Vauvahaaveet 05.03.2018 Päivitetty 13.08.2019

”Tein testin Ikean vessassa” – Lukijat kertovat hauskimmat raskaustestimuistonsa

Montako raskaustestiä tarvitaan, että nainen uskoo olevansa raskaana? No liki kolmekymmentä. Joskus testejä on tehtävä myös Ikean vessassa.

Teksti
Elisa Hurtig
Kuvat
iStock

Raskaustestin tekeminen on kyllä eräs elämän jännittävimmistä asioista. Odottipa viivojen lukumäärää ilolla tai lievässä paniikissa, raskaustestin tekemistä on vaikea ”siirtää myöhemmäksi” tai ”jättää iltaan”. Kun testi on tehty, viivojen lukumäärään ei välttämättä usko, vaan tarvitaan toinen, kolmas… kymmenes… raskaustesti. Joku tekee testin uudemman kerran parin kuukauden kuluttua vain varmistaakseen, että ihan oikeasti on raskaana.

Lukijamme kertovat, missä, miten ja montako kertaa he ovat raskaustestinsä tehneet.

Aamuvarhain töissä.Olen töissä laboratoriossa, joten kun epäilin olevani raskaana, menin töihin aamulla älyttömän aikaisin, ettei kukaan muu olisi vielä paikalla. Tein testin jännityksen vallassa työpaikallani ja olin samalla puhelimella yhteydessä mieheeni.”

Testikokoelma kaapissa. ”Tein kymmenen testiä peräkkäisinä päivinä, jotta näin viivan vahvistuvan. Vessan kaapissa oli lopulta melkoinen kokoelma tehtyjä testejä. Mietin, että mitä tapahtuisi, jos joku utelias vieras kurkistaisi kaappiin asioidessaan vessassamme.”

Iltavuorossa vessassa.Kipaisin iltavuorossa asiakaskäyntien välissä ostamaan testin ja tein sen toimiston vessassa. Meni hetki, kunnes tajusin tuloksen: vuoroin pudistin päätäni ja vuoroin räjähdin nauramaan. Otin kuvan positiivisesta tikusta ja näytin sen miehelleni, kun pääsin töistä.”

Vauvan tennarit vinkkinä miehelle. ”Olin ihan varma raskaudestani, joten nappasin kauppareissulla testin mukaani. Apteekin vieressä oli lastentarvikeliike, josta kävin vielä ostamassa söpöt vauvan tennarit. Sanoin myyjälle, että lahjaksi tulevat. Kysyin kuitenkin muina naisina, että voinko palauttaa ne, jos lahjansaajalla olisikin jo samanlaiset. Annoin tennarit illalla miehelleni. Hän ihmetteli niitä pitkän tovin ennen kuin tajusi, että meille tulisi vauva. Jos raskaustesti olisi ollut negatiivinen, olisin vähin äänin palauttanut tossut kauppaan.”

Haamuviiva. ”Testissä näkyi haamuviiva, joka oli niin vaalea, että ajattelin vain kuvittelevani sen. Uudenvuodenaattona olin äitini luona ja lähdin siskoni kanssa hakemaan miestäni sinne. Matkalla minusta tuntui, että minun on pakko tehdä testi, koska illalla olisi tarkoitus nauttia alkoholia muiden kanssa. Tein testin ja istuin silmät kiinni vessassa ja käskin siskoni katsoa testin tuloksen. Siinä luki ’raskaana’. Menin niin shokkiin, että kiukuttelin koko illan.”

Idea: pissaa jogurttipurkkiin! ”Päätin fiksuna pissata tyhjään jugurttipurkkiin, jotta voisin kätevästi dipata testin sinne, enkä pissaisi sormilleni. Tietenkin kaadoin sitten sen astian päälleni.”

Kolmas kerta toden sanoo. ”Tunsin uimahallissa painetta alavatsassani, joten olin varma, että olin raskaan. Ostin testin ja tein sen malttamattomana Ikean vessassa. Viivoja oli kaksi, mutta ne olivat haaleita. Uskoin tuloksen vasta, kun mieheni osti minulle kolme erilaista testiä.”

Kolmaskymmenes kerta toden sanoo. ”Ensimmäisessä testissä oli haamuviiva, joten jäin epätietoisuuteen. Seuraavaksi ostin vahingosta viisastuneena tuplapaketin testejä. Jo ensimmäinen näytti vahvaa plussaa, mutta pitihän se toinenkin vielä tehdä. No plussahan sekin oli. Koska milloinkaan ei voi olla ihan varma, tein vielä noin 26 erilaista testiä.”

Aamuviiden-testi. ”Minulla oli kaapissa yksi raskaustesti, mutta se oli vanhentunut. Rahatilanteeni oli tuolloin niin huono, että olisin voinut ostaa uuden testin vasta parin päivän kuluttua. Tein siis vanhentuneen testin. Kun dippasin tikun virtsassa, siihen rävähti pari punaista viivaa. Ajattelin, että se johtui siitä, että testi oli vanha. Parin päivän kuluttua ostin uuden testin ja halusin tehdä sen aamuvirtsasta, joten heräsin itsenäisyyspäivänä viideltä aamulla testaamaan. Tuntui kuin olisin jännittänyt lottoarvonnassa, jonka päävoittoa ei voisi mitata rahassa. Viivoja oli kaksi.”

Nääh, kuitenkin negatiivinen, roskiin vaan!En jaksanut odotella tarpeeksi pitkään, että testi valmistuisi, joten heitin negatiivista tulosta näyttävän tikun roskiin. Seuraavalla vessakäynnillä vilkaisin roskikseen: tikussa olikin kaksi viivaa. Seuraavana päivänä ostin digitaalisen testin, plussaa näytti sekin.”

Tehosteena kiroilu. ”Esikoisen kohdalla olin varma, että kuukautisteni olisivat taas kerran vain myöhässä. Lopulta tein kuitenkin testin. Kello oli vasta kuusi viikonloppuaamuna, ja mieheni nukkui vielä. Vaikka positiivinen tulos olikin toivottu, järkytyin niin, että aloin kiroilla kurkku suorana ja taisin myös pomppia tasajalkaa. Mieheni kömpi katsomaan, mitä ihmettä mesoan siihen aikaan.”

Ystävyystesti Stockalla. ”Olimme ystäväni kanssa molemmat varmoja, että olisimme raskaana. Teimme testit Stockmannin vessassa viereisissä kopeissa, sillä emme malttaneet odottaa kotiin asti. Molempien testit näyttivät negaa. Parin kuukauden kuluttua molemmilla tärppäsi.”

Onnellista uutta vuotta! ”Tein testin uudenvuodenaattona ja vein tikun miehelleni ja toivotin hyvää uutta vuotta. Tiesimme molemmat, mikä tulisi olemaan seuraavan vuoden kohokohta.”

Lähde: Kaksplussan Facebook-ryhmä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X