Mitä ihmettä ihmiset täällä oikein syö? kun lukee näitä ketjuja missä kilpaa kehutaan kuinka vähän menee rahaa ruokaa n?

  • Viestiketjun aloittaja "öööö"
  • Ensimmäinen viesti
"..."
[QUOTE="Jutta";23931519]Lapsi on 2vuotias, tietystihän sekin merkkaa, 15-vuotias söisi paljon enemmän. Käydään enimmäkseen Lidlissä, mitä sieltä ei saa niin haetaan Prismasta/Citymarketista.[/QUOTE]

Toisaalta moni 2 v on kotihoidossa ja syö vain kotona, moni 15 v. saa yhden lämpimän aterian ilmaiseksi koulussa.
 
"paula"
Niin, ja sit on joku "Lehden kanta" asioihin, joista ei saa edes keskustella!
http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/muuntogeenit-tekevat-tuloaan/687045/

Kirjoittaja tuolla on yli 10 vuotta ajasta jäljessä, jos ei ole lukenut kirjaa Petoksen siemenet. Onkohan sitä kirjastoissa enää? Se on jopa suomennettu 2005.
 
"paula"
[QUOTE="paula";30613448]Niin, ja sit on joku "Lehden kanta" asioihin, joista ei saa edes keskustella!
Muuntogeenit tekevät tuloaan | Pääkirjoitukset | Kaleva.fi

Kirjoittaja tuolla on yli 10 vuotta ajasta jäljessä, jos ei ole lukenut kirjaa Petoksen siemenet. Onkohan sitä kirjastoissa enää? Se on jopa suomennettu 2005.[/QUOTE]

Pyysin siis lukemaan sen kirjan ja vinkkasin tuonne. Kokelepa kirjoittaa sinne:
GMO - karppaus.info :: keskustelufoorumi


Haittoja GM- aineksista on, mutta niistä ei sallita keskustelua missään:-(
 
"paula"
[QUOTE="paula";30613448]Niin, ja sit on joku "Lehden kanta" asioihin, joista ei saa edes keskustella!
Muuntogeenit tekevät tuloaan | Pääkirjoitukset | Kaleva.fi

Kirjoittaja tuolla on yli 10 vuotta ajasta jäljessä, jos ei ole lukenut kirjaa Petoksen siemenet. Onkohan sitä kirjastoissa enää? Se on jopa suomennettu 2005.[/QUOTE]

Tässä yksi esimerkki:
Tappavat l

Soijasta ja maissista on tehty ne täyteaineet, joiden patentit lääkeyritykset omistavat. Tietysti ne niitä silloin käyttävätkin!
 
"paula"
Sama juttu, ruokaa voi tehdä niin paljon muustakin, pavut ovat hyviä, jollei tule vatsavaivoja (täytyy liottaa ja keittää hyvin). Mulle tulee kyllä jostakin syystä nimenomaan Suomessa jauhelihasta vatsavaivoja, ruoansulatusongelmia lähinnä. Eräässä toisessa maassa taas ei. Mistähän sekin johtuu.
No tietenkin niistä rehuista, mitä lehmät syö ja antibioottijäämistä siinä lihassa ja lisätystä fosfaatista. Katso yle a r k i s t o s t a ohjelma fosfat i maten.-- Mutta todella moni onkin alkanut tiedostaa asioita. Muuntogeeniset ainekset ruoassa sairastuttaa:
https://www.youtube.com/all_comments?v=TH5dxebEA28

Ainoa huono puoli niissä luomulihoissa on, ettei tavallinen mene enää alas mitenkään, kun tottuu niihin kunnollisiin. Mut ei se silti liian kallista ole, Limut ja muut turhat voi jättää ostamatta ja margariinia ei oteta edes ilmaiseksi. Luulenpa, että se alennusbuumikin on alkanut siitä, että on niin tolkuttoman paljon tuotteita, jotka eivät mene enää kaupaksi... Muutenhan kauppojen varastot olis kohta tyhjät?
 
