Te joidenka lapset ryömii/konttaa! Miten te pystytte esim. Pestä pyykkiä tai käydä pissalla?

  • Viestiketjun aloittaja Kohtasiinä
  • Ensimmäinen viesti
Ap.,..,
Konttaa joka paikkaan ja laittaa suuhunsa ties mitä.. Joutuu vahtimaan varmaan jatkuvasti ettei vauva satuta itseään..? Entä koiran tai muun ruokakuppi/ vesikuppi?? Kuinka usein imuroitte kämpän jos on eläimiä??
 
vierass
Jätin lapsen yleensä asunnon kauimmaiseen nurkkaan (olohuone) ja sanoin että äiti käy pissalla, ja aina lapsi sitten vessaan perässä konttasi. Sen verran sain etumatkaa että olin yleensä jo valmis kun vessaan ehti. :)
Tiskikoneen täyttö/tyhjennys oli hankalin, astia kerrallaan yleensä piti laittaa kun apulainen kiskoi astioita heti pois kun luukkua raotin. Onneksi sekin vaihe menee ohi! Välillä ostin aikaa antamalla muovikipot alalaatikosta lapselle (tai otti itse). Niillä tykkäsi leikkiä niin sain ruokaa laitettua tai keittiötä siivottua.
 
Liekkiö
Konttaa joka paikkaan ja laittaa suuhunsa ties mitä.. Joutuu vahtimaan varmaan jatkuvasti ettei vauva satuta itseään..? Entä koiran tai muun ruokakuppi/ vesikuppi?? Kuinka usein imuroitte kämpän jos on eläimiä??
EI noita nyt sen erityisemmin tarvinnut kokoaikaa seläntakana vahtia niin ettei olisi kerennyt muuta tehdä. Kummaa ajattelua. Imuroitu on aina tarpeen mukaan, välillä useammin ja välillä harvemmin.
 
vierass
Konttaa joka paikkaan ja laittaa suuhunsa ties mitä.. Joutuu vahtimaan varmaan jatkuvasti ettei vauva satuta itseään..? Entä koiran tai muun ruokakuppi/ vesikuppi?? Kuinka usein imuroitte kämpän jos on eläimiä??
Meillä ei oo lemmikkejä mutta kengänpohjia molemmat lapset on vauvana maistelleet eteisessä kun on silmä välttänyt mutta ei sekään niin vakavaa oo. Pikkuesineet joihin voi tukehtua nostaisin pois (pienet lelut mutta esikoisesta niitäkään ei oo) mutta muuten ihan normimeininki. Vähän hirvitti kyllä kun joskus luin että vauva oli tukehtunut lattialla olleeseen kovaan makaroniin, niitä meillä välillä oli lattialla kun esikoiselta tippui ja jos en heti ehtinyt korjata jäi lojumaan.
Et sä voi sitä lasta 24/7 tuijottaa, maalaisjärki riittää. Myrkylliset huonekasvit ja pikkuesineet + veitset/sakset/pesuaineet/lääkkeet niin ettei vauva saa niitä käsiinsä niin ei tuu yllätyksiä.
 
Me on raivattu kotia turvallisemmaksi.

Kaikissa keittiön alakaapeissa ja vetolaatikoissa on lapsilukot, kuin myös pesuhuoneen kaapeissa. Pistorasioissa on "tulpat" ja lipastoista on ruuvattu vetimet irti niiltä osin, kuin se on mahdollista.

Kaihtimet nostan heti aamusta ylös (lapsi repii niitä muuten) ja narut solmin ylös, jolloin ei ole kuristumisriskiä.

Kun astianpesukone avataan ohjelman päättyessä, terävät veitset yms. nostetaan sieltä HETI pois. Ja takaisin ne laitetaan (likaisina) vasta siinä kohtaa, kun konetta ollaan taas käynnistämässä.

Hellan nappulat on maailman kiinnostavimmat ja niitä onkin kiva vähän käännellä ohi kulkiessa (lapsi kävelee jo). Hellan sulakkeet onkin siis napsautetaan aina käytön jälkeen pois päältä ja päälle ne laitetaan vain siksi aikaa, kun hellaa käytetään. Olemassa on myös sellainen "ritilä", mutta itse olen kokenut tämän niin käteväksi, etten ole moista hommannut.

Portaikkoon olemme laittaneet portit (sekä ylös, että alas) ja koirien vesikippo sijaitsee pesuhuoneessa, jonne lapsella ei ole pääsyä. Ovi on siis päivisin lukittuna (sen saa lukkoon ulkopuolelta) niinä aikoina, kun perheen pienin taapertaa samassa kerroksessa. Ovea auotaan päivän mittaan useita kertoja, joten koirilla on monen monta mahdollisuutta siityä juomaan. Ja mikäli jano yllättää äkäisesti, koirat osaavat myös pyytää oven avaamista tökkäämällä sitä tassulla. Koirat syövä kerran vuorokaudessa, joten ruokaa ei ole 24/7 tarjolla. Kun meillä aikanaan oli kissa, sen ruokakippo sijaitsi keittiön tasolla, jonne kissalla oli lupa mennä. Naapuri kissan ruoat ja juomat sijaitsevat portailla (kissa pääsee, lapsi ei). Kissan hiekka-astia sijaitsi saunassa, jolloin kissa pääsi sinne oven alta, mutta lapsi ei päässyt hiekkaan (eikä kakkaa) käsiksi. Paakkuuntuva kissanhiekka kun on ERITTÄIN vaarallista nieltynä.

