*

joku hyvä ruskea kastike tai miten teet ite ruskean kastikkeen
+ Vastaa ketjuun
Näytetään tulokset 1 - 11. Osumia 11

Ketju: joku hyvä ruskea kastike tai miten teet ite ruskean kastikkeen

  1. #1
    kastike
    Vierailija

    joku hyvä ruskea kastike tai miten teet ite ruskean kastikkeen

    mitä mausteita laitatte

    mä en osaa edes ruskeaa kastiketta tehdä aina yhtä kamalan makuista

    eli nyt mehukkaan ruskeakastike ohjeet tähän

  2. #2
    Voita ja jauhoja. Ne ruskistetaan hyvin ja sit joukkoon vettä. Sinne lihaliemikuutio, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, vähän ketsuppia, mustapippuria ja valkopippuria(jauheena). Sit ehkä suolaa. Ja lopuksi loraus kermaa.

  3. #3
    viiden muksun mamma
    Vierailija
    Mulla suht sama resepti kuin Mutzi81:llä. Valkopippuria en käytä. Yleensä laitan mustapippurin sijaan sellaista yrttipippurimausteseosta. Mä heitän mukaan vielä hippusen sokeria. Sopii ruskeaan kastikkeeseen.

  4. #4
    Tai sit jos paistaa esim lihoja eka niin tekee kylmän suurusteen, eli jauhot kylmään veteen (esim desiin) ja ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kastikeliemen joukkoon, tulee vähärasvaisempaa.

    Mut se maistuvuus tulee mun mielestä niistä kasvannaisista mitä sä sinne mukaan viskaat, esim. tomaatti, porkkanat, suolakurkut, paprikat, valmiit pakastesekoitukset ja tiety yrteistä.

  5. #5
    kastike
    Vierailija
    Kuten edellä, mutta veden ja mausteiden tilalle: paistinliemi (siis jos paistat lihaa, niin siihen liemeen, missä olet sen paistanut). Joukkoon vaan suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Lisäksi hiukan soijaa ja kermaa.

  6. #6
    minkälaisia määriä teette
    Vierailija
    eli paljonko voita/ jauhoja/vettä

    me ollaan 5 henkinen perhe mustapippuritko kokonaisiana
    eli laitatte kaikkia mausteita samaan soosiin

  7. #7
    Riippuu kuinka tönkköä kastiketta haluaa, noin 3 rkl jauhoja/0,5 l nestettä.

  8. #8
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja minkälaisia määriä teette
    eli paljonko voita/ jauhoja/vettä

    me ollaan 5 henkinen perhe mustapippuritko kokonaisiana
    eli laitatte kaikkia mausteita samaan soosiin
    Minä laitan kaikki mausteet jauhettuna. ja kaikkia mausteita heitän samaan soosiin! Minä laitan aika paljon voita ja noin 4rkl jauhoja, riittää siitä ehkä kahdeksi päiväksi. Sillai sit voita että ei ole liian "kuivaa" se jauho/voi seos.

  9. #9
    ap
    Vierailija
    ongin rässä tietoa kun pitäs vähän ajan päästä lhtee koittamaan hyvänmakuista kastiketta ettei aina olis sellasta mautonta soosia vaikka lihalientä/suolaa kyllä oon käyttäny

    mutta nyt tarvii kiiruusti uutta makua

  10. #10
    Juu, jauho-voimössön pitää näyttää kosteahkolle ja "turvota" siinä ruskistuessaan, liaan kuiva mömmö ei niin tee.

  11. #11
    miukuliina
    Vierailija
    Kaadan kuivaan kattilaan "summissa" vehnäjauhoja, paahdan ne sopivan väriseksi ja kaadan vettä joukkoon "sopivasti". Eli vähän kerrallaan ja tarpeen mukaan lisään, kunnes on sopivan paksua soosia. Mausteeksi suolaa tai lihaliemikuutio, pippurisekoitusta, ketsuppia, paprikajauhetta, välillä hernemaissipaprikapussi tai edellisen päivän makaronin tai riisin rippeet...

Pikavastaus Pikavastaus

Asiakaspalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
Verkkopalvelu
Ilmoitushinnat ja mainosmuodot
Tekniset tiedot

Toimitus

Yhteystiedot ja palaute