"paula"
Alkuperäinen kirjoittaja päätön;30613607:
toisten syömisien haukkumisen perusteella valtaosa porukasta syö parasta ja kalleinta luomua mitä mistään löytyy.
:D
Ja osa kasvattaa luomunsa itse. Ei meilläkään ikinä syödä ostoperunoita, vaan omat luomu- Rosamundat kerätään talteen huolella.

Kemikaalicocktail: The Organic Green Revolution

Paprikatkin kypsyvät oikein hyvin tavallisessa huoneenlämmössä. Kunhan vain ei ole ikkunan ääressä ja lämpötila putoa alle 10 asteen. Syksyllä saat satoa:)
 
"paula"
"Samu"
Paulamummo taas vauhdissa, ei hemmetti:D
Syömisistä (siis palstalaisten) en oo huomannut oikeestaan muuta , kun että nimmerkki Ciervolla on jonkinlainen syömishäiriö. Tai sitten muuten vaan syö liian vähän, en tiedä.
Kyllähän siinä toki säästyy rahaa kummasti, en kiellä.
 
"paula"
Alkuperäinen kirjoittaja päätön;30613607:
toisten syömisien haukkumisen perusteella valtaosa porukasta syö parasta ja kalleinta luomua mitä mistään löytyy.
:D
Nykytekniikoilla on helppo kirjoittaa ylös ne tuotteet, missä päiväys on milloinkin menossa ohi. Laitan muistiin päivän ja haen kaupasta viimeistään silloin, mutta mieluiten normaalilla hinnalla, että kauppias tilaisi sitä jatkossakin. Alelihat laitan tietysti ruoaksi heti vaikkapa paistopussissa tai keitoksi. Kyllähänme asiakkaat ne hävikitkin voudumme maksamaan jossain muodossa aina. Leivästä kauppiaat ovat saaneet aina parhaat katteet. Sitä en nykyään ostakaan, kun haluan käyttää mantelijauhoa, joka on aika arvokasta, mutta luomuna ei aina edes saatavilla. Pieniä valintoja, mut esim kaakaojauhe ja kanamunat ja hunajan ostan aina luomuna ja kahveista Mundo- luomukahvia parempaa en ole löytänyt. Roskiin ruokaa ei sit menekään:)
 
"paula"
[QUOTE="Samu";30613659]Paulamummo taas vauhdissa, ei hemmetti:D
[/QUOTE]

Joo, että ihan päätoimittajan kanssa täytyy kinastella:-D

http://koti.netplaza.fi/~paula/kotikokkeli/GMOjamat.htm

Sananvapautta ei ole olemassa ja siksi ne kommentit monesta paikasta puuttuu. Esimerkiksi karppaussivulla tuo ketju GMO on kokonaan lukittu. En aio haaskata omaa aikaa siihen, eikä moni muukaan. Mut itsehän ne asiat on koettava, ennen kuin pystyy kirjoittamaan. Kyllä sitä pysyy terveenä vuosikausia - jopa ilman mitään vitamiinilisiä:)

Rehunvalmistajan kannalta onkin ihan sama, syökö ne nappulat possu, kana vai joku ihminen. Salmonellasoijasta ei puhu kukaan mitään, vaikka se tuli ulkolaisen soijan mukana tiloille. Saattaapi olla, että me kuluttajat maksettiin lopulta sekin sotku ja ne tavallisten kanaloiden puhdistukset kaikessa hiljaisuudessa, hemmetti!
 
"paula"
[QUOTE="paula";30613569]Tässä yksi esimerkki:
Tappavat l

Soijasta ja maissista on tehty ne täyteaineet, joiden patentit lääkeyritykset omistavat. Tietysti ne niitä silloin käyttävätkin![/QUOTE]

Kasviöljyt voivat sisältää paljon muuntogeenisiä ojyjä, soija ja maissi mukaanluettuina.
"...Lääkelaitoksen ilmoituksen mukaan apteekkien lääkkeistä 650 on valmistettu geenitekniikkaa käyttäen.

