kohdunkaulan solumuutokset ja syöpä

  • Viestiketjun aloittaja help
  • Ensimmäinen viesti
"tassun"
Liuru
Kövin kesällä tyksissä loop-hoidossa. Sain toimenpitern jälkeen dalacin-voiteen ennaltaehkäisemään tulehdusta. Kuukautisia piti pillereiden kanssa siirtää niin, että kuukautiset eivät alkaisi ainakaan kahteen viikkoon, mielellään neljään viikkoon. Ja ennen kuukautisia ei saanut uida, saunoa, harrastaa seksiä... jos ei ollut pillereitä käytössä, niin sit vaihtaa varattua aikaa tarvittaessa.
Koepaloissa mullakin oli toi viikon rajotus...

Mutta itseasiassa tuosta vauva-asiasta kun kysyin, niin kyllä mulle sanottiin jo sielä koepaloissa, että kyllä raskaaksi saa tulla vaikka jo sillon heti. Lääkäri vain nöyrästi esitti toiveen etten raskautuisi, koska LOOP-hoito on silloin vaikeempi tehdä moninkertaistuneen verenkierron vuoksi. Eli toimenpiteen aikana vuotaa enempi, haittaa näkyvyyttä jne.
 
"tassun"
Ja kiitos Milanna kun kävit kirjoittamassa ja kertomassa omat kokemuksesi.
Meistä sairastuneista kyllä löytyy niitäkin jotka mielellään ainakin lukevat vaihtoehtoisista hoidoista. Varsinkin kun länsimainen lääketiede tunnustaa ettei osaa antaa vastauksia.
Niin kuin minullekin suoraa sanottiin, ettei me oikein tunneta tätä virusta, mitä kaikkia kautta sen voi saada, mitä se tekee elimistössä ja miten se käyttäytyy.
 
"viera"
[QUOTE="tassun";30216292]Niin kuin minullekin suoraa sanottiin, ettei me oikein tunneta tätä virusta, mitä kaikkia kautta sen voi saada, mitä se tekee elimistössä ja miten se käyttäytyy.[/QUOTE]

Kohdunkaulaan virus tarttuu vain yhdellä hyvin tunnetulla tavalla.
 
[QUOTE="tassun";30216292]Ja kiitos Milanna kun kävit kirjoittamassa ja kertomassa omat kokemuksesi.
Meistä sairastuneista kyllä löytyy niitäkin jotka mielellään ainakin lukevat vaihtoehtoisista hoidoista. Varsinkin kun länsimainen lääketiede tunnustaa ettei osaa antaa vastauksia.
Niin kuin minullekin suoraa sanottiin, ettei me oikein tunneta tätä virusta, mitä kaikkia kautta sen voi saada, mitä se tekee elimistössä ja miten se käyttäytyy.[/QUOTE]

Ole hyvää :). Kyllä löytyy. Suomesta kävi hoidossa 2 ihmistä mun jälkeen. Eli meitä on täältä 3 ihmistä. Monet mua myös pyysivät että tuon ko rokoten, se on valitettavasti sellainen juttu mitä ei saa tehdä ja vaikka olisi saanut ei kukaan olisi antanut, kun pitää olla ammattilainen ja tietä paikan mihin laittaa, siksi hänellä on siihen omia koulutettuja lääkäreitä jotka sen tekevät naisille ja miehille.
 
Kiitos monista vastauksista! Jään miettimään että jos onkohan se ihan sama että hoidattaako tuo pitkään jatkunut cin1 ennen raskautumista vai lieköhän sellaisella operaatiolla mitään vaikutusta esim ponnistusvaiheessa/lyheneekö kohdunkaula ja ennenaikainen synnytyksen riski kasvaa? Vai onko tämä vaan "vakavemmissa" ja vahvemmissa tapauksissa?

Jos taasen ei hoidata sitä nyt niin raskaus + imetysaika vie helposti seuraavan testin yli 2 v päähän.. Ainakin lääkäri sanoi esikoisen kohdalla että imetyksen aikaan ei oteta koetta kun tulos saattaisi olla väärä...

Noh, kiitokset ketkä jaksoivat lukea, helpotti purkaa näitä oloja! Toivotaan että se muutos ei ole ainakaan pahentunut, toivottavasti parantunut kokonaan. 2 vkoa pitkä aika odottaa. :( Tsemppii kaikille ketkä näiden asioiden kanssa taistelee, koettelee voimia...
 
Dead parrot
Taisit Milanna85 käyttää noiden henkilöiden nimiä ihan omasta aloitteestasi ja poistit ne sitten kun tajusit että kunnianloukkaussyytettä pukkaa/ko. henkilöt eivät vahvistakaan tätä sinun tarinaasi...

Aika harkitsematonta silti mennä esittämään jonkun asiantuntijan nimissä omia mielipiteitään ja ikävämpi juttu, että nuo editoimasi kohdat ehtivät olla aika pitkään täällä kaikkien luettavana ja kulkeutuivat asianosaisillekin saakka.
 
"tassun"
Luiru,
Nyt voin puhua palturia asian todenmukaisuudesta, mutta luin jostakin, että LOOP-hoidon poistetun palan kohta on parissa vuodessa kasvanut silmämääräisesti entiselleen. Se on yleensä ihan pienen pieni pala mikä sieltä poistetaan.

Jos taas joudutaan poistamaan enemmän, niin sitten laitetaan tukiompeleita ja synnytys hoituu sektiolla. Näin vakavassa hommassa hoito on tietty tärkee tehdä ajoissa..

Mut kyllä mää luulen, että oikeasti seurannassa olevilta tarvittaessa otetaan papa tai koepalat ihan myös imetyksenkin aikana. Olen käsityksessä, että raskauden jälkeen se papa voi näyttää vähän sinne päin ja aiheuttaa turhia vääriä hälytyksiä. Mut uskoisin, ett kyllä koepalat sit näyttää jos oikeesti on jotain hälyttävää.
Et jos ei raskauden aikana halua noita, nii eihän siihen tule kuin se 9kk raskausaika, ja sit voi taas turvallisin mielin ottaa ne koepalat.
 
Nyt tuli vastaus yksityisen papa-kokeesta: "Ohessa papa-vastaus, jossa ilmenee epäselvää levyepiteeliatypiaa. Suosittelen, että varaatte ajan gynekologin/lääkärin vastaanotolle." Papa luokkaa en tiedä kun käytössä on se betheseda järjestelmä. Vastauksessa oli luokitus ASC-US. Seuranta 12 kk päästä luki tulos paperissa, mutta toisessa mukana tulleessa lapussa kehotus ottamaan yhteys lääkäriin kuten edellä mainitsinkin. Oma CIN1 tilanne jatkunut vuosia ja verinen yhdynnän jälkeinen vuoto sai epäilyksen heräämään ettei vain tämä pysyvä muutos olisi jatkanut etenemistään... Muutoksien pysyvyys tässä on se erikoisin juttu, kohta varmaan aika jo hoitaa jotain aluetta ennalta ehkäisevästi/varmuuden vuoksi(?) Varmaan kolposkopia taas edessä. Huoh... Mutta aika rauhallisin mielin siis, epämukavaa tämä tämmöinen jatkuva seuranta ja pieni pelko..
 
vierailija
Minä sain papatestistä
acg-nos eli lieriösolu muutoksia ja nyt sitten seurailua. Onko muita onnettomia kyseisen tuloksen saaneita ja miten asia on teillä mennyt? Olen ollut todella peloissani asiasta.
 

Yhteistyössä