Meidän uuden kodin alakerran vessa oli muuttaessamme varsin mielenkiintoinen tapaus, kuten voitte ennen-kuvista todeta. Punainen kestotarhrittu muovimatto sekä epäsiististi maalatut seinät oranssinpunaisine maaliläikkineen ei todellakaan kuulu niihin ihastuttavimpiin sisustustyyleihin. Päätimme heti ensisilmäyksellä käydessämme katsomassa asuntoa, että tuolle kamalalle wc:lle olisi pakko tehdä jotakin. Vessassa käyminen onnistuu toki rumassakin ympäristössä, mutta silti on kivempaa kun kodin kaikki huoneet ovat kauniita.

Toivottavasti ennen-jälkeen kuvat toimivat oikein, eli scrollaamalla kuvien keskellä olevaa nuolta oikealle ja vasemmalle pitäisi nähdä muutos alkuperäisestä nykyiseen.

Lähdimme toteuttamaan vessan muodonmuutosta suositulla dc-fixillä. Lattialle valikoitui harmaavalkoinen marmoripinta ja sen kaveriksi sisustukseen tuotiin mustaa väriä. Koska pikkuvessassa ei ollut ollenkaan säilytystilaa, kävimme Ikeasta hakemassa tuollaisen avohyllyn, jossa säilyttää vessapaperia, pesuaineita sekä mun miljoona kiloa meikkiromua. Ruma, kellertävä ja kulunut pytynkansi vaihtui mustaan ja tekstiilit sekä saippuapurkit ja roskiskin hankittiin väriteemaan sopivaksi. Mustat kehykset ovat pelkkä sisustuselementti, mutta tokihan niitä on kiva tuijotella jos viipyy pidempään, haha. Askartelemani WC-aiheiset tekstit sopivat tänne kuin nakutettu, tuo kaktus taas oli kehyksen mukana tullut valmiskuva joka oli niin söpö että sai jäädä esille. 

Itse en osallistunut itse dc-fixin asennukseen, mutta kuikuilin selän takaa Samin ja apuriksi tulleen kaverimme töitä ja keittelin pojille kahvia sekä jakelin turhia neuvoja kenenkään kysymättä. Asentaminen näytti olevan aika helppoa, joskin pytyn ympäröivä osa oli muotonsa vuoksi hieman hankala. Joitakin ryppyjä ja saumoja pintaan jäi, mutta tuo marmorikuvio on riittävän anteeksiantava että ne häiritsisivät. Maton ja seinän reuna on osin hieman epätasainen mutta sekin on niin pientä ettei se haittaa. Ensimmäiseksi dc-fixaukseksi sanoisin kyllä että onnistuttiin ihan hyvin. 

_DSC0030_1_DSC0059_1

Jos joskus aikaa ja tarmoa riittää, voisi vessan seinät maalata uusiksi ja korjata noita putkien ja rakojen alta paistavat oranssinpunaiset läikät. Edellinen maalaaja kun ei ole ollut kovin tarkka työnsä lopputuloksessa. Pienillä sisustusjutuilla vessan yleisilme muuttui kuitenkin niin radikaalisti, ettei nuo pienet virheet enää pistä silmään samalla tavalla kuin aiemmin. Pienillä muutoksilla saatiin aikaiseksi paljon kivempi pikkuvessa eikä rahaakaan uponnut tähän juuri ollenkaan. En ole tarkalleen laskenut, mitä muutos tuli maksamaan, mutta suurin piirtein satasen verran. 

Mitäs pidätte muutoksesta? Oletteko te käyttäneet suosittua dc-fixiä?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X