Hiusväri meni liian tummaki, uskallanko laittaa muutaman asteen vaaleamman heti päälle?

  • Viestiketjun aloittaja "Tumpelo"
  • Ensimmäinen viesti
"Tumpelo"
Heips,

Elikkäs otsikossa onkin se itse kysymys. Meni tosiaan eilen ensimmäsistä kertaa laittamaan kotivärin, ja eihän siitä tietenkään tullut sitä mitä piti.. Pohja oli vaalea, auringon vaalentama/polttama. Ja nyt väri on tumman ruskea. Tarkoitus oli saada vaalean ruskea..

Koitin Goolesta kattella, mutta ei sieltä mitää suoraa vastausta tähän löytynyt, joten ajattelin kokeilla tätä kautta. Kiitos kovasti kaille, jotka osaavat auttaa.
 
Ei onnistu värjääminen vaaleammala sävyllä päälle, se vain häviää tumman sekaan ja aika rankkaa hiuksille. Kokeile ennemmin vaika hopeashamppoota, vois ehkä jelpata paremmin.
Tai sitten odotat muutaman viikon, siitä se vaalenee.
 
Värillä ei pysty vaalentamaan, joten ei onnistu.

Värinpoisto ja vaalennus ovat ainoat vaihtoehdot, jos tukka pitää saada nyt heti vaaleammaksi. Jos maltat odottaa hetken, niin pese, pese ja pese...sillä se hieman haalistuu, eli vaalenee.
 
vinkkejä
Tuolta löytyy muutamia vinkkejä. Itsellä toimi hyvin syväpuhdistava shampoo kuiviin hiuksiin vaikuttamaan sekä myös öljyn kun antoi vaikuttaa kuivissa hiuksissa. Sitruunamehua en ole kokeillut.
 
Vinkki
Älä missään nimessä laita päähäsi tavallista värinpoistoa! On olemassa nimenomaan kemiallisen hiusvärin poistavia vaalennuksia, jotka eivät niin kuluta hiusta. Netistä ainakin saa, jos kaupoista ei löydy. Esim. ColourB4. Googlettamalla löydät lisätietoa ja kokemuksia.
 
teisu harmaana
Älä missään nimessä laita päähäsi tavallista värinpoistoa! On olemassa nimenomaan kemiallisen hiusvärin poistavia vaalennuksia, jotka eivät niin kuluta hiusta. Netistä ainakin saa, jos kaupoista ei löydy. Esim. ColourB4. Googlettamalla löydät lisätietoa ja kokemuksia.
ColourB4:n värillä kaverille tuli sininen tukka, kun yritti ottaa tumman ruskeaa väriä pois. Eikä sillä ole koskaan ollut sinistä tukkaa. :D

Että niihinkin kannattaa suhtautua varauksella.

Mä suosittelen syväpuhdistavaa shampoota ja pesemistä. Se vaalenee suht äkkiä, kun malttaa vaan pestä ja odotella.
 
Nuo kotivärit taitaa olla kampaajille oikea kultakaivos. Moni ostaa halvalla putelin -> lopputulos on niin kammottava, että on hattu päässä juostava kampaajalle ja siellä joudutaan tietty tekemään kallis paketti väripoistoineen ja uusine väreineen. Ja sitten sen kampaajalla tehdyn värin ylläpito on vaikeaa, kun ei uskalla kokeilla, mikä kaupan väreistä siihen tyveen sopisi, joten joudutaan kampaamokierteeseen, kun tyvi on värjättävä aina kuukauden-parin välein.
 
näin tein minä
Kun lähtee tummenamaan vaaleasta tummaan, se pitää alkaa asteittäin. Vaalea värjätty tukka on sen verran huokoinenkin, että siihen tarttuu tumma väri jämäkämmin. Eli jos lähdet tuhkanvaaleasta ja haluat vaaleanruskean, eli 5 sävyä tummemman. Ensin värjäät pari sävyä tummemmalla, etkä suoraan viisi sävyä tummemmalla ja pikkuhiljaa tummempaa. Pidät välissä vaikka kuukauden, kun värjäät lisää. Lisäksi alle pitää laittaa punapigmettinen vaahtosävyte, jotta värin lopputulokseksi tulee tuo vaaleenruskee lopuksi. Se punapigmettiosävyte peseytyy pois sieltä alta ja väri ei jää siis yhtään punaiseksi. On semmoine kemiallinen reaksitiojuttu vaan.
 
"jep"
Väri ei vaalenna väriä vaan pitää olla värinpoisto. Tai raita-aine jolla tekee raitoja. Pakkauksen kuva on vaan suuntaa antava. Takana on se värikartta et millanen suunnilleen tulee mut sekin pätee vaan värjäämättömään hiukseen. Jos oikeesti haluu kauniin värin niin pitää mennä lähes poikkeuksetta kampaajalle. Toki voi sit yrittää kotona pitää väriä yllä markettiväreillä.
 

Yhteistyössä