*

Perus lihapulla-resepti?
+ Vastaa ketjuun
Näytetään tulokset 1 - 14. Osumia 14

Ketju: Perus lihapulla-resepti?

  1. #1
    ei jaksa kirjautua
    Vierailija

    Perus lihapulla-resepti?

    Mikä olis semmmone perus lihapulla resepti siis?
    Siitä on niin pitkä aika ku tehny lihapullia ni ei muista niitä ainesten suhteita eikä mtn uunin lämpötilaa tai valmistusaikoja :S

    Kiitos jo etukäteen

  2. #2
    ap
    Vierailija
    auttakaa nyt.. yritin googlesta kattoo mutta ei löytyny :/

  3. #3
    mä teen näin....

    400g jauhelihaa
    1prk kermaviiliä
    1pss sipulikeitto aineksia

    Sotket kaikki yhteen ja uuni 225astetta ja n.20min

  4. #4
    http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/ruokaohjeet/sipuliset-lihapullat

    Noilla tulee superhyviä! Ite lisään vielä hiukan suolaa.

  5. #5
    LIHAPULLAT,
    Yksinkertainen perusohje

    500 g jauhelihaa
    1 dl korppujauhoja
    2 dl vettä tai kermaviiliä
    1 muna
    1 sipuli
    1 tl suolaa
    ½ tl pippuria

    Muita sopivia mausteita: paprikajauhetta, jauhelihamaustetta, grillimaustetta, valkosipulia, basilikaa, persiljaa tai muita yrttejä

    OHJE: Laita korppujauhot turpoamaan veteen tai kermaviiliin. Pilko sipuli hyvin hienoksi. Jos perheessä on "sipulinnyppijöitä", pehmennä sipulisilppu kuullottamalla hetki rasvatilkassa - muuten sipulisilpun voi laittaa raakana. Sekoita korppujauhoseokseen sipulisilppu, muna, mausteet ja jauheliha. Muotoile taikina pötköksi tai levyksi ja jaa veitsellä saman kokoisiin paloihin. Pyöräytä lihapullat kostein käsin ja kypsennä joko paistinpannulla rasvassa tai uunissa leivinpaperilla 225 asteessa n. 15 minuuttia.

    Yksinkertainen ja helppo perusohje, jota voit muunnella erilaisilla mausteilla. Kokeile esim. tuoreita yrttejä hienoksi hakattuna.

  6. #6
    ap
    Vierailija
    kiitos kamalasti !

  7. #7
    puhalilla
    Vierailija
    Täs on mun lemppari resepti:

    400g jauhelihaa
    2 kananmunaa
    1 dl vettä
    1 kpl ranskalainen sipulikeittopussi
    valkopippuria hitusen
    korppujauhoja sen verran,et tuntuu pysyvän koossa

    Paista uunissa 200 asteessa noin 45min
    Tulee muuten ihan sairaan hyviä tällä reseptillä

  8. #8
    tiina.laukkonen@kolumbus.fi
    Vierailija

    lihapullat

    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja DURACELL
    LIHAPULLAT,
    Yksinkertainen perusohje

    500 g jauhelihaa
    1 dl korppujauhoja
    2 dl vettä tai kermaviiliä
    1 muna
    1 sipuli
    1 tl suolaa
    ½ tl pippuria

    Muita sopivia mausteita: paprikajauhetta, jauhelihamaustetta, grillimaustetta, valkosipulia, basilikaa, persiljaa tai muita yrttejä

    OHJE: Laita korppujauhot turpoamaan veteen tai kermaviiliin. Pilko sipuli hyvin hienoksi. Jos perheessä on "sipulinnyppijöitä", pehmennä sipulisilppu kuullottamalla hetki rasvatilkassa - muuten sipulisilpun voi laittaa raakana. Sekoita korppujauhoseokseen sipulisilppu, muna, mausteet ja jauheliha. Muotoile taikina pötköksi tai levyksi ja jaa veitsellä saman kokoisiin paloihin. Pyöräytä lihapullat kostein käsin ja kypsennä joko paistinpannulla rasvassa tai uunissa leivinpaperilla 225 asteessa n. 15 minuuttia.

