Vanhemman terveys 24.01.2016 Päivitetty 17.06.2021

Voiko lapsen kanssa joogata? Testissä netin muksujoogatunti

Miten onnistuu joogaaminen kotona yhdessä lapsen kanssa? Osallistuimme netissä muksujoogatunnille.

Teksti
Annina Pennonen
Kuvat
Creative Commons

Viisivuotias tyttäreni tietää kyllä, mitä on jooga: sen verran usein äiti tai isä nappaa meillä maton kainaloonsa ja painuu salille. Hänestä on myös ollut hauskaa köllötellä joogamatolla (ja olla tiellä) niinä harvoina kertoina, kun olen yrittänyt treenata kotona.

Niinpä arvelen, että nettijoogaa tarjoavan suomalaisen Yoogaia-palvelun muksujoogatunti voisi olla hauska kokemus meille molemmille.

Koska on sunnuntai, Yoogaiassa ei ole tarjolla muksujoogan livetuntia (monia muita houkuttelevia tunteja aikuisille kyllä olisi), joten valitsen tallenteista 30 minuutin pituisen session. Sitten vain matto lattialle ja lapsi vierelle pehmolelun kanssa.

Lue myös: Vauvan äiti – tämän 4 minuutin Tabata-treenin ehdit tehdä

Aikuiselle tuttuja liikkeitä, lapselle satua

Tuntia vetää joogaope pienen apulaisensa kanssa. Oma lapseni osallistuu kuin kuuntelisi satua.

Liikkeet ovat joogaa harrastaneelle tuttuja ja helppoja perusliikkeitä, mutta lapselle ne muuttuvat jännittäväksi leikiksi nimien (lohikäärme, sudenkorento) ja pehmolelun ansiosta. Nalle nimittäin toimii apuvälineenä.

Vaikeimpia asioita tunnissa lapselle ovat lyhyet alku- ja loppurentoutukset, jolloin pikkuapina ei voi vastustaa pieruhuumoria (”äiti, multa pääsi paukku sun naamalle!”) Asiaa ei auta myöskään se, että kylässä oleva mummi huutelee sivukommentteja sohvalta.

Katso myös video: Näin jumppaat lantionpohjan lihaksia yhdessä vauvan kanssa

Rauhoita joogasessio

Oliko äidin olo yhtä euforinen kuin yleensä joogan jälkeen? Ei, mutta molemmilla oli hauskaa. Muksujoogatunti on myös hyvä tapa saada vilkas lapsi rauhoittumaan  ja keskittymään – ja esimerkiksi venyttelemään. Lapsikin voi kärsiä lihasjännityksistä.

Kokeilemme varmasti nettijoogaa uudelleen – mutta siten, että muu perhe ajetaan session ajaksi pois olohuoneesta.

Yoogaia.com tarjoaa suomenkielisiä joogan livetunteja ja tallenteita (tunteja myös raskaana oleville ja tuoreille äideille). Hinta alkaen 9,99,e/kk.

Lue myös: Joogaa odottajille

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X