Mä niin toivon, että ei oo olemassa ihmisiä, jotka tuo oksennustaudissa olevaa lasta leikkipuistoon!!

  • Viestiketjun aloittaja JOopa!
  • Ensimmäinen viesti
JOopa!
Tänään kuulin vaan leikkipuistossa, että äiti antoi pienelle tytölle syötävää, koska tyttö oli oksentanut aamupalansa pois.

Ei siinä sitte voi kun vaan toivoa, että tyttö oksentelee välillä muuten vaan. Eihän sellasia ihmisiä ole, jotka oksennustautista lasta kuljettaa tartuttamassa muita leikkipuistoissa??
 
vieras*
On niitä, kotona on kuuma ja eihän siellä nyt voi sairastaa... meillä jäi aikoinaan muskarikäynnit väliin, kun siellä alkoi olla ties missä kunnossa olevaa taaperoa, kun oli maksettu niin tultiin oli lapsi sitten kipeänä....
 
"tasa-arvo"
Ei sairaita saa syrjiä. Tietty niiden pitää päästä puistoon, uimaan ja toisten lasten synttäreille.

Millasii ilkeitä palstamammoja te oikeen olette? Sydämeni itkee verta kun ootte tollasia, äidit, kaiken lisäksi...
 
Joopa!
Tää äiti oli vielä tullut jonkun kaverinsa kanssa sinne vissiin (kaverilla myös lapsia), olikohan sille edes kertonu oksentamisesta vai kuka lähtee leikkipuistotreffeille jos toisessa perheessä oksennetaan. Kyllä lähdettiin nopeesti pois sieltä tuon tiedon jälkeen, ihan uskomatonta!!
 
"marianna"
Tää äiti oli vielä tullut jonkun kaverinsa kanssa sinne vissiin (kaverilla myös lapsia), olikohan sille edes kertonu oksentamisesta vai kuka lähtee leikkipuistotreffeille jos toisessa perheessä oksennetaan. Kyllä lähdettiin nopeesti pois sieltä tuon tiedon jälkeen, ihan uskomatonta!!
No jaa.. Meillä nuorin on tuollainen, että herkästi oksentaa mikäli on limaa kurkussa tai syö tuhdisti ja riehuu siihen päälle jne. Varsinkin aamupuuron päälle voi käydä näin. Kyllä tautioksennuksen ja tällaisen erottaa. En jaksa uskoa että kukaan lähtee oksutautista leikkikentälle viemään kun siinä on riskinsä että oksentaa liukumäkeen tai minne vaan ja yleensähän on vatsakin ripulilla.
 
vieras*
[QUOTE="marianna";30142144]No jaa.. Meillä nuorin on tuollainen, että herkästi oksentaa mikäli on limaa kurkussa tai syö tuhdisti ja riehuu siihen päälle jne. Varsinkin aamupuuron päälle voi käydä näin. Kyllä tautioksennuksen ja tällaisen erottaa. En jaksa uskoa että kukaan lähtee oksutautista leikkikentälle viemään kun siinä on riskinsä että oksentaa liukumäkeen tai minne vaan ja yleensähän on vatsakin ripulilla.[/QUOTE]

Terveellä lapsella limaa kurkussa niin paljon, että oksentaa?
 
oksukurkku
Terveellä lapsella limaa kurkussa niin paljon, että oksentaa?
Joillain on yökkärefleksi tosi herkässä. Astma ja allergia voivat saada lapsen tai joskus aikuisenkin oksentamaan.

Itselläni on aina ollut oksennus herkässä, vaikka ei vatsataudista ole kysymys. Saan pahoinvointia huimauksesta, liikkuvassa autossa, lentäessä, yliväsymyksestä ja pelästyessäni, vain muutamia mainitakseni. Ei varmaan tarvitse edes mainita että raskaudet ovat olleet yhtä oksentamista, ja jos sitten saan oikeasti mahataudin, niin yleensä joudun tiputukseen, koska se oksentaminen ei meinaa loppua millään.
 
"Tiina"
Tänään kuulin vaan leikkipuistossa, että äiti antoi pienelle tytölle syötävää, koska tyttö oli oksentanut aamupalansa pois.

Ei siinä sitte voi kun vaan toivoa, että tyttö oksentelee välillä muuten vaan. Eihän sellasia ihmisiä ole, jotka oksennustautista lasta kuljettaa tartuttamassa muita leikkipuistoissa??
No, jos teillä muilla on lapsi ollut joskus oksennustaudissa niin eihän lasta mihinkään pysty viemään! AP:n tapauksessa en kyllä usko olevan kyseessä _oksennustaudin_. Järkikäteen lynkkausmutsit nyt!
 
  • Tykkää
Reactions: hipsterström
Pin
Minä oksentelen joskus aamuisin (ei raskautta) ihan vaan verensokerin mentyä liian alas, mieheni taas stressistä on oksennellut vielä pari kk sitten. Kai sitä lapsetkin voi "muuten vaan" oksennella? Varsinkin kesäkuumalla. Eli ei se aina oksutautia ole...
 
migreenikin
Kaverin pojalla on ihan pienestä lähtien ollu niin kova migreeni, että oksentaa joka kerta kun se iskee päälle.

