Vauvahaaveet 30.01.2019 Päivitetty 13.08.2019

Kuukupin avulla nopeammin raskaaksi – oletko testannut uutta trendiä?

Jokainen raskaaksi tuloa odottanut tietää, miten suuri pettymys kuukautisten alkaminen voi olla. Olet ehkä jo lukenut kaikki mahdolliset niksit raskaaksi tulemiseen aina parhaista seksiasennoista ja ruoka-aineista jalkojen ylös nostamiseen yhdynnän jälkeen. Mutta oletko kuullut kuukupista?

Teksti
Anniina Nirhamo
Kuvat
iStock
3 kommenttia

Kuukuppi on kasvattanut viime aikoina suosiotaan kuukautissuojana sen ekologisuuden, taloudellisuuden ja kemikaalittomuuden vuoksi. Parents-sivuston mukaan kuukuppi on myös kuumin hedelmällisyystrendi.

Kuukuppeja on nimittäin keksitty testata nopeuttamaan raskaaksi tuloa asettamalla se emättimeen yhdynnän jälkeen niin, ettei sperma pääse valumaan ulos. Toinen taktiikka on asettaa kuukuppi emättimen suulle niin, että kun penis vedetään ulos yhdynnän jälkeen, siemenneste valuu kuppiin. Sen jälkeen sen voi asettaa emättimeen.

Kuukuppi estää sperman ulos valumisen

”Kuukuppi ei päästä spermaa valumaan ulos emättimestä, jolloin se voi liikkua vain yhteen suuntaan eli kohti munasolua,” sanoo Parents-sivuston haastattelema naistenlääkäri Sherry Ross. Näin siemenneste pysyy kohdun lähellä mahdollisimman pitkään ja voi auttaa siittiöitä munasolun luo.

”Terveet siittiöt elävät kolme päivää. Mitä kauemmin siemenneste oleilee kohdunsuulla, sitä paremmat mahdollisuudet sillä on uida aina munanjohtimiin asti hedelmöittääkseen munasolun.”

Harjoittelemalla kuukupin käyttö sujuu rennosti

Jos et ole käyttänyt kuukuppia aiemmin, kannattaa sen käyttöä harjoitella muutamia kertoja esimerkiksi kuukautisten aikana, jotta käyttö sujuu mukavasti. Kuukuppia ei ole vaikea käyttää, mutta se vaatii hieman sorminäppäryyttä ja sitä, että pystyt pitämään paikat rentoina.

Kun kuukuppi spermoineen on asetettu paikoilleen, käy selinmakuulle ja laita esimerkiksi tyyny lantion alle tukemaan asentoa. Näin maksimoit siittiöiden mahdollisuuden kulkea kohtua kohti. Kuukupin merkistä riippuen voit jättää sen paikoilleen jopa 12 tunniksi.

Kuukuppi avuksi myös luovutetulle spermalle?

Kuukuppikikka voi hyödyttää myös luovutetulla spermalla raskaaksi aikovia. Romper-sivuston mukaan esimerkiksi lesbopari voi hyödyntää kuukuppia: kun kuukuppi luovutettuine spermoineen on laitettu sisään, voi hedelmöittymistä odotellessa kuherrella kaikessa rauhassa.

Vaikka monet kertovat, että ovat tulleet nopeasti raskaaksi kuukupin avulla, sen toimivuutta ei kuitenkaan ole tieteellisesti todistettu. Ei kokeilusta voi kuitenkaan haittaa olla, eihän?

Lähde: Romper, Parents

Kommentit (3)

Kysyin tätä suomalaiselta hedelmöityshoitoja tekevältä lääkäriltä ja hän sanoi, että tutkimusten mukaan tämä tapa vain heikentäisi mahdollisuuksia tulla raskaaksi. Kuulemma kohdusta pudonnut sperma ei sinne pomppaa enää millään takaisin. Siemensyöksyssähän on aikamoinen nopeus, että sperma päätyy kohtuun ja jos sen kerran ei pääse sisälle kohtuun, niin ei sitten millään. Kohdussa sperma etenee kohdun lihasten supistelun avulla ja jonkinlainen geneettinen ymmärrys näillä kai on, että tietävät missä suunnassa munasolu on.

Mielenkiintoinen tapa saada kuukuppien myynti nousuun?!

En ole vakuuttunut lääkärin vastauksesta. Vaikka fysiologisesti olisikin ymmärrettävää, että perille pääsevä tavara ei koskaan löydä munasolua ja pääse tätä hedelmöittämään, en keksi mitään syytä miksi sperman säilöminen emättimessä vähentäisi raskaaksi tulemisen mahdollisuutta. Mitä tulee siittiöiden pääsemiseen maaliin, se onkin aikamoinen matka! Esimerkiksi täältä (https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2011/23/duo99940) voit tutustua tähän erittäin kiehtovaan aiheeseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X