Päälle 3kk sitten mulla alkoi oudot kivut ja oireet, joiden takia päivystyksessä selvisi tuolloin, että mulla on matalat trombosyytit ja sain diagnoosiksi ITP:n.
Kivut ja oireet eivät kuitenkaan hävinneet vaan päinvastoin lisääntyivät ja voimistuivat ja joka viikko kun hoitaja tai lääkäri soitti, kerroin kivuistani, ja aina minua rauhoiteltiin, että ehkä johtuu siitä, että jännitän liikaa tai imetän tai milloin mitäkin sanottiin. 
Kipua oli kaulalla, rintakehällä, niskassa ja viime aikoina se kipu meni päähän ja joka ilta nukkumaan mennessä oli ja on pää ihan mielettömän kipeä sekä aamulla herätessä sama juttu. Panadol ei kipuihin koskaan pahemmin auttanut eikä auta edelleen.
Viime viikkona kuitenkin kivut yltyivät niin koviksi ne meni raajoihin asti, että päätettiin mun miehen kanssa, että mä lähden Venäjälle magneettikuviin, koska haluttiin poissulkea kaikki vakavat vaihtoehdot koska kivut ovat yltyneet kolmen kuukauden aikana todella koviksi.
Multa oli siis kaulan alue ultrattu jo täällä Suomessa, jossa oli kaikki ok, pienieä kystia siellä täällä. Mutta sain istua päivystyksessä melkein joka viikko kipujeni takia. Toki sain lähetteen neurologille ja korvapolille, muttei niitä aikoja ole vieläkään ollut koska ne eivät lähteneet kiireellisinä.

Lauantaina siis kävin Venäjällä magneettikuvissa, multa kuvattiin pää joka suunnasta, kaula sekä niskan alue.
Tunnin päästä kuvauksesta saatiin kuvat sekä lääkärin lausunnot.
ja KIITOS JUMALALLE päästä eikä muualtakaan löydetty mitään kasvaimia tai mitään vakavaa sairautta.

Niskan magneettikuvista löytyi ”kaularangan tyrä” joka sijaitsee 5-6 nikamien välissä, eli juuri siellä missä menee myös hermot. Lisäksi kahdessa nikamassa oli nivelrikko. 
Joten kaikki kivut ovat johtuneet tuosta tyrästä ja sen sijainnista plus nivelrikosta. 
Arvatkaa vaan olenko huojentunut siitä, ettei mitään vakavaa ollut? 
Ja miten onnellinen olen siitä, että lähdin kuvauksiin ja sain vihdoin ja viimein tietää syyn kivuilleni. <3

Nyt ainakin tiedän mitä pitää lähteä hoitamaan, nyt syön Panadolia ihan jatkuvana, koska kivut ovat niin kovat ja odotan neurologille pääsyä, joka varmasti ohjaa miten toimitaan tuon tyrän ja kipujeni kanssa. 🙂

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X