Imetys ja vauvan ruoka 21.09.2016 Päivitetty 19.06.2023

Näillä apuvälineillä imetys sujuu – 11 vinkkiä imettäjälle

Imetyksen tueksi on tarjolla monenlaisia apuja, jotka helpottavat sekä äitiä että vauvaa.

Teksti
Christina Boman
Kuvat
Niclas Mäkelä/Otavamedia ja valmistajat

1. Imetyssuoja antaa rauhaa vauvalle

Seela, 3,5 kk, kurkistaa Söpö-imetyssuojan alta

Seela, 3,5 kk, kurkistaa Söpö-imetyssuojan alta (32,90 e, Bebes). Essutyylinen Söpö-imetyssuoja helpottaa julkisilla paikoilla imettämistä, mikäli äiti kaipaa suojaa tai vauvan on vaikea keskittyä syömiseen ympäröivien asioiden kiinnostaessa. Imetyssuojan kaarituki jättää näköyhteyden vauvan ja äidin välille. Päässään Seelalla on suloinen rusettipanta (3 kpl/4,99 e, H&M).

2. Juhlamekko imettäjälle

Mama Liciousin imetysmekkoÄitiysvaatteiden valikoima on kasvanut niin, että imettävä äiti voi huoleti valikoida kauniin mekon arkeen tai juhlaan ilman, että imetyksestä tarvitsee tehdä hankalaa. Mama Liciousin mekko kätkee laskosten alle avattavan kohdan, jonka kautta äidin on helppo imettää. 59,95 e, zalando.fi.

3. Kauniit ja käytännölliset imetysliivit

Lindexin imetysrintaliivitLindexin imetysrintaliivit ovat tyylikkäät ja helppokäyttöiset. Pitsisissä liiveissä on avattavat kupit, 19,95 e.

4. Lämmitettävät ja viilennettävät liivinsuojat

Luomupuuvillasta valmistetut Boob-liivinsuojatLuomupuuvillasta valmistetut Boob-liivinsuojat voi sekä lämmittää että viilentää. Viilennettyinä ne helpottavat turvotusta ja rauhoittavat nännejä, lämmitettyinä puolestaan kiihdyttävät maidoneritystä ja estävät maitotiehyitä tukkeutumasta. 22,90 e, jollyroom.fi.

5. Rintapumppu avuksi

 Nuk Jolie -rintapumppuKäsikäyttöisellä Nuk Jolie -rintapumpulla maidon voi pumpata suoraan Nuk-pulloon, jossa sen voi kätevästi säilyttää ja lämmittää ja josta sen voi myös syöttää. 49,90 e, lastenturva.fi.

6. Maidonkerääjällä ylimääräiset talteen

Philips Aventin pehmeät maidonkerääjät suojaavat nänniä hankautumilta, helpottavat maidon pakkautumista rintaan ja keräävät ylimääräisen rintamaidon talteen. Hellä paine vähentää turvotusta. 2 kpl 19,90 e, lekmer.fi.

7. Nännivoide hoivaa

GAIAn ekologinen nännivoideGAIAn ekologinen nännivoide sisältää mm. porkkana-, auringonkukka- ja avokadoöljyä sekä mehiläisvahaa. Sitä ei tarvitse pyyhkiä pois ennen imetystä. 40 ml, 19,50, jollyroom.fi.

8. Imetystyyny on monikäyttöinen

Doomoo Buddy -imetystyynyDoomoo Buddy -imetystyyny on monikäyttöinen. Se helpottaa nukkumista loppuraskauden aikana ja sen avulla myös imetysasentoa voi helpottaa. Vauva voi myös makoilla pehmeän tyynyn päällä. 79 e, ozbaby.fi.

9. Rintaöljy pehmittää

Weledan rintaöljyVegaaninen rintaöljy tekee ihosta pehmeän ja sileän. Se sisältää maidoneritystä stimuloivia aineita, kuten fenkolia ja kuminan siemeniä. Öljyn hieronta edesauttaa verenkiertoa ja ylläpitää rinnan alueen lämpöä. Weledan rintaöljy 50 ml, 15,95 e, Ruohonjuuri.

10. Harsoliinat moneen tarpeeseen

Pehmeitä puuvillaisia harsoliinoja voi käyttää moneen tarkoitukseen: röyhtäytykseen, suojana hoitoalustalla tai syöttäessä. 3 kpl 19,95, ozbaby.fi.

11. Imetystee tukee maidontuotantoa

ImetysteeLuomuimetystee tukee maidontuotantoa. Rauhoittava tee sisältää yrttejä kuten fenkolia, vadelmanlehteä ja nokkosta. Teetä ei suositella raskausaikana. Earth Mama Milkmaid -tee 8,95 e, raskauskeiju.fi.

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X