Vitamiinien valmistuksessa menetelmä on myös yleinen. Mitään merkintää näissä ei ole.

USA:ssa gm-kasvit sekoitetaan tavallisiin, eikä seurantatutkimuksia ole. Jos vaikutuksia on, niiden aiheuttajan todistaminen on todella vaikeaa."
Liisa Kuusipalo HS 20.8.2007

Vitamiineista e-vitamiini ainakin on soijaa ja siks en söisi mitään monivitamiinivalmisteita, koska sitä niissä aina on kuitenkin. Kauan mullakin meni, ennen kuin tajusin, että ne ovat turhia ja esimerkiksi Valion käyttämässä d-vitamiinivalmisteesta tulee monen maha kipeäksi siksi, että se on maissiöljyssä. Mut Valiolla onkin oma logiikka muutenkin, kun lisää karrageenia laktoosittomiin tuotteisiin ja luomukermaan ja ne jotka ei sen lakstoosin takia tohdi luomumaitoa kokeilemaan, saavat aina kärsiä mahakivuista. No, saksalainen Biotrend luomumaito sopii niillekin hyvin, joten missähän vika?

Säästöt tulee siitä, ettei ole ollut asiaa apteekkiin vuosikausiin ollenkaan - sekös erästä pännii taas?
 
"paula"
[QUOTE="paula";30613448]Niin, ja sit on joku "Lehden kanta" asioihin, joista ei saa edes keskustella!
Muuntogeenit tekevät tuloaan | Pääkirjoitukset | Kaleva.fi

Kirjoittaja tuolla on yli 10 vuotta ajasta jäljessä, jos ei ole lukenut kirjaa Petoksen siemenet. Onkohan sitä kirjastoissa enää? Se on jopa suomennettu 2005.[/QUOTE]

En väittänytkään, että tuolla ei saisi keskustella, vaan muualla. Kielteisesti asiaan suhtautuvat kirjoittajat bannataan kokonaan, kuten suomi24:llä ja monesti tekstejä ei vaan julkaista!

Hienoa, että tuonne voi kirjoittaa (tai siis en kokeillut vielä.--)
"An environmental campaigner protesting against GM crops. A study said it can cause organ damage.

Fresh fears were raised over GM crops yesterday after a study showed they can cause liver and kidney damage.

According to the research, animals fed on three strains of genetically modified maize created by the U.S. biotech firm Monsanto suffered signs of organ damage after just three months.

The findings only came to light after Monsanto was forced to publish its raw data on safety tests by anti-GM campaigners.

They add to the evidence that GM crops may damage health as well as be harmful to the environment.

The figures released by Monsanto were examined by French researcher Dr Gilles-Eric Seralini, from the University of Caen.

Yesterday he called for more studies to check for long-term organ damage.

'What we've shown is clearly not proof of toxicity, but signs of toxicity,' he told New Scientist magazine. 'I'm sure there's no acute toxicity but who's to say there are no chronic effects?'

The experiments were carried out by Monsanto researchers on three strains of GM maize. Two of the varieties contained genes for the Bt protein which protects the plant against the corn borer pest, while a third was genetically modified to be resistant to the weedkiller glyphosate. All three strains are widely grown in America, while one is the only GM crop grown in Europe, mostly in Spain.

Monsanto only released the raw data after a legal challenge from Greenpeace, the Swedish Board of Agriculture and French anti- GM campaigners.

Dr Seralini concluded that rats which ate the GM maize had ' statistically significant' signs of liver and kidney damage. Each strain was linked to unusual concentrations of hormones in the blood and urine of rats fed the maize for three months, compared to rats given a non-GM diet.

