*

pellillinen omenapiirakkaa, kellään hyvää ohjetta?!
+ Vastaa ketjuun
Näytetään tulokset 1 - 9. Osumia 9

Ketju: pellillinen omenapiirakkaa, kellään hyvää ohjetta?!

  1. #1
    nyt
    Vierailija

    pellillinen omenapiirakkaa, kellään hyvää ohjetta?!

    siinä se.. Kiitos jo!

  2. #2
    omppu
    Vierailija
    on, ootas, haen muistilapun..

  3. #3
    äiskä
    Vierailija
    Googleen hakusanaks omenapiirakka ja sieltä Hellapoliisin sivuille. Nam, helppo ja hyvä omenapiirakan ohje!

  4. #4
    omppu
    Vierailija
    4 munaa, 3dl sokeria = vaahdota oikein kuohkeaksi.

    Lisää joukkoon rauhallisesti sekoitellen 4dl vehnäjauhoja, joihin olet sekoittanut 2tl leivinjauhetta ja 200g voita unohtamatta!

    Mä laitan pellille leivinpaperin ja sit taikinan kipaan siihin. Sit kuorit ja siivuttelet omenat viipaleiksi ja päälle reilusti kanelia ja sokeria.

    200 astetta ja 30minsaa.

    Nautiskellaan tietty vaniljakastikkeen tai jäden kanssa. Laita omppuja tosi tiheesti ja paljon! Nam!

  5. #5
    jupina
    Vierailija
    Mummun antama ohje:

    OMPELUSEURAN PIIRAKKA

    3 munaa
    3 dl sokeria

    100 g margariinia
    1 1/2 dl maitoa

    2 tl leivinjauhetta
    4 1/2 dl vehnäjauhoa
    4 omenaa lohkoina pinnalle

    200 astetta, kunnes on kypsää (tee tikkutesti ja päältä pitää olla kauniin ruskea)

    sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sitten sulatettu, kuuma (ei tulikuuma) maito/margariiniseos. Lopuksi sekaan vehnäjauho/leivinjauheseos. Pinnalle omenat, halutessa voi myös heittää pinnalle kanelijauhe-sokeriseosta.

  6. #6
    jupina
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja jupina
    Mummun antama ohje:

    OMPELUSEURAN PIIRAKKA

    3 munaa
    3 dl sokeria

    100 g margariinia
    1 1/2 dl maitoa

    2 tl leivinjauhetta
    4 1/2 dl vehnäjauhoa
    4 omenaa lohkoina pinnalle

    200 astetta, kunnes on kypsää (tee tikkutesti ja päältä pitää olla kauniin ruskea)

    sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sitten sulatettu, kuuma (ei tulikuuma) maito/margariiniseos. Lopuksi sekaan vehnäjauho/leivinjauheseos. Pinnalle omenat, halutessa voi myös heittää pinnalle kanelijauhe-sokeriseosta.
    Ja vannon, että on hyvää. Varsinkin kun on saanut päivän seistä! Mehevää ja mehukasta, sekä sopivan kosteaa silloin! Kertaakaan ei ole vieraitani pettänyt tämä mummon herkku.

  7. #7
    kotikokki
    Vierailija
    OMENAPIIRAKKA

    Uunipellillinen tai kaksi piirakkavuoallista
    (pieni 50cm uuni, jos sinulla on leveä uuni, tee 1,5 kertaisena)

    3 kkp (3,5 dl) Piimää (tai ½ maitoa ja ½ kermaviiliä)
    2,5 kkp (3 dl) Sokeria
    2tl Vaniliinisokeria
    2tl Soodaa
    2tl Kanelia
    5kkp (6 dl) Vehnäjauhoja
    2,5 kkp (3 dl) Margariinia
    3 isoa (5 pientä) Omenaa


    Sekoita piimä, sokerit, sooda ja kaneli.
    Lisää sula margariini ja lopuksi jauhot.
    Levitä voidellulle (tai paperoidulle) uunipellille. Lisää kuoritut ja pilkotut omenat.
    Ripottele päälle sokeria ja kanelia

    Paista 30-40 min. 200 asteessa.
    Jos käytät piirakkavuokia, paista n.20-30 min.

  8. #8
    hansu
    Vierailija

    ompeluseura piirakka

    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja jupina
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja jupina
    Mummun antama ohje:

    OMPELUSEURAN PIIRAKKA

    3 munaa
    3 dl sokeria

    100 g margariinia
    1 1/2 dl maitoa

    2 tl leivinjauhetta
    4 1/2 dl vehnäjauhoa
    4 omenaa lohkoina pinnalle

    200 astetta, kunnes on kypsää (tee tikkutesti ja päältä pitää olla kauniin ruskea)

    sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sitten sulatettu, kuuma (ei tulikuuma) maito/margariiniseos. Lopuksi sekaan vehnäjauho/leivinjauheseos. Pinnalle omenat, halutessa voi myös heittää pinnalle kanelijauhe-sokeriseosta.
    Ja vannon, että on hyvää. Varsinkin kun on saanut päivän seistä! Mehevää ja mehukasta, sekä sopivan kosteaa silloin! Kertaakaan ei ole vieraitani pettänyt tämä mummon herkku.

  9. #9
    hansu
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja hansu
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja jupina
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja jupina
    Mummun antama ohje:

    OMPELUSEURAN PIIRAKKA

    3 munaa
    3 dl sokeria

    100 g margariinia
    1 1/2 dl maitoa

    2 tl leivinjauhetta
    4 1/2 dl vehnäjauhoa
    4 omenaa lohkoina pinnalle

    200 astetta, kunnes on kypsää (tee tikkutesti ja päältä pitää olla kauniin ruskea)

    sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sitten sulatettu, kuuma (ei tulikuuma) maito/margariiniseos. Lopuksi sekaan vehnäjauho/leivinjauheseos. Pinnalle omenat, halutessa voi myös heittää pinnalle kanelijauhe-sokeriseosta.
    Ja vannon, että on hyvää. Varsinkin kun on saanut päivän seistä! Mehevää ja mehukasta, sekä sopivan kosteaa silloin! Kertaakaan ei ole vieraitani pettänyt tämä mummon herkku.

Pikavastaus Pikavastaus

Asiakaspalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
Verkkopalvelu
Ilmoitushinnat ja mainosmuodot
Tekniset tiedot

Toimitus

Yhteystiedot ja palaute