Alina on innostunut taas piirtämään ihan uudella innolla. Tänään hän haki pitkästä aikaa liitutaulun ja liidut. Kolmevuotiaan hermot ovat toki aika koetuksella, jos piirtäminen ei aina onnistukkaan niin kuin haluaisi. Liidut lentelee seiniin välillä aika kovaakin, mutta kait se kuuluu tuohon ikään. Lyhyt pinna. (On toki myös itsellä hermot koetuksella tuollaisina hetkinä).
 
Kuitenkin huomaan, että pienikin kannustus ja kehu saa Alinalla hymyn huulille, ja piirtäminen taas innostaa. Niinpä keksin tavan, millä voisimme yhdessä leikkiä – kehuin ja kannustuksin. Minä sanon, sinä piirrät. Tein kymmenen kohdan listan asioista, mitkä Alina sitten piirsi. Ja hei, mielestäni aikas hyviä piirrustuksia kolmevuotiaan tekemiksi!
1. Omakuva Alinasta
2. Oma perhe
3. Joku eläin (Alina halusi piirtää koiran)
4. Kukka Alinan lempivärillä (pinkki) 
5. Meidän koti
6. Alinan oma käsi
7. Paras lelu (Anna barbie)
8. Robin ja Alina – pitää toisiaan kädestä
9. Sydän
10. Iso keltainen aurinko
Tässä kaikki piirrustukset. Alina oli ihan innoissaan tästä leikistä, vaikka aluksi mietin että ärsyttääkö se, kun minä käsken mitä hän piirtää. Mutta meillä oli oikein hauskaa ja ihanaa kun sai ikuistettua nämä kuvat nyt tänne!
Hauskan postausidean lisäksi tähän on isompikin syy, miksi julkaisin tämän postauksen tänne. 
Opin tietoisesti olemaan kärsivällisempi, kun Alina tinttaili. Toki tiedän, että uhmaikäisellä tunteet heittelee laidasta laitaan, eikä suuttumuksissa ole mitään henkilökohtaista. Silti kuitenkin joskus omatkin hermot ovat koetuksella, eikä aina osaa/pysty keskittymään positiivisiin asioihin lapsen kiukun hetkellä. Tänään huomasin itsessäni sen, miten toimin kun Alina kiukuttelee. Sen sijaan, että hermostuisin itse tilanteeseen – käänsin tilanteen aurinkoiseksi. Meillä oli oikein mukavaa kun piirsimme yhdessä ja näin sen innostuksen palon Alinan silmissä, kun hän niin tunteella ja taidolla piirteli näitä kuvia.
Välillä siis kannattaa pysähtyä miettimään, millaisia tunteita itsessä herää kun lapsi kiukuttelee. Ja sitä, miten saa tuskaisen kiukun muuttumaan taas iloksi. 
Aurinkoista ja iloista viikkoa juuri sinulle! 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X