Apua 2,5 vuotiaan kuivaksi opettamiseen

  • Viestiketjun aloittaja "mama"
  • Ensimmäinen viesti
"mama"
Alkoi käymään potalla vasta päiväkodissa pari kuukautta sitten, sitä ennen ei suostunut millään istumaan siihen. Kakka tulee jo hienosti pottaan, aina on kovasti kehuttu ja on itsekin ylpeä ja mummolassakin pyysi kaikki katsomaan kun tuli hyvö kakka :D
Käy myös ennen kylpyä potalla ja nousee jopa kylvystä ja käy välillä pissalla.

Nyt oltiin pari päivää mummolassa ja kertaakaan ei pissa osunut pottaan vaan aina housuun. Lopulta mummo oli huomannut että reppana oli salaa yrittänyt siivota pissaa pois :( sitten oli halunnutkin vaipan. Puhui siitä jo ensimmäisen pissavahingon jälkeen, mutta kannustettiin laittamaan pikkuhousut.

Kovasti on puhuttu että isot tytöt käyttää pikkuhousuja ja haluaisi niitä kovasti käyttää, tuntuu että noiden pissavahinkojen jälkeen otettiin vain takapakkia eikö halua nyt niitä housujakaan :( Vinkkejä miten tästä eteenpäin?
 
"Loviisa"
Meillä palattaisiin vaippoihin ja annettaisiin koko pottailun hetkeksi jäädä taka-alalle. Lapsi ei ehkä ihan täysin ole vielä kuiva siten, että aina huomaisi ajoissa pissahädän tai muistaisi mitä sitten pitikään tehdä. Jos teillä on tehty asiasta iso numero ja kovasti hehkutettu onnistumisia, niin lapsi kyllä tietää mitä häneltä odotetaan ja sitten harmittaa kun vahinkoja sattuu. Meillä 3 lasta ja nuo pojat ovat olleet OIKEASTI kuivia vasta 2v10kk ja 3v 10kk iässä. Kolmas on tyttö, joka täyttää pian 3v ja jos ilman vaippaa olisi niin vahinkoja kyllä tulisi pitkin päivää. Ei siis ole vielä täysin kypsä kuivuuteen, vaikka periaatteessa tietää mihin pissata pitäisi ja välillä se onnistuukin.
 

Yhteistyössä