Vauva 09.05.2019 Päivitetty 29.05.2023

Miksi Meghanin ja Harryn vauvasta tuli Archie? Lue yllättävän nimen taustat

Archie Harrison! Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn nimivalinta pienelle pojalleen on herättänyt ihmetystä, ja se poikkeaakin monella tavalla kuninkaallisista perinteistä. Nimitutkija kertoo, mikä nimessä yllätti.

Teksti
Elina Hovinen
Kuvat
MVPhotos

Herttuatar Meghan ja prinssi Harry paljastivat eilen vastasyntyneen vauvansa nimen: Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Nimispekuloinnit käynnistyivät välittömästi vauvan syntymän jälkeen. Arvuuteltiin, antaako Sussexin herttuapari vauvalleen perinteikkään nimen ja noudattavatko he kuninkaallisia perinteitä. Nimivalinta on herättänyt runsaasti keskustelua ja ihmetystä.

Nimistöntutkimuksen dosentti Minna Saarelma-Paukkala Helsingin yliopiston almanakkatoimistosta yllättyi, että nimestä tuli lempinimityyppinen.

– Yllättävää tässä on, että etunimi on lempinimityyppinen, ei siis Archibald, joka on Archien kantanimi. Yleensähän kuninkaallisissa perheissä ei tämäntyyppisiä nimiä ole suosittu.

Kuninkaalliset eivät yleensä anna kahta nimeä, mutta tässäkään pari ei noudattanut perinteitä.

– Archie on Englannissa nykyään muotinimi, joten vanhemmat ovat seuranneet yleistä nimimuotia. Kiintoisaa on sekin, että Archie tai Archibald on perinteisesti skotlantilaisten suosima nimi. Ehkä Harrylla on myönteisiä muistoja Balmoralin linnasta Skotlannista, Saarelma-Paukkala arvelee.

Lue lisää aiheesta: Nämä ovat suosituimmat kuninkaallisten nimet

Antaisitko sinäkin kuninkaallisen nimen lapsellesi? Katso suosituimmat kuninkaalliset nimet

Annoitko tietämättäsi lapselle kuninkaallisen nimen? Katso lista suosikkinimistä

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X