Kyllä sitä alussa kuunteli kun toinen on yöllä nukkunu vessan lattialla ja yökyyttäny poikaansa useita kertoja ja sitten tulevat puistoon/kerhoon aamulla.
Nyt siihen on jo tottunu :)
 
Meillä taas
Pikkukoululainen oksentaa kun on jotain uutta ja jännittävää tiedossa (koulun alkoitu, uintipäivä, metsäretki, sijaisope, hammaslääkäri , mitä tahansa normaalirutiineista poikkeavaa)
Hänellä myös migreeni, jolloin oksentaa
Alkuun kun en tajunnut tuota stressitekijöiden vaikutusta , jäätiin jokunen kerta ulko-ovelta vielä kotiin, kun tyttö oksensi juuri enne päiväkotiin (alkanut jo siis pk iässä) lähtöä. Sit kotona loppupäivä ihan normaalisti....
Eli minä olen juuri se äiti, joka on päiväkodin ovella kertonut, että xx oksensi juuri ennen lähtöä....pk tädit kyllä tiesi taipumuksen ja ymmärsivät, mutta ymmärrän, että sivullisen korvaan kuulostanut kamalalta!!
Ja lisään vielä, että kun oikeassa yrjötaudiss ollaan, ei kyllä tod. liikuta kotoa mihinkään, ilmoitetaan kaikille lähipiirin ihmisille että meillä oksennetaan. Pidän lapset mahdollisuuksien mukaan kotona vielä yhden ylimääräisen topiumispäovän, päiväkotilainen ei mene hoitoon jos koululaiset oksentaa ym.
 
Meijän sälli saattaa yrjötä yllättäen. Ja näyttää sille että se on tautisena liikenteessä. Refluksi tekee sitä. Itse olin aikanaan samanlainen. Kerran se puistossa selitti eräälle äidille jonka tytön kanssa leikki että mulla on oksennustauti...oikeasti oireet oli loppuneet 2vrk aikasemmin ja poika aivan kunnossa. Emme siis mahatautisena liiku tuolla leikkipaikoissa. Ei sitä tiedä tuonkaan tytön kohdalta oliko kipeä vai muu syy.
 
"huokaus"
Meillä kanssa pieni (2,5 vuotias) "oksentelija". Oksennusrefleksi tosi herkässä. Jos esim. vähänkään menee jotain väärään kurkkuun ja yskii sen heti ois, niin silti oksentaa heti perään ja koko mahan sisällön.
Ja jos on nuhan (joko flunssa tai allergia) takia vähänkään limaa kurkussa, niin usein syödessä alkaa kakomaan/yskimään ja oksentaa päälle jälleen koko mahan sisällön. Jos joku asia alkaa syödessä itkettää (nykyään tosin havoin kun on "iso poika" :) ), mutta pienempänä joku harmistus ja itku kesken syönnin tai heti sen jälkeen saattoi aiheuttaa kunnon oksentamisen. Juuri tämän takia on vähän ahdistavaa välillä syödä kylässä, puistossa, ravintolassa jne. kun ihmiset luulee että raahaamme mukanamme vatsatautista. Viimeksi tänä kesänä reisussa hotellin aamupalalla poikamme oksenti, ja heti oli läheiseen pöytään osunut suomalaisperhe päivittelemässä kuinka kipeän lapsen kanssa matkustetaan. Katsoivat ja kommentoivat toisilleen kauhistuneena, kun tyynesti siirsimme oksulautasen syrjään ja haimme pojalle uuden, täynnä ruokaa olevan lautasen, jonka söi hyvällä ruokahalulla. Siitäkin erottaa mahataudin. Poika itse jo tietää milloin oksennus alkaa tulla, ja oksentaa esim. lautaselle ja sen jälkeen rauhallisena täyttää mahansa uudelleen ruoalla. Koska siitä ei jää huonoa oloa tai inhoa ruokaa kohtaan, koske kyse on refleksistä ei mahataudista :) Tämä perhe sitten kyttäsi meitä enemmän ja vähemmän koko ruokailumme ajan. Mutta hyvä jos se järjesti heille ohjelmaa matkalleen :D Eli tällaisia lapsia todellakin on! Ja olen kuullut ihan teini-ikäisistäkin ja aikuisistakin, joilla on sama ongelma. Mutta osaavat toki välttää sitä paemmin, eli eivät ala itkeä kesken syönnin, eivät vetäise ruokaa väärään kurkkuun niin helposti, osaavat paremmin niistää ja yskiä liman pois jne. :D Ja sitten osalla on myös juuri näiä refluksivaivoja ja rakenteellisia poikkeamia, jotka saavat oksentamaan. Ja todellakin tuon lapseni leikkipuistoon tai ihan minne vaan, jos hän aamulla oksentaa ilman mahatautia. edelleen..se on vanhemille ja lapselle jo niin tuttua että sen kyllä erottaa kummasta oksentamisesta on kyse. Pitkä tilitys mutta ap:n aloitus oli niin ajattelematon, että pakko kertoa, että maailmaan mahtuu myös erilaisia lapsia kuin ne omat kullanmurut, onneksi! :)
 

Yhteistyössä