Aah, apuja taas! Mistä tietää minkä verran protskua tarvitsen?

  • Viestiketjun aloittaja "zxc"
  • Ensimmäinen viesti
"zxc"
Yritin etsiä mutten löytänyt kun jotain suuntaantavia lukuja, eli +\- 50 g. Muttaeikö se on niin, että jos syö lian paljon protskua se muuttuu rasvaksi. Niin miten paljon sitä nyt pitäisi syödä? olen alle 30 v, 10 kg ylipainoa ja liikun nyt n 5 krt/ vko...
 
Onko tutkimuksessa otettu huomioon liikunnan määrä ja mahdollinen lihasten kasvatus? Vaikea kuvitella että sohvaperuna ja kehonrakentaja tarvitsee saman kaavan mukaan..

Jeh, en jaksanut lukea tutkimusta itse, ei oikein englanti suju.
 
m1es
Alkuperäinen kirjoittaja täsmällinen tieto;30118433:
Ei ole vastaus alkuperäiseen kysymykseen. Linkissä kerotaan, että nuorilla ihmisillä pienehkö proteiinien saanti korreloi alhaisen kuolevuuden kanssa, mutta vanhoilla (yli 50 v) asia on päinvastoin, pitäisi syödä paljon proteiinia. Laihtumiseen ei juttu ottanut mitään kantaa.

Ylimääräinen energia muuttuu rasvaksi, oli se sitten saatu proteiineista, rasvoista tai hiilareista. Kuitenkin, nimenomaan vähähiilihydraattinen (ja siis runsaasti proteiineja ja kohtalaisesti rasvoja sisältävä) ruokavalio yhdistettynä liikunnan lisäämiseen tiputtaa painoa todistetusti tehokkaimmin.
 
"Killi"
Niinkuin tässä jo joku sanoikin, ylimääräinen proteiini muuttuu rasvaksi samalla mekanismilla kuin mikä tahansa. Puhtaan proteiinin kaloripitoisuus on verrattain korkea (4kcal/1g) joten ylenmääräinen proteiinin syönti tuo paljon energiaa.
Lihasten kasvatuksessa toimiva kaava proteiini määrän laskemiseksi on 1,5-2g proteiinia / RASVATON painokilo. Ts. 69 kiloa painava rasvaprosentilla 33 laskisi sen 40 kg:n mukaan. Esimerkin henkilö söisi siis 60-80g proteiinia päivässä.
 
"Killi"
[QUOTE="Killi";30119192]Niinkuin tässä jo joku sanoikin, ylimääräinen proteiini muuttuu rasvaksi samalla mekanismilla kuin mikä tahansa. Puhtaan proteiinin kaloripitoisuus on verrattain korkea (4kcal/1g) joten ylenmääräinen proteiinin syönti tuo paljon energiaa.
Lihasten kasvatuksessa toimiva kaava proteiini määrän laskemiseksi on 1,5-2g proteiinia / RASVATON painokilo. Ts. 69 kiloa painava rasvaprosentilla 33 laskisi sen 40 kg:n mukaan. Esimerkin henkilö söisi siis 60-80g proteiinia päivässä.[/QUOTE]

Saamarin typot ja autocorrect. 60kg ja proteiinimäärä. ????

Lisään vielä, että normaalipainoisella naisella rasvaprosentti on helposti 33. 25 vaatii jo töitä. 20 on vähän.
 
"zxc"
Siis mä syön tosi vähän hiilareita ( ainoastaan marjoissa ja vihanneksissa).ja en tod laske tarkkaan mitä syön eli joskus sitä protskus voi olla 60 g/ pv joskus 100 g/ pv. Voiko siitä siis olla haittaa? kalorit pysyy kuitenkin siinä n 1500-1700?
 
"jep"
Liikkuva ihminen tarvitsee proteiinia n. 1.5g / painokilo / vrk. Sitten jos treenaa niin lähemmäs 2g on oikea määrä. Sohvaperunalle tai siis ihmiselle joka ei liiku "yhtään" riittää n. 1.0-1.2g / painokilo / vrk
 
"zxc"
Eli mitä tarkoittaa liallinen proteinimäärä, jos syö vaikka 10 g enemmän mitä tarvitdis niin onko siitä haittaa, muuttuuko se rasvaksi? vai puhutaanko reilusta ' yliannostuksesta' kun se muuttuu rasvaksi?
 
Ei se muutu rasvaksi jos kulutat sen tuoman energiamäärän. Jos kerta lasket kaloreita, syöt terveellisesti ja liikut niin ei proteiinit sinua lihota. Syö lihaa ja maitotuotteita useammalla aterialla niin varmasti saat tarpeeksi proteiinia. :)
 
"zxc"
Joo, kalorit eivät ylety. Eli onko kalorit tavallaan se mittari? mut sehän koskee ihan kaikkea myös hiilareita ja rasvaa, jos niitä syö liika niin nekin sit lihottaa.. Ymmärsin tän sit ihan väärin, kun oletin että sallitun kalomäärän sisilläkin protskut voi lihottaa jos nitä syö lian paljn.
 

Yhteistyössä