Meidän pikkuhurmuri täytti eilen 5kk ja meillä oli myös neuvola eilen. Pikkutyyppi on kasvanut ihan älyttömästi, mutta nyt viimeisen kuukauden aikana kasvaminen tasaantunut,  eikä painoa ole tullut niin kovalla rytinällä, mitä ensimmäisinä kuukausina. Se varmasti selittynee sillä, että motorinen kehitys on ottanut ison harppauksen ja Rafael päätti ottaa ensimmäiset konttausaskeleet  viikko sitten! Nyt ollaan siirrytty jo karhukävelyasennon harjoittelemiseen, eli pikkuveljellä on yhtä kiire liikkelle, mitä isoveljellä aikoinaan. Rafael tosin jännittää sitä konttaamista ja menee eteenpäin vielä enimmikseen mittarimatotyylillä.
Ruokavalioon saatiin lisätä nyt viiden kuukauden täytyttyä puuro ja lihat. Viimeisen viikon aikana Rafaelin rytmi on mennyt jotenkin ihan päälaelleen ja öisin raivotaan ja valvotaan, joten nyt lisätään soseita ja puuroa ihan reilusti, Rafael joutuu nukkua omassa sängyssä ja jos tää ei laita öitä tasaisemmiksi, niin meidän pitää siirtää Rafael nukkumaan olkkariin ja aloittaa kunnon unikoulu. Tää unikoulutus jakaa mielipiteitä ja jokainen lapsi on erilainen, joku mikä sopii toiselle, ei toiselle lapselle sitten taas sovi. Meidän Rafael on ihan älyttömän tempperamenttinen ja öisin tykkää pitää meitä ihan muuten vaan hereillä. Mä yritän kyllä kaikki ettei unikoulua tarvis, koska en jaksa kuunnella sitä huutamista enkä valvoa yhtään enempää mitä muutenkaan, mutta jos kiinteiden ruokien lisääminen ei tee mitään vaikutusta, niin pakko se on aloittaa unikoulu ja aloitetaan se tassutus unikoululla. Lapsen kasvulle ja kehitykselle uni on niin älyttämän tärkeetä, niin en usko, että nää nykyiset yöt on Rafaelille yhtään hyväksi.
Onko teillä mitään vinkkejä antaa mikä on auttanut teillä parempiin yöuniin?
Päivisin Rafael on taas ihan kuin eri lapsi mitä yöllä. Hän nauraa räkättää kaikelle, leikkii ja tutkii ympäristöään innoissaan. Hän on vaan niin älyttömän rakas pieni ihminen <3

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X