The higher hormone levels suggest that animals' livers and kidneys are not working properly.

Female rats fed one of the strains also had higher blood sugar levels and raised levels of fatty substances caused triglycerides, Dr Seralini reported in the International Journal of Microbiology.

The analysis concluded: 'These substances have never before been an integral part of the human or animal diet and therefore their health consequences for those who consume them, especially over long time periods are currently unknown.'

Monsanto claimed the analysis of its data was 'based on faulty analytical methods and reasoning, and does not call into question the safety findings for these products'. "--jostakin lehdestä pätkä.

Pyysin kirjaa Petoksen siemenet kerran kirjakauppaan, että joku muu saisi myös ostaa sen. Eivät voineet hankkia edes sitä yhtä! Siis se täytyy erikseen tilata, jos haluaa ostaa. Mutta lukekaa vaikka kirjastossa, hyvä kirja on. Näin se tietämättömyys vain on kasvanut vuosien varrella:-(
 
"paula"
[QUOTE="paula";30613448]Niin, ja sit on joku "Lehden kanta" asioihin, joista ei saa edes keskustella!
Muuntogeenit tekevät tuloaan | Pääkirjoitukset | Kaleva.fi

Kirjoittaja tuolla on yli 10 vuotta ajasta jäljessä, jos ei ole lukenut kirjaa Petoksen siemenet. Onkohan sitä kirjastoissa enää? Se on jopa suomennettu 2005.[/QUOTE]

Oliko lehdessä mitään silloin?

"28.7.2010, klo 20:27. Päivitetty 7.9.2013, klo 17:32

Venäläisviranomaiset kertovat löytäneensä Atrian sianlihasta antibioottia, jota käytetään ihmisillä aknen hoitoon.

Venäläisviranomaisen tekemät antibioottilöydökset ovat paljastumassa keskeiseksi syyksi elintarvikeyhtiö Atrian vientikiellolle. Venäjän viranomainen on ilmoittanut löytäneensä Atrian sioista ottamistaan näytteistä tetrasykliiniä. Tetrasykliini on antibiootti, jota käytetään ihmisillä esimerkiksi aknen hoitoon. Eläimillä lääkettä käytetään moniin erilaisiin vaivoihin.

Venäjän lain mukaan tetrasykliiniä ei saisi löytyä lihasta lainkaan, kun taas Euroopan unioni hyväksyy aineen pienet esiintymät.

Kyseessä on jo toinen antibioottijäämä, jonka Venäjä kertoo löytäneensä Atrian lihasta.

Aiemmin julkisuudessa on kerrottu, että lihasta olisi löydetty myös nitrofuraani-antibioottia, jonka on todettu olevan ihmiselle haitallista. Sitä ei tiettävästi ole ollut Suomessa käytössä 20 vuoteen.

Venäjä edellyttää suomalaisyhtiöiltä antibioottien ja muiden vierasainejäämien tiukkaa seulontaa. Vaatimukset ovat osittain tiukemmat kuin Euroopan unionin omissa säädöksissä edellytetään.

Kovien tarkastusvaateiden kanssa pähkäilevät myös esimerkiksi jäätelöyhtiö Ingman ja meijeriyhtiö Valio.

Vaatimustensa tueksi Venäjä on asettanut 14 suomalaista lihan ja maitotuotteiden tuotantolaitosta tuontikieltoon. Viranomaiset ja yritykset itse ovat olleet vaitonaisia puutteiden yksityiskohdista, mutta tietoja on tipahdellut julkisuuteen vähitellen.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on tyytynyt lähinnä korostamaan, että puutteilla ei ole vaikutusta elintarvikkeiden laatuun."

Tuo loppukommentti onkin uuden jutun aihe...
 
