Alinaa on nyt noin viikon ajan kiinnostanut hirmuisesti se, miten vauvat menee äitin massuun ja mistä vauvat syntyy. Onko kaikilla äiti? Onko äitilläkin äiti? Alina myös sanoo jatkuvasti (päiväkodissakin tädeille), että hänestä tulee isona äiti. Ja kun kysyy montako vauvaa Alina joskus haluaa, niin vastaus kuuluu näin ”yksi kaksi kolme vauvaa, joskus kun oon iso iso iso tyttö”. Ja kun kysyy että missä vauvat kasvaa, Alina osoittaa mahaa. Entä miten vauvat päätyvät mahaan? – No Alinan mielestä lääkäri ne istuttaa. Ja sitten vauva syntyy navasta. 
Alinan kovan kiinnostuksen takia keksin hänelle leikin, minkä avulla voin yrittää selittää hänelle paremmin näistä asioista. En lähde selittämään mitään mistään haikaroista, mutta liika tietokaan ei varmastikaan tule vielä näin pienten kanssa puheeksi. Löysin nämä viime syksyn tuliaiset, mitkä toimme Alinalle Virosta Josen kanssa. Näillähän on mahtavaa opettaa! 

Tässä on mumma – eli äitini

Tässä on äiti – eli minä

Tässä on Alina
Ensin juttelimme että tässä on mumma, äiti ja Alina. Mumma on äitin äiti ja äiti on Alinan äiti. Äiti on joskus ollut pieni vauva ja syntynyt mumman massusta. Ihan samalla tavalla Alinakin on joskus ollut pieni vauva ja syntynyt äitin massusta. Jopa mumma on joskus ollut pieni vauva! Kuulostaapas sekavalta, mutta kävimme asian näiden avulla läpi, hyvin hitaasti. Alina oli ihan innoissaan!

Äiti on ollut mumman mahassa

Alina on ollut äitin mahassa
Leikin jälkeen Alina alkoi ”opettaa” Robinia, joka tuli ihmettelemään viereen. Robin oli asiasta sitä mieltä, että lelut eivät olleet mumma, äiti eikä Alina – vaan ruokaa! Ja siitäpäs sitten lähtikin se kuuluisa sisaruksien riitely, kun Alina huusi Robinille, että ”ei saa syödä mummaa eikä äitiä eikä Alinaa”. Heh. 

Maatuskat hyvässä käytössä

Alina opettaa Robinia
Yllätyin siitä, että nämä äiti/vauva -asiat kiinnostavat jo tässä iässä. Alina täyttää syksyllä neljä, ja olen aina ajatellut että vasta 6-vuotiaat hoksaavat kysellä tällaisia. Mutta ihan hauskaahan tätä on huvittuneena kuunnella, miten lääkäri vie vauvan äitin massuun ja miten vauva sitten syntyy navasta. 
Voihan kyselyikä sentään! 
Aiheesta lisää:

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X