Vauva 27.03.2017 Päivitetty 29.05.2023

Suosituimmat etunimet ovat nyt Sofia ja Onni

Sofia ja Onni ovat vuonna 2016 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet Väestörekisterikeskuksen mukaan.

Teksti
Saga Wiklund
Kuvat
iStock

Suosituin etunimi on tällä hetkellä Sofia. Sen sai ensimmäiseksi nimekseen viime vuonna 349 tyttöä. Sofian jälkeen suosituimpia etunimiä olivat Aino, Eevi, Venla ja Emma. Kymmenen suosituimman tyttöjen etunimen joukkoon mahtuvat myös Aada, Pihla, Helmi, Ella ja Emilia.

Onni annettiin etunimeksi 400 pojalle, ja seuraavaksi suosituimmat poikien etunimet Onnin jälkeen olivat Elias, Leo, Väinö ja Oliver. Kymmenen suosituimman etunimen joukkoon kuuluivat myös Eetu, Eino, Noel, Leevi ja Niilo.

Kun toiset ja kolmannet nimet otetaan huomioon, kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Emilia, Aurora ja Olivia.

Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael ja Onni.

Nämä jälkinimet olivat suosituimpia vuosina 2015 ja 2014

Ruotsinkielisten suosikkeja Ellen ja Adrian

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ellen. Ellenin jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Emma, Edith, Saga ja Stella.

Poikien nimistä suosituin oli Adrian. Pojille annettiin Adrianin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Lucas, Emil, William ja Hugo.

Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Alice, Emilia ja Elisabeth. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Alexander, Johannes, Erik, Karl ja Emil.

Annoitko tietämättäsi lapselle kuninkaallisen nimen? Katso lista suosikkinimistä

Tiedot viime vuoden suosituimmista nimistä perustuvat 54 455 viime vuonna nimen saaneen lapsen tietoihin Väestörekisterissä. Nimen sai 26 800 tyttöä ja 27 655 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 45 479 ja ruotsinkielisiä 3 387. Kaikkiaan lapsia syntyi 55 091.

Lisätietoa: Väestörekisterin lista suosituimmista etunimistä

Kaksplussan Nimikone – löydä nimikoneen avulla nimi lapsellesi!

TESTAA: Mikä nimeksi lapselle? Tee testi ja tiedät!

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X