Imetys ja vauvan ruoka 02.10.2019 Päivitetty 19.06.2023

Sohvaperunoiden Sannis pokkasi imetyspalkinnon! Kertoo vaikeuksista, jotka eivät näy ruudussa

Suklaata ja avunpyyntöjä ei kannata Sanniksen mukaan säästellä imetystaipaleella.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Ylen kuvapalvelu
3 kommenttia

Sohvaperunoissa vauva rinnallaan tv:tä katsova Sannis eli Sannamari Uuttu nappasi keskiviikkona jaetun imetyksen edistämisen palkinnon. Imetyspalkinto on tunnustus siitä, että hän on tehnyt imetystä näkyväksi ja luonnolliseksi osaksi ihmisten arkea.

Sannis kertoi koskettavassa ja hauskassa kiitospuheessaan, miten vaikeaa Ruusa-tyttären imetyksen käyntiin saaminen oli. Ruusaa ruokittiin lisämaidolla ensimmäiset kahdeksan viikkoa.

–Itkin ja taistelin ja ajattelin olevani maailman huonoin äiti.

Imetyspulmaan Sannis haki ahkerasti apua niin imetyspolilta, neuvolasta kuin kavereiltaankin. Hän kohtasi myös lannistavia kommentteja lähipiiriltään, mutta se ei saanut Sannista luovuttamaan yrittämästä täysimettää vauvaansa.

Sannis kertoo imettävänsä missä vain. Hän on ylpeä hänen ja tyttärensä yhteisestä onnistumisesta.

Kiitospuheensa hän omisti kaikille niille äideille ja isille, jotka nyt painivat asian parissa. Suklaata ja avunpyyntöjä ei kannata Sanniksen mukaan säästellä imetystaipaleella.

Parhaillaan vietetään imetysviikkoa, jonka ohjelmaan imetyspalkinto kuuluu. Tapahtuman taustalla on Imetyksen tuki ry.

Lue myösRintapumppu on monen äidin imetyksen pelastus – Näin pääset pumppaamisessa alkuun

Lue myös

Kommentit (3)

Imetys on great, silloin kun se tuntuu hyvältä sekä äidistä että lapsesta – puhdas, lisäaineeton ja mielellään myös vierasaineista vapaa äidinmaito on luonnollisesti parasta ravintoa lapselle, siihenhän se on tarkoitettu :)

Olisipa kiva, jos tähänkin asiaan osattaisiin suhtautua neutraalisti – ei tarvitsi veuhkota puolesta eikä vastaan ;)

Olis kiva tietää mitkä oli ne jujut millä imetys löhti käyntiin. Itse jouduin luovuttamaan, kun sitä maitoa ei vaan tullut vqikka kuinka lypsettiin ja yritettiin kikka kolmosia…

Heippa!
Meillä oli ongelmana suppea imuote. En myöskään oikein herunut pumpulle, mut sehän ei kerro siitä maidon riittävyydestä.
Saatiin onneksi kiireellinen lähete imetyspolille ja sieltä saatiin oikein hyviä vinkkejä. Viikkojen kuluessa imuote parani ja saatiin purkaa lisämaidot pois. Lisämaitoa annettiin erikoistuttipullolla joka ei vieroita rinnasta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X