Hugo ja Alex saivat muuttomme yhteydessä yhteisen huoneen kahdestaan jaettavaksi. Pienten poikien makuuhuone on oikeastaan melko samanlailla sisustettu kuin edellisessäkin kodissamme, mutta koko huone elää jonkinlaista välivaihetta. Huone on täynnä leluja ja tarvikkeita joita pojat eivät enää käytä ja hiljalleen huonetta täytyisi varmaan päivittää isommille pojille sopivammaksi. 

_DSC0050 -2_DSC0059 -1

Joelin saadessa oman huoneen Alex sai kunnian siirtyä kerrossängyssä yläpetiin. Alasängyssä nukkuu tuttuun tapaan Hugo ja sängynaluslaatikko, joka aiemmin toimi Alexin sänkynä on tällä hetkellä tyhjillään. Laatikko toimii silloin tällöin varavuoteena pienille yökylävieraille. Se toimisi hyvin myös lelulaatikkona, mutta meillä on tällä hetkellä niin paljon säilytystilaa lastenhuoneessa, ettei sängynaluslaatikkoon ole mitään laitettavaa. Sängyn nurkassa säilytetään Duploja, joita on vuosien mittaan kerääntynyt neljä isoa laatikollista. 

_DSC0137 -1_DSC0088 -1_DSC0065 -1

Automatto on hitti, sillä autot ovat edelleen käytetyimpiä leluja poikiemme keskuudessa. Kaapit kätkevät sisäänsä vaatteet, pelit ja palapelit sekä järjettömän määrän unileluja. Siis todellakin järjettömän, sillä niitä unileluja on vissiin neljä hyllyllistä pullollaan ja mistään ei kuulemma voi luopua. Expedit-hyllyssä säilytetään kirjoja, pikkuautoja ja junaradan osia. Ikean leikkikeittiö ruokineen oli pitkään ihan ykköstuote, mutta seisoo nykyään melkoisen käyttämättömänä tuolla nurkassa. Samoin huoneen toisessa nurkassa pölyttyvät Duplo-legot, joista tehdään satunnaisesti vain aseita taisteluleikkeihin.
Lastenhuoneen välivaiheella tarkoitan juurikin tätä leluongelmaa. Duploilla, junaradalla ja keittiöllä ei juurikaan enää leikitä, mutta jos ne vie huoneesta pois ei sinne enää jää muuta kuin kirjat ja autot. Mikä lastenhuone se sellainen on, jossa ei ole leluja? Pojat touhuavat enimmäkseen pikkulegoilla, joita säilytetään Joelin huoneessa. Kunhan raaskin hyväksyä sen, etteivät lapseni ole enää pieniä, on aika siivota pois nuo edellämainitut lelut ja tuoda tilalle pieni kirjoitus/piirrustuspöytä. Pöydän ääressä lapset voisivat sitten piirtää, pelailla ja rakennella pikkulegoilla.

_DSC0148 -1_DSC0125 -1_DSC0105 -1

Huoneen ovea vastapäätä löytyy isomummilta saatu keltareunainen peili, joka sopii värinsä puolesta huoneeseen kuin nakutettu. Etenkin kuopukselle oli tärkeää saada oj så fin jag är -peili, eli voi kuinka hieno mä olen -peili. Mä usein poikien kanssa pukiessa kehoitan mennä katsomaan peilistä ja ihailemaan kuinka hienoja ja komeita ovat. Hyllyssä koristeena on poikien syntymätaulut sekä batman-hylly jota ei koskaan ripustettu hyllyksi. Yövalona toimii punaisena hohtava Darth Vader-miekka. Ikkunoiden välissä seikkailee viidakon eläimiä.

Mä haluaisin poikien huoneeseen vielä jonkun kivan taulun ja sitä samaa sisustussälää, mistä puhuin Joelin huonetta esitellessäni. Huoneet ovat kivoja, mutta jotenkin silti persoonattomia ja kolkkoja. Expedit-hyllykin ammottaa tyhjyyttään. Sisustaminen on kuitenkin sellaista ikuisuushommaa, eli mitään kiirettä ei pidetä huoneen uudistamisen/sisustamisen kanssa. 

Miten te olette ratkaisseet lastenhuoneen siirtymävaiheet lelujen suhteen?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X