"paula"
Se uutinenhan oli pätkästy aika pahasti - vai menikö itselläni poikki... Tässä saman uutisen loppuosaa, joka ihmejakumma on tullut useita tunteja aikaisemmin Iltalehdelle:

Laitan vähän limittäin nyt:

Kovien tarkastusvaateiden kanssa pähkäilevät myös esimerkiksi jäätelöyhtiö Ingman ja meijeriyhtiö Valio.

Vaatimustensa tueksi Venäjä on asettanut 14 suomalaista lihan ja maitotuotteiden tuotantolaitosta tuontikieltoon. Viranomaiset ja yritykset itse ovat olleet vaitonaisia puutteiden yksityiskohdista, mutta tietoja on tipahdellut julkisuuteen vähitellen.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on tyytynyt lähinnä korostamaan, että puutteilla ei ole vaikutusta elintarvikkeiden laatuun.

Venäjä vaatii erityistä analyysitapaa

Atrian Nurmon-tehtaalla työskentelevä tarkastuseläinlääkäri Riitta Mangs uskoo, että tetrasykliinilöydös paljastui Venäjän käyttämän erityisen tarkan analyysitavan avulla. Venäjän viranomainen on kertonut tehneensä löydön sian munuaisista.

– He sanovat tutkineensa sen kaasukromatografialla. Me emme pysty teollisilla menetelmillä saamaan esiin niin pieniä pitoisuuksia, Mangs kertoo.

Mangsin mukaan nykyisillä tekniikoilla saadaan selville Euroopan unionin edellyttämä taso tetrasykliinissä, mutta Venäjän vaatimuksiin ei pystytä laitostasolla vastaamaan.

Atrian Nurmon-tehtaalla teurastetaan vuodessa noin miljoona sikaa, joista kaksi prosenttia tarkastetaan antibioottien varalta. Tarkempaa analyysia varten antibioottilöydökset lähetetään aina Eviran laboratorioon.

Eviran laboratoriosta kerrotaan, että kuluvan vuoden aikana kaikki heille tulleet näytteet ovat täyttäneet EU:n asettamat säädökset.

Atrian Grön kummastelee tetrasykliiniä

Atria Suomen toimitusjohtaja Juha Grön kuuli tetrasykliinin löytymisestä vasta STT:n toimittajalta.

– En pysty sanomaan tuohon yhtään mitään, en myöntämään, enkä kieltämään, Grön sanoi.

Atrian sian- ja naudanlihan vienti Venäjälle on ollut seisahduksissa jo helmikuun puolivälistä saakka. Grönin mukaan Venäjän asettamalle tuontikiellolle ei löydy yhtä asiaa, joka olisi muita vaikeampi ratkaista.

Esimerkiksi venäläisviranomaisen tekemät antibioottilöydöt eivät ole hänen mukaansa kynnyskysymys parasta aikaa käytävissä neuvotteluissa venäläisviranomaisten kanssa.

– Ei ole yksittäistä kohtaa tai sitä on ainakin hyvin vaikeaa tunnistaa. On asioita, joita on laitettava kuntoon ja joita on laitettukin, Grön toteaa.

Suomen ja Venäjän viranomaiset tapaavat perjantaina Suomessa tarkoituksenaan keskustella tuontikiellosta.

STT"
 
"paula"
[QUOTE="paula";30613739]En väittänytkään, että tuolla ei saisi keskustella, vaan muualla. Kielteisesti asiaan suhtautuvat kirjoittajat bannataan kokonaan, kuten suomi24:llä ja monesti tekstejä ei vaan julkaista!

Hienoa, että tuonne voi kirjoittaa (tai siis en kokeillut vielä.--)
"An environmental campaigner protesting against GM crops. A study said it can cause organ damage.

Fresh fears were raised over GM crops yesterday after a study showed they can cause liver and kidney damage.

According to the research, animals fed on three strains of genetically modified maize created by the U.S. biotech firm Monsanto suffered signs of organ damage after just three months.

The findings only came to light after Monsanto was forced to publish its raw data on safety tests by anti-GM campaigners.

