Vauva 15.03.2016 Päivitetty 29.05.2023

Tässä ovat vuoden 2015 suosituimmat nimet

Viime vuonna syntyi 57 400 lasta. Kaikkein suosituimmat etunimet olivat Leo ja Venla, joita annettiin yhteensä 802 kappaletta.

Teksti
Otso Karhu

Väestörekisterin ja maistraattien kokoamat nimitiedot on julkistettu. Vuonna 2015 uuden nimen sai 27 541 tyttöä ja 29 005 poikaa. Suosituimmat suomenkieliset etunimet olivat viime vuonna Leo ja Venla. Leo annettiin etunimeksi 408 pojalle, Venlaksi nimettiin 394 tyttöä.

Venlan jälkeen tyttöjen suosituimmat nimet olivat Sofia, Aada, Aino ja Elsa. Poikien suosituimmat olivat Leon jälkeen Elias, Onni, Eino ja Oliver.

Kaikista poikien nimistä viisi suosituinta ovat nyt Juhani, Johannes, Olavi, Mikael ja Oliver. Tytöillä kaikkein suosituimpia ovat Maria, Sofia, Emilia, Aurora ja Amanda. Esimerkiksi Juhani ja Maria ovat olleet suomenkielisiä suosikkinimiä jo vuosikymmeniä.

Kaikkiaan lapsia syntyi 57 400, joista suomenkielisiä oli 48 109 ja ruotsinkielisiä 3 349.

Lue myös:
Mikä nimeksi lapselle? Tee testi, niin tiedät
Annoitko lapsellesi kuninkaallisen nimen?

Ruotsinkieliset suosikkinimet Emil ja Ellen

Ruotsinkielisten lasten suosikkinimet olivat viime vuonna Emil ja Ellen. Emilin sai nimekseen 43 poikaa, Ellenin sai 31 tyttöä. Emilin jälkeen muut poikien suosituimmat etunimet olivat Oliver, William, Lucas ja Max. Tytöillä seuraavaksi suosituimpia olivat Saga, Amanda, Elsa ja Ida.

Nyt kaikkien aikojen viisi suosituinta ruotsinkielistä pojan nimeä ovat Erik, Alexander, Johannes, Mikael ja Emil. Tytöillä suosituimmat ovat Maria, Sofia, Elisabeth, Linnea ja Alexandra. Maria on siis kaikkien aikojen suosituin tytön nimi sekä suomen- että ruotsinkielisessä kalenterissa.

Lue myös: Vuoden 2014 suosituimmat ja oudoimmat nimet
Keskustele: Mitkä olivat vuosien 1980-85 suosituimmat nimet?

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X