Vauva 10.11.2014 Päivitetty 21.08.2023

Vinkkejä vauvakutsuihin – 5 baby shower -tarinaa

Tuleva äiti saa nauttia hemmottelusta ja ystävien seurasta ennen kuin vauva syntyy. Tai miksei juhlia voisi järjestää vielä synnytyksen jälkeenkin?

Teksti
Liisa Järvinen

Vauvakutsut kokoavat yhteen odottavan äidin läheiset. Poimi vinkit näistä onnistuneista baby showereista!

Työkaverit ja ystävät yhdistivät voimansa

”Arvasin, että jossain vaiheessa varmaan tulee perinteinen kahvihetki työpaikalla, mutten osannut odottaa tällaista ylläriä: työpaikan isät halusivat viedä minut lounaalle ja kertoa omista kokemuksistaan vanhempana. Oli ihana setti!

Sitten yhtäkkiä he alkoivat hoputtaa, että nyt on kiire tapaamiseen ja pitää lähteä. Kun kurvasimme toimistolle, minut vietiinkin hierojalle! Ihana tunnin kuumakivihieronta, jonka päätteeksi kollegaystäväni tuli paikalle. Kun könysin vatsani kanssa hierojan huoneesta, hän ilmoitti, että nyt alkoivat vauvakutsut!

Palasimme toimistolle, jossa iso neuvotteluhuone oli täynnä naiskollegoitani sekä ylläri ylläri: ystäviäni ja sukulaisiani! Ihanat vaaleansiniset vauvatarjoilut, jokainen toi söpöjä muistamisia ja arvuuteltiin vauvan kokoa ja syntymisaikaa (kollegani osui aivan oikeaan koon kanssa grammalleen ja sentilleen!). Ystäväni (joka oli tullut Tampereelta asti!) oli tehnyt meille vauva-aiheisia leikkejä. Olin niin otettu!

Menimme vielä istumaan iltaa ja parantamaan maailmaa. Parasta oli, että kaksi niin ihanaa elämäni osa-aluetta, työkaverit ja ystävät, yhdistyivät.”

Mirka

Kaveriporukan ensimmäinen äiti

”Ystäväni kyselivät hyvissä ajoin minulle sopivaa päivää, ja babyshowerini järjestettiin, kun olin viimeisilläni.

Kutsut olivat minun luonani, ja ystäväni toivat tullessaan tarjoilut ja ohjelman. Ohjelmanumeroina oli leikkimielisiä kilpailuita, muun muassa syöttökilpailu, jossa kaksi ”äitiä” syötti kolmosiaan ja nopeampi äiti voitti. (Kaikki kaverini olivat lapsettomia). Lisäksi pidettiin tietokilpailu raskausfaktoista ja arvattiin lapsen syntymäaikaa ja keksittiin nimeä lapselle. Ja arvattiin nimeä, jonka minä aioin antaa (ja etunimi arvattiin oikein, vaikken sitä siinä vaiheessa paljastanutkaan).

Nautimme runsaista tarjoiluista, skoolasimme alkoholittomalla siiderillä ja avasin lahjat.”

Anni

Yllätys onnistui sittenkin

”Vuosi sitten syyskuussa minulle järjestettiin vauvakutsut. Olin kesällä ääneen miettinyt, voisinko itse järjestää itselleni kutsut. Tuolloin ystäväni vinkkasi, etten hätiköisi asian kanssa. Paljastui, että he olivat suunnittelemassa minulle kutsuja, mutta ajankohdasta minulla ei ollut tietoa.

Koetin syksyn mittaan kysellä ja udella milloin kutsut ovat, mutta varsinainen kutsupäivä tulikin ihan yllätyksenä! Minua tultiinkin hakemaan juuri sinä päivänä, kun sitä vähiten odotin.

Kutsut järjestettiin ystäväni luona, ja paikalla olivat kaikki läheisimmät ja tärkeimmät ystäväni. Ohjelmana oli muun muassa soseiden ja eri ruoka-aineiden haistelua, arvauksia milloin vauva syntyy ja lupauskorttien täyttämistä herkkujen syömistä unohtamatta.

Erityistä kutsuissa oli se, että minut onnistuttiin kuitenkin yllättämään (vaikka olin kovasti yrittänyt arvata päivää etukäteen) ja että kaikki tärkeimmät ihmiset olivat päässeet paikalle.”

Maija

Vauvakutsut synnytyksen jälkeen

”Ystäväni järjestivät minulle babyshowerit vauvan jo synnyttyä. He kutsuivat minut ja vauvan paikalle minun tietämättäni juhlista.

Espoolainen koti oli koristeltu kauniilla vaaleanpunaisilla kukilla ja pöydät notkuivat herkkuja. Ihania lahjoja oli myös paljon. Neitonen tapasi siinä samalla lähimmät ystäväni kaikki samalla kertaa. Suomenruotsalainen ystäväni oli tehnyt minulle laulun, ja hän esitti sen illan aikana.

Lämmin tunnelma jatkui läpi illan. Pappiystäväni johdolla siunasimme pienokaisen alkaneen elämäntaipaleen vielä illan päätteeksi.”

Nora

Vauvakutsut: Brunssi äidin lempiherkuista

”Juhlimme hiljattain ystäväporukkamme ensimmäisiä baby shower -juhlia. Olimme lähettäneet paria viikkoa aikaisemmin postitse itse tehdyn kutsukortin, jossa kutsuimme tulevan äidin viikonloppubrunssille. Tarjoiluissa oli luonnollisesti otettu huomioon äidin lempiherkut sekä raskaana olevalle soveltuva ruokavalio – ja suloiset koristeet, tietenkin!

Tiiviin ystäväpiirin kesken järjestetty brunssi toi ympäri Suomea eksyneet ystävykset lämminhenkisen ja tärkeän tapahtuman myötä jälleen yhteen. Pienimuotoisen juhlan tärkeimpänä tehtävänä oli juhlia ystäväporukkamme ensimmäistä äitiä ja vauvaa sekä viettää yhteistä aikaa rennossa ilmapiirissä.

Lahjaksi olimme hankkineet rentouttavan jalkahoidon sekä pieniä tarpeellisia tuotteita sekä äidin että vauvan iloksi.”

Christina

Lue myös: Näin järjestät ylelliset babyshowerit Mari Valosaaren tapaan!

Onko itsekästä järjestää omat vauvakutsut?

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X