Vauva 07.06.2021 Päivitetty 29.05.2023

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan saivat tyttären – vastasyntyneen nimi kunnioittaa hovin tunnetuimpia naisia

Harryn ja Meghanin tytär on syntynyt Yhdysvalloissa.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
MVPhotos

Prinssi Harry, 36, ja herttuatar Meghan, 39, ovat saaneet toisen lapsensa 4. kesäkuuta 2021. Tytär syntyi kalifornialaisessa Santa Barbara Cottage -sairaalassa. Syntyessään vauva painoi 3,4 kiloa.

Vauvan nimeksi on annettu Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. Lempinimikin jo on – Lili.

Virallisessa tiedotteessa kerrotaan, että Lili on nimetty kuningatar Elisabetin mukaan. Hänen toinen nimensä Diana puolestaan kunnioittaa Harryn äitiä prinsessa Dianaa. Kansan suurta suosiota nauttinut prinsessa Diana menehtyi auto-onnettomuudessa vuonna 1997.

Ennestään Harrylla ja Meghanilla on 2-vuotias poika Archie.

Onnitteluja satelee – kireistä väleistä huolimatta

Brittilehdistö on jo intounut arvailemaan, onko vastasyntyneen tyttären nimi sovinnon ele.

Harryn ja Meghanin välit brittihoviin kiristyivät aina siihen pisteeseen asti, että he irrottautuivat hovin sisäpiiristä keväällä 2020. Näin ollen heihin ei enää viitata titteleillä ”hänen kuninkaallinen korkeutensa” eivätkä he edusta enää kuningatarta. Koska he ovat astuneet syrjään hovin tehtävistä, eivät he saa enää rahaakaan julkisista varoista.

Tuolloin tiedotteessa kuningatar vakuutti, että pariskunta silti pysyy kuninkaallisen perheen rakastettuina jäseninä.

Välien todellista laatua voi kuitenkin vain arvailla, sillä pariskunta kohautti koko maailmaa Oprah Winfreyn haastattelussa maaliskuussa 2021. Tuolloin Meghan kertoi muun muassa, että hovin sisällä olisi rasistisia asenteita.

Brittihovi on kuitenkin onnitellut pariskuntaa virallisella Instagram-tilillään. Kuvan ohessa kerrotaan, että Lili on kuningattaren 11. lapsenlapsenlapsi.

Nyt julkaistun tiedotteen yhteydessä oli myös Harryn ja Meghanin oma lausunto, jossa todetaan, että vastasyntynyt tytär on ”enemmän kuin olisimme koskaan voineet kuvitella” ja että he ”pysyvät kiitollisina rakkaudesta ja rukouksista, joita on lähetetty ympäri maailman”.

– Kiitos jatkuvasta ystävällisyydestänne ja tuestanne tänä hyvin erityisenä aikana perheellemme, kuuluvat pariskunnan terveiset.

Myös Harryn veli, kruununprinssi William, 38, ja hänen vaimonsa herttuatar Catherine, 39, ovat onnittelleet tuoreita vanhempia ja isoveli-Archieta virallisella Instagram-tilillään.

Williamin ja Catherinen julkaiseman onnittelukuvan yhteydessä on tuhansia tykkäyksiä saaneita, tavallisten kansalaisten kirjoittamia kommentteja. Kommenteissa kiitellään sitä, että William ja Catherine onnittelevat Harrya ja Meghania huonoista väleistä ja viime aikojen kohuista huolimatta.

– Tämän takia te olette Englannin tulevaisuus, kommenteissa ylistetään.

Lue myös: Prinssi Harry ja herttuatar Meghan saivat pojan!

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X