Tämä kesä tulee olemaan meille hyvin erilainen kuin ennen. Siinä missä aiemmin kerhot, harrastukset ja muut ovat olleet kesätauolla toukokuun lopusta pitkälle elokuuhun asti ja kotiäiti on voinut lomailla lapsineen koko pitkän kesän, on tänä vuonna ihan eri meininki. Koska aloitin työt vasta alkuvuodesta, on mulle kerennyt kertyä vain huikeat neljä päivää palkallista kesälomaa. Sami on alalla, jossa työmäärä lisääntyy ja sesonki on parhaimmillaan kesäisin. Missä vaiheessa kerkeää lomailla? Koska lapset saavat ansaitun kesälomansa päiväkodista ja esikoulusta?

_DSC0633 -1_1

Ratkaisimme asian niin, että otin muutaman lomapäiväni lisäksi reilun viikon verran palkatonta lomaa. Kaksi vapaata viikkoa saa riittää, ensi kesänä nautitaan sitten pidemmästä lomasta. Sami, joka on lomaillut ehkä viikon kesässä, korkeintaan kaksi, ei ole vielä omia tämän kesän lomiaan suunnitellut. Yritämme kuitenkin olla lomalla edes hetken aikaa yhdessä koko perhe. Lapset ovat päivähoidossa kesäkuun loppuun asti, mutta saavat olla kotona koko heinäkuun. Vielä kaikki hoitokuviot eivät ole selvillä sille ajalle kun päiväkodit ovat kiinni ja me olemme töissä, mutta sovellamme sitä jollain tapaa. Kiitokset avuliaalle tukiverkostollemme jo etukäteen!

_DSC0644 -3_1IMG_20180520_133342_599

Vaikka edelleen kolmen kuukauden jälkeen totutellaan kahden työssäkäyvän vanhemman arkielämään ja -rytmiin, ovat lämpimät kesäpäivät tuoneet ihan erilaista puhtia arkeen. Minä olen vasta kuudelta kotona arkisin, mutta iltaisin energiaa on ihan eri tavalla, kun on lämmintä ja valoisaa. Omalla pihalla voi puuhailla nukkumaanmenoon asti ja kyllä sitä kahdessakin tunnissa kerkeää tehdä vaikka mitä. Viikonloppuvapaat tuntuvat paljon pidemmiltä, kuin talvella lojutessamme vain väsyneinä kotona odottaen tulevia maanantaita kauhunsekaisin tuntein. Miten voikaan sama kahden vapaapäivän mittainen viikonloppu tuntua pimeänä talvena raivostuttavan lyhyeltä ja kesäisin taas ihanan pitkältä?

_DSC0626 -1_1


Millaisia lomia teillä vietetään tänä kesänä? 

Seuraa instagramissa @jenskujne

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X