Onko jonkun mielestä täysjyväpasta ja -riisi oikeasti parempaa kuin valkoinen?

  • Viestiketjun aloittaja nohh
  • Ensimmäinen viesti
nohh
Meillä syödään täysjyväpastaa, on syöty jo monta vuotta. Nyt tuli sitten syötyä valkoista spagettia vastoin tapoja, ja ai että se on hyvää. Kertakaikkisen parasta! :p

Riisissä sen sijaan täysjyvästä en tykkää yhtään, joten valkoisella mennään, aina.

Onko jonkun mielestä oikeasti nuo täysjyväversiot valkoisia paremman makuisia?
 
Khyllä
On, ihan oikeasti on. Aluksi en pitänyt, mutta nyt kun pitää syödä valkoista versiota, niin ei se kyllä iske, ostetaan täysjyvää ihan jo maunkin takia. Ruuat maistuu sen kanssa vain paremmalta, vaikka ehkä se itsessään ei maistu niin kauheasti. Makaronilaatikkokin vaaleasta makaronista, ei kiitos... Riisistä on herkku myös se tumma versio, jossa on jotain viljaa seassa, Risellalta, nam.
 
"Rauni"
No täysjyvä riisi vaatii vähän totuttelua, mutta valkoisen jälkeen olo on pöhöttynyt joten siihen täysjyvään aina palaan.
Pastoissa maullisestikkin tykkään enemmän täysjyvästä. Siinä on jotenkin enemmän syötävää ja tuntumaa suussa. Vaalea pasta on semmosta mössöä vaan.
 
kylllä
Siis ihan ehdottomasti täysjyväpasta on parempaa, siinä on makua ja tuntua. Kerrankin joku terveellisempi vaihtoehto on maukkaampi! Riiseissä en huomaa maussa niin suurta eroa suuntaan tai toiseen.
 
"Henni"
Mä tykkään maullisesti enemmän niistä valkoisista "höttö"pastoista.
Nytkin on täysjyvämakaronia kiehumassa lihapullakastikkeen kaveriksi. En tykkää erityisemmin, mutta syön.

Lapset on pienestä asti syöneet vallan täysjyväversioita, joten itsekin sitä sitten syön. Vaikka salaa kyllä välillä keittelen itselleni valkoista pastaa :D

Niin ja riisinä käytän yleensä jasmiiniriisiä maun takia.
 
"Lissu"
Käytän aina tummaa makaronia ja pastaa ja oikeasti pidän niistä enemmän kuin valkoisesta. Alkuun maistui oudolta, mutta siihen tottui ja nyt kun joskus syön valkoista makaronia niin eihän maistu miltään enää.

Tumma riisi vaati myös totuttelua mutta nykyisin sekin maistuu jo ihan hyvältä.

Vähän sama kuin leivässä... ne valkoiset höttöleivät on alkuun hyviä, mutta kun vaihdat täysjyvään niin ei niihin vanhoihin enää ole paluuta. Ne ei vaan maistu enää miltään.
 

Yhteistyössä