    Yksinkertainen ja helppo perusohje, jota voit muunnella erilaisilla mausteilla. Kokeile esim. tuoreita yrttejä hienoksi hakattuna.

  9. #9
    "Pekka"
    Vierailija

    Kokeilin

    Mutta vaihdoin korppujauhot lese/näkkileipä jauhoon ja kermaviilin vesi/maustamaton jugurtti sekoituksen ja sekoitin kaksi pekonia palasina.
    Jytkyjä pullia tuli ja hyviä. Uunissa jos tekee niin muistakaa varoa ettei pullat ui nesteessä paiston aikana.

  10. #10
    "mamma73"
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja keiju Näytä viesti
    mä teen näin....

    400g jauhelihaa
    1prk kermaviiliä
    1pss sipulikeitto aineksia

    Sotket kaikki yhteen ja uuni 225astetta ja n.20min
    Mä laitain vielä lisäks Cajun-maustetta, nam!

  11. #11
    tätä kokeilkaa
    Vierailija

    isoäidin lihapullat

    Hei!Edesmennyt isäni paitsi oli kirurgi,myös keksijä ja hyvä tekemään maittavia aterioita,hänen erikoisuuksiin kuului niin oikeaoppisesti kypsennetyt härän sisäfileet,ankeriaat kuin ravut kaikissa muodoissaan nahkiaisia unohtamatta.Hänen kokkailustaan on pojalle jäänyt muistona isäni "isoäidin lihapullat".Ne vievät kielen mennessään ja ovat kaikkien mielestä maailman parhaita lihapullia.Toivottavasti tässä nyt osaan kertoa teille tuon salaisen reseptin parhaani mukaan.Ainekset:500g jauhelihaa,3sipulia,1,5dl kuohukermaa,1 kananmuna,3 viipaletta ranskanleipää,1,5 lihaliemikuutiota.Freesaa kevyesti öljyssä sipulit,lisää lihaliemi ja kerma,anna jäähtyä,lisää muna ja ranskanleipäviipaleet,sekoita ja tarvittaessa lisää korppujauhoja tiiviin rakenteen aikaansaamiseksi.Anna vetäytyä puoli tuntia.Pyörittele pullat uunipellille.Paista 225 asteessa 25 minuuttia.Monet ovat pelästyneet kolmea sipulia,mutta lopulta ovat "heränneet".Bon Apetit!

  12. #12
    "vieras"
    Vierailija
    ei mitään korppujauhoja tai muita härpäkkeitä vaan lihaa!

    jauhelihaa 400g
    kananmuna
    suolaa n. 1 tl
    jauhettua maustepippuria vajaa tl
    pieni sipuli tai sipulijauhetta reilu tl
    vehnäjauhoja 1,5-2 rkl

    paistetaan paistinpannulla voissa, eikä missään uunissa, samalle pannulle kastike ja pullat vielä sinne muhimaan. Tämä on ihan perinteinen mummon lihapullaresepti ilman mitään ylimääräistä, vanhassa vara parempi

  13. #13
    "vieras"
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja "vieras" Näytä viesti
    Tämä on ihan perinteinen mummon lihapullaresepti ilman mitään ylimääräistä, vanhassa vara parempi
    Miten niin ilman mitään ylimääräistä? Miksi siellä on kananmunaa?

  14. #14
    "Vieras"
    Vierailija

    Cool

    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja "vieras" Näytä viesti
    Miten niin ilman mitään ylimääräistä? Miksi siellä on kananmunaa?
    niin no... tuolla logiikallasi miksi siellä on vehnäjauhoa ja sipuliakaan, saati sitten suolaa ja pippuriakaan..? Vai?

Pikavastaus Pikavastaus