Venäjä aloitti maailmansodan

  • Viestiketjun aloittaja kammo
  • Ensimmäinen viesti
kammo
Nyt on viimeiset hetket lyödä Venäjälle kunnolla kampoihin. Nato on lähettämässä joukkoja Ukrainaan. Voimme vain rukoilla että tuolla tavoin saadaa rajoitettua sota Ukrainan alueelle. Muuten Venäjä yrittää vallata seuraavaksi, Puolan, Viron, Liettuan Suomen jne.

Se mitä olisi pitänyt tehdä heti kun kriisi alkoi, on että olisi pitänyt laittaa Venäjälle kunnolliset pakotteet. Eli kaikki kaupankäynti ja yhteydet poikki heti, ja sotilaallisen valmiustason huomattava nosto koko Euroopassa.

Ukrainan puolustusministerin synkkä viesti – nyt puhutaan jo "maailmansodasta" | Aamulehti
 
kammo
Retoriikka koventunut molemmilla puolila.

Syy miksi länsi ei ole lähettänyt joukkojaan alueelle on juuri maailmansodan pelko.
Niinpä, mutta varmastikin liika pehmeys ja liian lievät pakotteet Venäjää kohtaan ovat saaneet Venäjän kiihdyttämään laajentumispyrkimyksiään. Yksi asia on sekin, että kun Ukraina luopui ydinaseistaan, se sai turvatakuut mm. Usa:lta ja Britannialta.

N
 
kammo
"Ukrainan puolustusministeriö Valeri Heletei on kertonut Facebook-sivuillaan, että Venäjä on uhannut Ukrainaa taktisten ydinaseiden käytöllä. Venäjä raivostui väitteestä.
Asiasta kertoo muun muassa Newsweek.

Heletein mukaan Venäjä esitti uhkauksensa epävirallisia teitä pitkin. Ukaasin sisältönä olisi ollut se, että jos Ukraina jatkaa taisteluja separatisteja vastaan, Venäjä on valmis käyttämään taktisia ydinaseita.

Taktisilla ydinaseilla tarkoitetaan taistelukentällä käytettäviä ydinaseita.

Venäjällä on raivostuttu Heleteyn kommenteista. Russia Todayn mukaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo, että Heletei ajaa kommenteillaan Ukrainan yhä syvempään suohon."

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288732608312.html
 
kammo
Hyvin Ukraina provosoi :LOL:
"Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan Venäjän tulee olla valmis vastaamaan aggressioon, kertoo uutistoimisto Reuters. Putin puhui Seliger-järven poliittisella nuorisoleirillä. Reutersin mukaan Putin sanoi, että Venäjä ei etsi konflikteja, mutta muistutti että maa on yksi maailman voimakkaimmista ydinasevaltioista."

Putin muistutti nuorisolle: Olemme yksi maailman voimakkaimmista ydinasevaltioista - Ukraina - Ulkomaat - Helsingin Sanomat
 
"Milli"
Dead parrot, kai tiedät ettei mediaan oo uskomista ? Voin oikeesti kertoa miten siellä paisutellaan asioita. Luojan kiitos oon nato kielteinen vaikka media yrittää lietsoa Venäjä pelkoa ja saada kansan liittymään natoon.
 
[QUOTE="Milli";30234452]Dead parrot, kai tiedät ettei mediaan oo uskomista ? Voin oikeesti kertoa miten siellä paisutellaan asioita. Luojan kiitos oon nato kielteinen vaikka media yrittää lietsoa Venäjä pelkoa ja saada kansan liittymään natoon.[/QUOTE]

Media just saw herkkiä sekaisin :/
 

Yhteistyössä