They add to the evidence that GM crops may damage health as well as be harmful to the environment.

The figures released by Monsanto were examined by French researcher Dr Gilles-Eric Seralini, from the University of Caen.

Yesterday he called for more studies to check for long-term organ damage.

'What we've shown is clearly not proof of toxicity, but signs of toxicity,' he told New Scientist magazine. 'I'm sure there's no acute toxicity but who's to say there are no chronic effects?'

The experiments were carried out by Monsanto researchers on three strains of GM maize. Two of the varieties contained genes for the Bt protein which protects the plant against the corn borer pest, while a third was genetically modified to be resistant to the weedkiller glyphosate. All three strains are widely grown in America, while one is the only GM crop grown in Europe, mostly in Spain.

Monsanto only released the raw data after a legal challenge from Greenpeace, the Swedish Board of Agriculture and French anti- GM campaigners.

Dr Seralini concluded that rats which ate the GM maize had ' statistically significant' signs of liver and kidney damage. Each strain was linked to unusual concentrations of hormones in the blood and urine of rats fed the maize for three months, compared to rats given a non-GM diet.

The higher hormone levels suggest that animals' livers and kidneys are not working properly.

Female rats fed one of the strains also had higher blood sugar levels and raised levels of fatty substances caused triglycerides, Dr Seralini reported in the International Journal of Microbiology.

The analysis concluded: 'These substances have never before been an integral part of the human or animal diet and therefore their health consequences for those who consume them, especially over long time periods are currently unknown.'

Monsanto claimed the analysis of its data was 'based on faulty analytical methods and reasoning, and does not call into question the safety findings for these products'. "--jostakin lehdestä pätkä.

Pyysin kirjaa Petoksen siemenet kerran kirjakauppaan, että joku muu saisi myös ostaa sen. Eivät voineet hankkia edes sitä yhtä! Siis se täytyy erikseen tilata, jos haluaa ostaa. Mutta lukekaa vaikka kirjastossa, hyvä kirja on. Näin se tietämättömyys vain on kasvanut vuosien varrella:-([/QUOTE]

Onkos sitä teidän lähikirjastossa?

Jos ei ole, miksi ei? Täytyisi selvittää tarkemmin... Kenen täytyy?
 
"paula"
[QUOTE="paula";30613724]Kasviöljyt voivat sisältää paljon muuntogeenisiä ojyjä, soija ja maissi mukaanluettuina.
"...Lääkelaitoksen ilmoituksen mukaan apteekkien lääkkeistä 650 on valmistettu geenitekniikkaa käyttäen.

Vitamiinien valmistuksessa menetelmä on myös yleinen. Mitään merkintää näissä ei ole.

USA:ssa gm-kasvit sekoitetaan tavallisiin, eikä seurantatutkimuksia ole. Jos vaikutuksia on, niiden aiheuttajan todistaminen on todella vaikeaa."
Liisa Kuusipalo HS 20.8.2007

Vitamiineista e-vitamiini ainakin on soijaa ja siks en söisi mitään monivitamiinivalmisteita, koska sitä niissä aina on kuitenkin. Kauan mullakin meni, ennen kuin tajusin, että ne ovat turhia ja esimerkiksi Valion käyttämässä d-vitamiinivalmisteesta tulee monen maha kipeäksi siksi, että se on maissiöljyssä. Mut Valiolla onkin oma logiikka muutenkin, kun lisää karrageenia laktoosittomiin tuotteisiin ja luomukermaan ja ne jotka ei sen lakstoosin takia tohdi luomumaitoa kokeilemaan, saavat aina kärsiä mahakivuista. No, saksalainen Biotrend luomumaito sopii niillekin hyvin, joten missähän vika?[/QUOTE]

Dansukker - Hakutulokset

Tietysti sen kaiken hyvän voi itse pilata leväperäisellä sokerilla:-(
 

Yhteistyössä