Imetys ja vauvan ruoka 12.03.2019 Päivitetty 13.08.2019

Tätä äidit nyt jonottavat – uusi rintapumppu on äänetön ja kulkee rintaliiveissä mukana

Uusi, maailmalla hitiksi noussut rintapumppu on äänetön ja langaton. Älyrintapumpun väitetään ratkaisevan monta perinteisen rintapumpun ongelmaa, mutta sellaisen haluava joutuu odotuslistalle.

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
valmistaja

Rintapumppu on monen imettävän äidin pelastus. Sen avulla voi pitää yllä maidontuotantoa, helpottaa tukalaa oloa sekä tuottaa vauvalle ennakkoon äidinmaitoa tilanteisiin, jolloin äiti on muualla.

Vaikka rintapumput ovat hyödyllisiä, on niiden käyttäminen melko työlästä.

Nyt äidit ympäri maailman ovat ihastuneet uuteen hands free -rintapumppuun.

Saatavilla kännykkäsovellus, kuinkas muutenkaan

Perinteiset rintapumput hoitavat kyllä homman, mutta vaativat usein pistokkeen sekä erilaisia johtoja ja putkia suuntaan jos toiseen. Pumppaamaan pitää pysähtyä, sillä useat laitteet vaativat kannattelua ja ovat niin suuria, ettei niiden kanssa voi oikein liikkua vapaasti – puhumattakaan pumpun piilottamisesta paidan alle.

Tähän on kuitenkin keksitty ratkaisu: uusi, tiettävästi maailman ensimmäinen hiljainen ja päälle puettava rintapumppu on jo olemassa.

Lontoolaisen start upin kehittämä Elvie-niminen rintapumppu lanseerattiin markkinoille syksyllä 2018, ja ensimmäiset erät myytiin loppuun hetkessä. Paljon kiinnostusta herättänyttä pumppua joutuu tälläkin hetkellä jonottamaan odotuslistalla.

Uuden ajan rintapumppu näyttää tältä.

Jos maailmassa on itsestään ajavia autoja, miksi naisten pitäisi tyytyä ala-arvoiseen suunnitteluun ja muotoiluun? yritys kysyy sivuillaan, kieltämättä oikeutetusti. Rintapumppujen kehityskulku on ollut hidasta. Nyt yritys markkinoi tuotettaan naisten elämän laadun parantamisena.

Kieltämättä uuden ajan rintapumpuksi markkinoidun tuotteen teknologia kuulostaa kiinnostavalta.

Hands free -mekaniikalla toimiva, huomaamattomaksi ja äänettömäksi markkinoitu pumppu mahtuu imetysliiveihin. Yritys lupaa sivuillaan, että pumppu on niin hiljainen ja huomaamaton, etteivät muut edes huomaa sen käyttöä. Tällöin pumpata voi tilanteessa kuin tilanteessa rauhassa ja yksityisesti.

Pumpussa on 5 osaa eikä ollenkaan piuhoja, joten sen puhdistamisen väitetään olevan normaalia rintapumppua yksinkertaisempaa. Elviessä on myös älyominaisuus. Puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla voi halutessaan seurata maidon pumppaamisen tehoa reaaliaikaisesti, tarkkailla edellisiä pumppauskertoja sekä ohjailla laitetta etänä (esimerkiksi pysäyttää pumppaamisen hetkeksi tai vaihtaa sen voimakkuutta).

Aivan täydellinen tämäkään ei sentään ole: pumppu täytyy ladata aika ajoin USB-johdon avulla, lisäksi hittipumpun hinta verottaa lompakosta noin 245 euroa, tuplapumppu 440 euroa – ja sen saadakseen joutuu jonotuslistalle odottamaan uutta erää.

Pumppaavat äidit tuntevat itsensä lypsylehmiksi?

Elvie vaikuttaa uraauurtavalta tuotteelta äitiystarvikkeiden markkinoilla. Sen markkinointikampanja on kuitenkin saanut myös kritiikkiä osakseen.

Rintapumpun tullessa markkinoille yritys julkaisi musiikkivideon, jossa todetaan, että perinteisillä rintapumpuilla pumppaavat naiset tuntevat itsensä usein lypsylehmiksi.

Kieli poskessa tehty mainos vetosi moniin äiteihin, mutta sitä myös kritisoitiin siitä, että se tekee hupia maitoteollisuuden ongelmista.

Katso video:

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X