Vauva 28.02.2024

Helmi-Leena Nummelan vauva syntyi: ”Täynnä ihmetystä ja onnea”

Helmi-Leena Nummela kertoo tuntevansa kiitollisuutta hyvin sujuneesta synnytyksestä.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
OM-arkisto

Näyttelijä Helmi-Leena Nummelan perhe on täydentynyt pienellä vauvalla. Iloinen tapahtuma selvisi Helmi-Leenan Instagram-tililtä, jonne hän julkaisi kuvan pienokaisesta.

– Viikonloppuna hän saapui. Ollaan täynnä ihmetystä ja onnea. Huh mikä reissu, Helmi-Leena kirjoittaa.

Pienokainen saapui maailmaan helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Näin ollen Helmi-Leena on viettänyt loppuraskautta erityisen liukkaiden kelien keskellä.

Helmi-Leena kiittää synnytykseen valmistautumisessa muun muassa Piritta Hagmania, joka toimii äitiysfysioterapeuttina sekä näyttelijä-kirjailija Sanna Stellania, jonka synnytyksistä kertova teos antoi Helmi-Leenalle uutta asennetta synnytykseen.

Helmi-Leena on ollut vaitonainen kuopuksensa mahdollisesta toisesta vanhemmasta. Helmi-Leenalla on entuudestaan lapsi ex-puolisonsa näyttelijä-laulaja Roope Salmisen kanssa.

Helmi-Leena on näytellyt muun muassa Putouksessa, Hotel Swan-, Kentän laidalla- ja Syke-sarjoissa.

Esikoisen syntymä muutti suhtautumista itseen lempeämmäksi

Helmi-Leena on kertonut avoimesti julkisuudessa muun muassa Anna-lehdessä uupumuksestaan ja vaativuudesta itseään kohtaan.

Intensiiviset uravuodet edelsivät esikoisen syntymää, kun Helmi-Leena opiskeli Espanjassa näyttelijäksi, sairastui anoreksiaan ja masennukseen ja lopulta valittiin vuoden näyttelijäksi vuonna 2018.

Helmi-Leenan oli palattava töihin kahden kuukauden kuluttua synnytyksestä. Perheenjäsen tai hoitaja toi vauvan syömään kuvauksiin.

– Siinä vaiheessa fyysinen yhteys vauvaan oli niin vahva, että tunne kehossa sanoi, että minun pitäisi olla muualla. Se oli aika rajua multitaskaamista.

Vaikka silloinen puoliso Roope hoiti kuvausten päätyttyä yhden yösyötöistä pumpatulla maidolla, ei enempi uni estänyt Helmi-Leenan uupumusta. Yösyöttöjen vähentyminen laski myös piristävien hormonien määrää.

Toisinaan Helmi-Leena suuntasi yöksi ystävänsä luokse nukkumaan.

Helmi-Leena huomasi, miten ankarasti puhui itselleen oman päänsä sisällä. Yksi tekijä uupumukseen oli suorittaminen, johon Helmi-Leena oli ollut aiemminkin taipuvainen.

Nykyään hän haluaa vaalia omaa hyvinvointiaan, iloisuutta ja rentoutta elämässä. Kaiken ei tarvitse olla tiukassa kontrollissa.

– Ennen etenin kuin jyrä, jos olin päättänyt mennä vaikka treenaamaan. Nykyään laitan unen ykkössijalle. Jos väsyttää, ajattelen, että ehdin salille huomennakin.

Lue koko juttu Annan numerosta 14/2022 tai digilehdestä.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X