Adoptio 17.04.2019 Päivitetty 28.08.2023

Ellen Jokikunnas Annassa: ”Odotan mieheni kanssa adoptiolasta”

Juontaja Ellen Jokikunnas, 42, odottaa miehensä Jarin kanssa adoptiolasta. Takana ovat 6,5 vuoden lapsettomuushoidot.

Teksti
Toimitus
Kuvat
Kristiina Kurronen

Ellen Jokikunnas paljastaa, että hänen elämässään tapahtuu pian jotain suurta.

– Kärsin vuosia lapsettomuudesta mutta odotan nyt adoptiolasta mieheni Jarin kanssa. Elämä on juuri nyt aika ihanaa, Ellen Jokikunnas kertoo tuoreen Anna-lehden haastattelussa.

Vauvan sukupuoli tai ikä eivät ole vielä tiedossa, kuten ei myöskään se, milloin lapsi perheeseen saapuu.

Mutta tieto siitä, että nyt pari ihan oikeasti saa lapsen, saa Ellenin olon viimein levolliseksi.

Ellen Jokikunnas: Takana vuosien lapsettomuushoidot

Ellen Jokikunnas halusi äidiksi jo nuorena.

– En ole koskaan haaveillut rahasta tai urasta vaan suurin toiveeni on aina ollut saada lapsia. Kun olin nuori, kaikki kaverit olivat varmoja, että olen ensimmäinen meistä, josta tulee äiti.

Ellen sai kuitenkin tietää, ettei lasten saaminen olisi hänelle yksinkertaista. Hän oli ollut lapsettomuustutkimuksissa 27-vuotiaana, ja ensimmäiset hedelmöityshoidot tehtiin hänelle alle 30-vuotiaana.

– Minulla todettiin molempien munanjohtimien tukos. Umpisuoleni leikattiin, kun olin teini-ikäinen, ja munatorveni ovat saattaneet vaurioitua leikkauksen yhteydessä. Mutta se voi olla synnynnäistäkin. Syytä ei varmuudella voi tietää, Ellen Jokikunnas kertoo.

Kun Ellen ja Jari alkoivat tapailla toukokuussa 2010, suhde eteni nopeasti. Koeputkihedelmöityshoidot pari aloitti vielä samana vuonna.

Lasta ei kuitenkaan kuulunut, ja aika kului. Edes lahjamunasoluhoidot eivät auttaneet.

– Viimeisten vuosien aikana puhuimme monta kertaa, että onko tässä enää mitään järkeä. Kannattaako jatkaa, Ellen kertoo.

Keväällä 2017 tehtiin viimeinen hoito. Ellen ja Jari olivat olleet lapsettomuushoidoissa 6,5 vuotta, ja hoitoihin oli kulunut noin 30 000 euroa.

– Kun lopulta teimme päätöksen, että lopetamme hoidot, olo keveni heti. Sain yhtäkkiä hirveästi uutta energiaa ja elämäniloa.

Nyt Ellen Jokikunnas haluaa puhua aiheesta julkisesti, sillä hän toivoo sen antavan vertaistukea muille lapsettomuudesta kärsiville.

– Moni onnistuu saamaan lapsen hedelmöityshoitojen avulla, joten minulla kävi vain todella huono tuuri. Olisi hyvä kuitenkin muistaa, että joka viides pariskunta kärsii jossain vaiheessa lapsettomuudesta.

Miten lapsettomuus on vaikuttanut Ellenin ja Jarin suhteeseen? Mikä ja ketkä ovat auttaneet Elleniä kestämään lapsettomuuden paineet ja surun? Entä miten Ellen lopulta hyväksyi tilanteen? Millaisia ajatuksia Ellenillä on lapsensa tulevaisuudesta? Lue lisää Anna-lehden (16-17/2019) haastattelusta

Lue myös:

Ellen Jokikunnas adoptiosta: ”Kun lapsi tulee, tuskin työskentelen kuin nyt”

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X