Imetys ja vauvan ruoka 24.02.2020 Päivitetty 26.02.2020

Rintapumput testissä – näillä voi pumpata äidinmaitoa kahteen pulloon yhtä aikaa

Nelikuisen Remu-vauvan äiti Heidi Kaikkonen kokeili sähkökäyttöisiä rintapumppuja, joilla voi pumpata molemmat rinnat samanaikaisesti.

Teksti
Liisa Järvinen
Kuvat
valmistajat

Kaksplussan rintapumpputesti toteutettiin kolmella eri valmistajien mallilla.

rintapumppu testi

Spectra SP9 Plus: Miellyttävää pumppausta

”Spectra-rintapumpun ulkoasu on moderni: tuntui kuin paketista olisi kuoriutunut avaruusalus. Tyylikäs valkoinen väri miellytti silmää.

Pumpun kasaaminen oli helppoa, sillä siinä on vain kaksi osaa. Ohjeet olivat selkeät. Spectran pumpussa on ladattava sisäänrakennettu akku, jossa oli valmiina varausta ja pumppaamisen pääsi aloittamaan samantien.

Herutukseen ja imuun on valittavana monta eri tasoa: herutukseen tasot 1–5 ja imuun tasot 1–10. Pumppu osoittautui tehokkaaksi, ja itselleni riitti imu enintään tasolla 7. Kun oikea imutaso löytyi, pumpun käyttö oli miellyttävää ja rentouttavaa. Pitkien letkujen ansiosta oli helppo löytää hyvä asento. Imu oli tasainen ja ääni hiljainen.

Pumpun kellosta saattoi seurata kulunutta aikaa.

Pumpun omasta kellosta saattoi seurata pumppaukseen kulunutta aikaa, eikä tarvinnut vilkuilla puhelimen kelloa. Vaihto herutuksesta imuun piti tehdä itse nappia painamalla.

Testi osoitti imutehon heikkenevän, kun pumppasin molempia rintoja. Miinusta siitä, että edelliskerralla valittu imutaso on valmiina päällä, kun pumppua käyttää uudelleen.

Mukana tulleista pullotuteista en pitänyt. Vauva ei saanut niistä mitään irti. Onneksi esimerkiksi MAM-merkin tutit käyvät pulloihin.

Yhteenveto: Koska pumpussa on vähän osia, sen purkaminen ja desinfioin­ti on helppoa. Spectran rintapumppua oli mukava käyttää, ja se teki tehtävänsä.”

179 euroa, Vauvatalojohanna.fi

rintapumpputesti

Rintapumpputesti – Medela Swing Maxi: Tehokas peruspumppu

”Medela oli minulle ainoa ennestään tuttu merkki tässä testissä, sillä olen aiemminkin käyttänyt Medelan rintapumppuja. Pumpun ulkoasu tuntuikin tutulta ja turvalliselta.

Pumpun kasaaminen osoittautui hankalaksi, koska osia oli monta. Piti arpoa, mikä menee mihinkin. Ohjeet eivät olleet kovin hyvät. Pumppu toimii paristoilla.

Kun vihdoin sain kasattua pumpun ja pääsin testaamaan sitä, huomasin ongelman pumpun käytännöllisyydessä. Lyhyiden ja jäykkien letkujen takia pullot kaatuivat helposti, jos liikahdin. Hyvän pumppaamisasennon löytäminen olikin hankalaa, koska piti pysyä liikkumatta.

Pullotutti sopi paljon pulauttelevalle vauvalleni.

Herutustoiminto oli tosi hyvä. Se kesti kaksi minuuttia ja vaihtui sitten automaattisesti imuun. Pidin siitä, että nappeja ei tarvinnut painella itse.

Medelan imuteho osoittautui testin tehokkaimmaksi. Teho myös pysyi samana huolimatta siitä, pumppasiko yhtä vai kahta rintaa. Tosin täydellä teholla imuvoimakkuus alkoi jo tuntua ikävältä. Myös pumpun ääntä pidin turhan kovana.

Pumpun mukana tullut pullotutti oli todella hyvä ja sopi paljon pulauttelevalle vauvalleni. Pidin siitä, että pumppuun on saatavana paljon erilaisia lisävarusteita, kuten erikokoisia kuppeja.

Yhteenveto: Vaikka Medelan pumpun käytettävyys ei ole parhaimmasta päästä, se on hyvä rintapumppu peruskäyttöön. Uskoisin, että kuka tahansa saa sillä maitoa pulloon.”

270 euroa, Ainu.fi

rintapumppu testi

Lansinoh 2 in 1: Paljon säätömahdollisuuksia

”Lansinohin rintapumpun ulkoasu on testin paras: valkoinen keskusyksikkö on kauniisti muotoiltu. Pumpun laadun näki ja tunsi heti. Iloisena yllätyksenä pakkauksessa oli mukana myös kaksi erikokoista kuppia ja säilytyslaukku.

Pumpun kasausvaiheessa oloni oli hieman epävarma: aloin jännityksellä liittää osia yhteen, ettei mitään vain menisi rikki, sillä liitokset olivat aika tiukat. Ohjeet olivat kuitenkin selkeät. Rintapumppu toimii sekä verkkovirralla että paristoilla.

Kun pumppu oli kasassa, sen käyttö osoittautui erityisen miellyttäväksi kupin pehmustettujen reunojen ansiosta. Pumppaus alkoi automaattisesti kahden minuutin herutuksen jälkeen.

Pumpun ääni oli todella hiljainen.

Sekä imun voimakkuutta että nopeutta pystyi säätämään. Annan ison plussan siitä, koska se mahdollistaa monta vaihtoehtoa sille, miten saada maito rinnasta ulos.

Pumppu on tehokas. Täydellä teholla imu ei ole liian kova, ja ykköstasollakin saa hyvän imun. Tunsin heti, että rinta liikkui aivan eri tavalla kuin muiden pumppujen kanssa.

Pitkien letkujen ansiosta pullojen kaatumista ei tarvinnut pelätä, ja pumpun ääni oli todella hiljainen. Pidin siitä, että asetukset nollaantuvat, kun laitteen sammuttaa. Pumpun mukana tullut pullotutti oli hyvä.

Yhteenveto: Lansinohin pumppu on nätti, pieni ja näppärä. Testi osoitti sen ehdottomaksi suosikikseni.”

179 euroa, Lansinoh.fi

Lue myös: Rintamaitoa aloittelijoille! Näin pumppaat, pakastat ja lämmität sitä

Rintapumpputesti toteutettiin ahkerilla ”koekaniineilla” Mäntsälästä. Laitteet arvioi Heidi Kaikkonen, 41, joka pumppasi maitoa nelikuiselle Remu-vauvalle.

Lue myös: Tätä äidit jonottavat – äänetön rintapumppu kulkee rintaliiveissä mukana

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X