Vauva 11.04.2023

7 syytä, miksi on ihanaa saada kevätvauva

Keksitkö vielä lisää perusteluja?

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Vanhemmat riemuitsevat pienokaisen syntymästä, tapahtui se mihin vuodenaikaan tahansa. Tähän juttuun listasimme kuitenkin syitä, miksi on erityisen ihanaa saada juuri kevätvauva.

1. Kevätvauva syntyy äidille suotuisaan aikaan

Raskauden viimeisin kolmannes ei ajoitu pahimpiin helteisiin, jos vauvan on määrä syntyä keväällä. Kesä- tai syysvauvojen odottajilla on hieman tukalammat oltavat!

2. Infektioriski on pienempi

Vanhempi voi olla melko turvallisin mielin, koska syksyn ja talven tautikierteet alkavat hellittää otettaan. Keväällä ja kesällä riski infektioille on jo paljon pienempi, jolloin vauvaa on helpompi suojata kurjilta tartunnoilta.

3. Kevätvauva on helppoa pukea

Hurjimmat pakkaskelit ovat jo takana, joten vanhemman ei tarvitse stressata siitä, onko vauvalla varmasti riittävästi vaatetta. Kevätvauva on helppoa pukeakin, kun vaatekerroksia on pakkassäähän verrattuna vähemmän.

4. Vaunulenkkisäät ovat parhaimmillaan

Ei ole liian kylmä eikä liian kuuma. Asfaltti ja lenkkipolut ovat kuoriutuneet esille lumen alta, ja talven jälkeen houkuttaa aidosti mennä ulkoilemaan.

kevatvauva
Kevätvauva vaunuihin ja menoksi!

5. Valo piristää koko perhettä

Valon määrä kasvaa keväisin päivä päivältä. Aamuisin on helpompaa käynnistyä, vaikka vauva olisikin pitänyt yöllä valveilla.

Lue myös: 7 syytä, miksi on ihanaa saada syysvauva

6. Kevätvauva on jo riittävän iso reissaamaan kesälomalla

Vastasyntyneen kanssa on aina hieman hankalaa lähteä minnekään, eikä uudessa elämäntilanteessa ole usein edes halua poistua kauas kotoa. Kesän tullen kevätvauva on kuitenkin jo kasvanut sen ikäiseksi, että on mahdollista tehdä jokin pieni reissu.

Jos vauvaa täysimettää, ei hänelle tarvitse vielä kesällä pakata edes ruokia mukaan, mikä helpottaa reissaamista entisestään.

7. Kesä tietää enemmän yhteistä aikaa

Puolison tai muun lähipiirin kesäloma on mukava bonus silloin, kun äitikin on äitiyslomalla. Se tietää enemmän yhteistä aikaa ja parempia mahdollisuuksia hoitoapuun pienokaisen kanssa.

+ Hauskat faktat keväällä syntymisestä

Joidenkin tilastojen valossa tulevaisuus vaikuttaa lupaavalta, jos sattuu syntymään keväällä. Esimerkiksi toimitusjohtajien ja kansainvälisten palkintojen voittajien joukossa on erityisen paljon keväällä syntyneitä. Lue näistä ja muista hassuista faktoista artikkelit, joissa kerrotaan maaliskuun, huhtikuun ja toukokuun lapsista!

Anna.fi: Miksi kevät piristää yhtä ja väsyttää tai jopa masentaa toista? Tässä on syy kevätväsymykseen

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X