Meidän keittiössä on kaksi jää-pakastinkaappia. Loogisesti ajateltuna luulisi olevan järkevämpää, että tuon yhdistelmän sijaan olisi täyskokoinen jää-viileäkaappi ja täyskokoinen pakastin, mutta ei. Me ollaan edelleen vähän harjoitusvaiheessa mitä säilyttää missäkin jääkaapissa. Tällä hetkellä toisessa kaapissa on pääosin juomat sekä hedelmät ja vihannekset, toisessa taas maitotuotteet ja lihat sekä leivänpäälliset.

_DSC0030 -1_1

Ensimmäisen jääkaapin alalaatikoista löytyy perunaa, porkkanaa, kananmunia ja kevätsipulia. Alimmalla hyllyllä puolestaan on ketsuppia, maitoa, mehua ja meidän upea seitsemän lajin jugurttivalikoima. Pojilla on kaikilla omat mieltymyksensä, joten on oltava ties mitä sortteja tarjolla.  Keskihyllyssä on lihatuotteet, eli tällä hetkellä lohta, kinkkusuikaleita sekä pekonia. Hyllyssä on myös eilispäivän kinkkupastan jämät.

_DSC0046 -1_1

Oven hyllyissä on lääkerasvoja, sitruunaa, soijaa, etikkaa, tartarkastiketta ja ruokakermaa. Sitruunamehu on noista eniten käytössä, samoin ruokakermat. Muut ovat lähinnä koristeena, sillä niitä käytetään vain harvoin. Etikka ostettiin joulusinappia varten ja tartaria kuluu kalapuikkojen kaverina. Soijaa käytetään satunnaisesti, mutta sitä on hyvä olla tarjolla. Ruoanlaitossa me käytetään Oatlyn kaurakermaa, vaikkei muuten vältellä lihaperäisiä tuotteita, koska se on todettu hyväksi. Alimmalla hyllyllä ovessa on mehutiivistettä, mehukeittoa ja mehua. Ja yleensä myös avatut maitopurkit, kuten nytkin näyttää olevan. 

_DSC0038 -1_1

Ylähyllyllä säilyy liuta erilaisia purkkeja ja purnukoita, joita myös käytetään vain silloin tällöin. Tällä hetkellä sieltä löytyy reilun vuoden vanhaa mandariinihilloa, kurkkusalaattia, hillosipuleita, valkosipulimurskaa (ainoa joka on lähes päivittäisessä käytössä), jalapenoja, pestoa, puolukkahilloa, valkosipulivoita ja pari jämäpussia kahdenlaista juustoraastetta. Alempi hylly on meidän ns. ”leipätarvikehylly” ja sieltä löytyy metvurstia, pippurikinkkua, juustoa, tuorejuustoa, margariinia ja ranskankermaa. 

_DSC0053 -1_1

Kakkosjääkaappia pidetään vähän lämpimämpänä, sillä siellä on vain vihannekset, hedelmät ja juomat. Kuten näkyy meillä tykätään hamstrata jugurttien lisäksi banaania ja siideriä. Mä ostan usein ittelleni esimerkiksi viikonlopuksi muutaman siiderin, tai lapsivapaalle useamman, mutta sitten joko unohdan niiden olemassaolon tai yliarvioin tarpeeni. Silti ostan seuraavalla kerralla aina lisää muistamatta, että jääkaapista löytyisi jo juotavaa. Sama juttu meillä on banaanin kanssa, niitä ostetaan lähes aina ”varmuuden vuoksi”.

_DSC0062 -1_1

Banaanien lisäksi jääkaapista löytyy tällä hetkellä vesimelonia, omenaa, yksi päärynä, appelsiineja, ananasta, kurkkua ja tomaatti. Ylähyllyllä siiderien kanssa näyttää olevan myös yksi yksinäinen Burger Kingin valkosipulimajoneesi. Kakkosjääkaapin ovessa komeilee meidän marinadi- ja salaattikastikekokoelma, sekä pullo viinaa joka viime joulun jäljiltä varmaan jää odottamaan ensi joulun snapsitarjoilua.
Meidän luottotuotteet, joita jääkaapissa on aina oltava, on ehdottomasti jugurtti, banaani sekä ruokakerma. Ja maito kahvia varten. Näiden jälkeen tärkeimmät on leivänpäälliset ja kurkku.
Mitkä on teidän tärkeimmät jääkaappitarvikkeet?

Pandamaman Pirita haastoi Kaksplussan verkostobloggaajat näyttämään jääkaappinsa sisällön, eli tämä postaus sai inspiraationsa häneltä. 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X