivarsien välissä selän jatkeena. Tämä on alkuasento. Punnerra käsivarsia koukistamalla pienesti alaspäin, pidä peppu ylhäällä. Palaa alkuasentoon. Liike on pieni, mutta tehokas.

helppo treeni lapsen kanssa

7. Kylkipito

Asetu maahan sivulankkuun. Voit pitää tukikäden suorana tai kyynärnojassa. Pidä keskivartalo tiukkana, nosta alempaa jalkaa hieman ylöspäin ja laske taas alas. Liike on pieni, mutta tuntuu makeasti sivuvatsalihaksissa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X