Pitkittynyt kuukautisvuotoko?

  • Viestiketjun aloittaja radioactive
  • Ensimmäinen viesti
radioactive
Eli siis nyt on menossa jo 15. päivä, kun vuotoa on ollut. Se alkoi ruskealla niukalla vuodolla ja tällä hetkellä se on melkein yhtä runsasta kuin yleensä kuukautisten aikana (normaalisti kuukautiseni ovat todella runsaat). Mukana on myös alkanut olla hyytymiä viimeisten parin tai kolmen päivän aikana. Ennen kuin tämä vuoto alkoi, oli vajaa 2 viikkoa väliä edellisestä vuodosta, joka oli enimmäkseen ruskeahkoa ja niukkaa kestäen noin 5 päivää (mikä on aikalailla normaali vuotoaika minulla mutta vuodon määrä oli tosiaan huomattavasti vähäisempi). Raskaustestin tein näiden vuotojen välissä, koska epäilin raskautta pahoinvoinnin (tietyt hajut ja joidenkin ruokien näkeminen oksetti) ja väsymyksen vuoksi, mutta se näytti negaa (testin tein iltapäivästä tosin ja se oli apteekin oma testi eli ei kai se tarkin mahdollinen?). Kuukautiseni ovat aina olleet säännölliset. Iältäni olen alle 30-vuotias. Raskautta emme ole miesystäväni kanssa yrittäneet mutta siihen on meidän tapauksessamme pienenpieni mahdollisuus.

Lääkäriaikaa yritin saada, kun vuotoa oli kestänyt 10 päivää, paikallisesta tk:sta mutta jouduin yli kuukauden mittaiseen jonoon, koska kyse ei heidän mukaansa kuulemma ollut akuutista asiasta.

Alkaa tässä pikkuhiljaa jo huolettamaan, että mikä ihme on vialla. Kasvain? Spontaani keskenmeno? Vai pelkästään todella ärsyttävä hormonihäiriö? Onko muita vaihtoehtoja ja miten ihmeessä saan lääkäriajan vai onko mentävä suosiolla yksityiselle ja maksaa itsensä kipeäksi?

Jospa joku osaisi neuvoa...
 
"Sairaanhoitaja"
MENE YKSITYISELLE!!!!!!!!!!!!!! Ei se nyt niin kallista ole, kun vähentävät kelapsuuden suoraan. Pieni hinta mielenrauhasta. Voit mahdollisesti olla kehittämässä jotain gynen tulehdusta, jote hopi hopi.
 
Hormonit
Hormonihäiriö + ovuloimattomuus tekee mulla tuollaista. Vanha limakalvo vuotelee vähitellen pois, mutta kunnon vuodon alku kestää ja kestää kun ei ole ollut keltarauhasta.
 
radioactive
On se yksityisellä käynti kyllä meille opiskeleville turhan hintavaa, vaikka kuinka olisi terveydestä kysymys. Noin 90€ menee jo peruskäyntiin ja siihen päälle erikoislääkärin suorittamat tutkimukset, joita varmasti tarvitaan tässä tapauksessa. Siksi en ainakaan pelkän hormonihäiriön vuoksi haluaisi siellä käydä, kun saman diagnoosin voi tehdä parilla kympillä tk-lääkärikin, jos vain sinne ajan saisi.
 
vvvvv
Mulla kävi vähän aikaa sit saman tapaisesti. Syön vieläpä yhdistelmäpillereitä.. ja yksi pilleri unohtu ottaa...
No kuukautiset tuli ajallaan, mutta oli tosi niukahkot. Sitten niiden loppumisen jälkeen noin viikon päästä alkoi tosi runsas vuoto, nii että sai käyttää yösiteitä päivälläkin. Niukempaa vuotoa sit tuli vielä perään. No mut loppu reilussa viikossa.... nyt odottelen kuukautiaisia taas normaalisti...
 
vieruus
Kipin kapin lääkäriin. Itselläni alkoi reilu kaksi viikkoa sitten ja alkoi tulla hyytymiä. Lauantaina mentiinkin sairaalaan ambulanssilla jossa sain suoneen nestetytystä ja lääkettä. Vuoto loppui ja pääsin sunnuntaina kotia jossa illalla suihkussa hanat taas aukes ja tuli todella paljon ja isoja hyytymiä. Takaisin sairaalaan, tippaan ja suun kautta lääke. Maanantaina kotia ja mukaan 10 päivän kuuri tuota lääkettä ja nyt ei justiinsa vuoda. Ottivat myös kohdusta sunnuntaina koepaloja ja nyt odotan aikaa sinne että pääsenkö kohdunpoistoon.
 
radioactive
Huhhuh! Ajattelin huomenna heti aamusta mennä mummojen sekaan jonottamaan tk:n päivystykseen, lyödä nyrkkiä pöytään ja vaatia apua tähän ongelmaan. Alkaa pikkuhiljaa jo haitata elämää tällainen vuotaminen, joten saavat luvan tehdä jonkin diagnoosin kyllä. Toivotaan, että olisi pelkkä hormonihäiriö (ei kyllä tunnu siltä, kun kolmannen viikon puolella ollaan jo eikä näytä laantumisen merkkejä lainkaan) ja saisin lääkkeet siihen. Mutta jos apua ei siltikään siellä anneta, on pakko vaikka ottaa joltakulta lainaa ja mennä yksityiselle tutkittavaksi.
 
radioactive
Tilannepäivitystä: Eipä saanut terveysasemalta siltikään aikaa. Ensi kuussa on vasta vapaita saatavilla. Toimittivat kuitenkin labraan, jossa testattiin hemoglobiini ja raskaushormoni. Hemoglobiini oli todella hyvä, raskaana en ole. Hoitaja suositteli varaamaan yksityiseltä aikaa, jotta asia saataisiin kuntoon, sillä vuoto jatkuu yhä. Sitten kun tämä viimein saadaan loppumaan taidan olla hymy korvissa muutaman vuorokauden putkeen.
 

Yhteistyössä