*

Ristipurenta
Näytetään tulokset 1 - 5. Osumia 5

Ketju: Ristipurenta

 1. #1

  Ristipurenta

  Meillä sanottiin pojan 4v. hammastarkastuksessa että on ristipurentaa? Ja puolen vuoden päästä katotaan uudestaan miltä näyttää ja saattaa olla että joutuu laittamaan jonkinlaisen "vekottimen" suuhun jopa vuoden ajaksi!Kuulostaa hurjalle että näin pienelle jo laitetaan vaikka mikä ettei jos hyväksi on..Olisiko kokemuksia kenelläkään tällaisesta asiasta,kuinka lapsi kokenut ja suhtautunut?Miten näin pienelle yleensä saadaan se asennettua kun pelkkä hampaiden tarkastus on jo kamalaa!

 2. #2
  meillä
  Vierailija

  VS: Ristipurenta

  Samainen asia huomattiin jo alle 3-vuotiaana ja sitä on seurailtu 7 vuotta. Nyt vuoden sisään tulee sitten päätös, saako hammasraudat, kun pysyvät hampaat ovat tulleet.

 3. #3

  VS: Ristipurenta

  näip meilläkin kaikilla kolmella joilla on ristaria oikaastu, niin ne on ollu noin ekaluokkalaisia. Koje pannaan kitalekeen ja levittää ylähampaat vastaamaan oikein alahampaisiin.Kiinnitetään perimmäisiin poskihampaisiin.Homma ei satu missään vaiheessa, vaikka suu on kyllä alkuun arka kun on vieras esine siellä ja hampaat liikkuu hittaasti niin ikenet on arat.
  Muottien teko ennen kojeen suuhun asennusta on se kurjin homma kun suuhun pannaan sellanen movimuotti täynnä kipsin näköstä massaa johun hanpaat pitää sitte purra (yökkyyttää helposti kun menee niin perälle kurkkuun)
  Sitten kojetta levitetään noin kerran kk niin kauan kuin on tarpeen ja loppuaika noin vuosi on ylläpitoa että hampaat sitte pysyis oiken.Sellasta hyppäämistä hammaslääkärissä se on ja tahmeita sitkeitä karkkia ei saa syödä tai mitään kovaa mikä voi irrottaa kojeen paikaltaan.mutta ei meillä toi neiti jolla se nyt on suussa sitä edes muista kaikin ajoin että tottuu siihen aikas hyvin ja purenta kyllä kanattaa oikasta ettei tuu isompana kaikkia vaivoja niskakipua ym.

 4. #4

  VS: Ristipurenta

  meillä oli lapsella puoli vuotta tuo ristipurenta"koje" ja ihan hyvät kokemukset. Noin pienellä korjaantuu tosi äkkiä ja suht kivuttomasti. Ainut huono puoli oli että puolen vuoden aikana lähti irti ja uudelleenasennettiin 3 kertaa...

 5. #5

  VS: Ristipurenta

  Meidän tytölle laitettiin koje ristipurennan hoitoa varten toukokuussa. Oli silloin reilu 4,5v. Hyvin saatiin laitettua ja hyvin on kontrollit menneet ja tulosta tullut. Koje on kiinteästi sementoitu suuhun ja meillä ainakin on pysynyt koko ajan ilman uudelleen sementointia.

Pikavastaus Pikavastaus

 • ELLIT.FI HOROSKOOPIT