Vauva 11.06.2019 Päivitetty 29.05.2023

Amerikkalaislehti: Jos et keksi vauvallesi nimeä, uusi konsulttiyritys kehittelee nimen puolestasi

Konsulttifirma näki päivänvalon, kun sen perustajat ihastuivat toistensa lasten epätavallisiin nimiin. Yhdysvaltalaisfirma Future Perfect keksi lämpimikseen nimiehdotuksen esimerkiksi prinssi Harryn kuninkaalliselle vauvalle.

Teksti
Tiina Torikka
Kuvat
iSTock

Yhdysvalloissa, vauvojen nimeämisen luvatussa maassa, voi nyt ostaa asiaan vihkiytynyttä konsulttipalvelua. Viihdelehti People kertoo kahden äidin pyörittämästä yrityksestä, joka keksii vauvallesi nimen puolestasi.

Konsulttipalvelu Future Perfect tarjoaa esimerkiksi pakettia, jossa se selvittää kymmenen parasta vaihtoehtoa lapsellesi perehtymällä perheen mieltymyksiin. Pakettiin kuuluu kyselylomake ja 15 minuutin puhelinhaastattelu. Niiden avulla konsultit kartoittavat muun muassa vauvan sukupuuta ja vanhempien tyyliä.

Löydä lapselle nimi Kaksplussan nimikoneella

Luksuspakettiin kuuluu laajempi kyselylomake, puhelinhaastattelu, 10 etunimiehdotusta sekä 10 ehdotusta toiseksi nimeksi perusteluineen, uniikki vauvalahja sekä asiakastyytyväisyyden seurantapuheluita.

Esimerkiksi prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin lapselle olisi pyydettäessä ehdotettu nimeä Dashiell James, yrityksestä kerrotaan Peoplelle. Kuninkaallisesta vauvasta tuli Archie.

– Tarkoituksena ei ole ehdottaa suosikkinimiämme, vaan nimiä, joita he eivät edes tienneet halunneensa, kertoo yritystä edustava Cara Sullivan lehdelle.

Hänen omat tyttärensä ovat Reeve ja Vaughn. Yhtiökumppanin lapset ovat yhtä epätavanomaisesti nimetyt veljekset Eyan ja Jude.

Periaatteessa yritys voisi auttaa myös suomalaisia tuoreita vanhempia nimeämisahdingossa. Yritys kertoo sivuillaan, että sen laaja nimiaineisto kattaa kaikki kulttuurit ja asiakkailta otetaan mielellään vastaan myös tiettyyn kulttuuriin liittyviä nimipyyntöjä.

Iivo-nimen suosio nousee kuin raketti – katso, mitkä ovat lasten seuraavat trendinimet!

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X