Jos on pakko saada lapsi jonnekin pois käsistä, ovat vaihtoehdot pienellä lapsella sitteri ja vähän isommalla vaikka pinnasänky, tai rattaat (joissa valjaat). Meillä on olohuoneessa matkasänky, jonne nostan lapsen hetkeksi silloin, kun tarvitsen kaikki kädet käyttöön, enkä samaan aikaan pysty vahtimaan lasta. Meillä tuo sänky on siis ns. leikkikehäkäytössä.

Onhan se ihan saakelin ruma tuossa keskellä olohuonetta, mutta onneksi sen voi koota piiloon aina silloin, kun sitä ei jaksa katsella...tosin eipä siinä yleensä järin kauaa mene, kun taas otan sen esiin, koska siitä on niin suuri apu :D
 
"kkk"
hankalaa se olikin, annoin vauvan kontata vessan lattialla ja pesin vauvan kädet sen jälkeen. annoin nojailla ja nousta tiskikonetta vasten, otin pikaisesti pois veitset ja lasiset astiat. annoin heitellä muovisia ja kattiloita lattialle.
 
Höpölö
Me on aina laitettu koti siihen kuntoon, että lapsi saa rauhassa ryömiä ja kontata. Että ihan hyvin on päässyt vessassa käymään ja muuta touhuamaan.

Kissojen kipot nostettu keittiön sivupöydälle. Lastalla päivittäin putsasin karvat lattioilta.
 
"Neiti"
Lapsi on mukana joka paikassa. Ruoanlaitto/leivonta/siivous/pyykit hoidetaan päiväuniaikaan. Meillä ainakin noin vuoden ikäisenä saattoi vedellä 2-3 tunnin päikkärit. Lapsen hereilläoloaikaan oltiin paljon ulkona leikkimässä, puistossa tai kerhoilemassa.
 
vieraskin.
Ei meilläkään ole mitään ongelmaa ollut. Sisustus on aina ollut pelkistetty eikä tavaroita pöydillä tai missään mitään ylimääräistä. Roskiakaan ei lattioilla pidetä ja koti ollut aina niin pieni että se vessakin ja pyykinpesukone on siinä ihan lähellä keittiötä ja olohuonetta. Meillä on lapset vapaasti saaneet kulkea. Sitten, kun ovat alkaneet nousta seisomaan niin sitä vahtimista on vähän ollut, kun huteraa se kulku. Meillä ei onneksi koskaan ole ollut kummempaa kiikkumista. Sohvalle vain ovat heti halunneet nousta ja heti on opetettu, että peppu edellä sieltä tullaan alas.
 
aika helppoa
Meillä kissojen vesikupit nousi ylös vessan tasolle, jossa ovat yhä vaikka lapset ovat jo kouluikäiset :p raksukupit pysyivät lattialla, jokainen muksuista kävi maistelemassa niitä nappuloita muttei ne niin hyviä olleet että olisivat niitä enemmän syöneet. Tietysti kielsin kun näin maistelun (ei se lapsi rikki mene vaikka kieltääkin). Keittiön laatikot ja kaapit laitettiin lapsilukkoihin, jotta niitä ei saa auottua, useimmat lukot on jo otettu aikaa sitten pois, mutta esim kokkiveitset on yhä lukkojen takana jostain syystä (vaikka lapset toki osaavat jo lukot itse avata). Portaissa oli portit.

Silloin kun kaksoset olivat pienet niin monen asian kyllä ajoitin siihen kun oli päiväuniaika tai yöunille menneet. Moneen asiaan lapset on otettu myös mukaan pienestä pitäen niin eivät ole olleet niin mielenkiintoisia ja "salaisia aikuisten juttuja", ovat saaneet "auttaa" pyykin laitossa, viikkaamisessa, kokkaamisessa, tiskikoneen tyhjennyksessä (muoviastiat ja kulhot, ruokailuvälineet - hirveän tarkkoja olivat jo pienestä pitäen että pysyivät lusikat oikeissa laatikoissa oikeassa järjestyksessä oikein päin :p). Krääsää meillä ei ole, joten ei ole tarvinnut pahemmin tavaroita nostella ylös ja moni asia on ollut selvä EI. Mummulassa lasivaasit yms eivät lapsia ole koskaan kiinnostaneet, vaikka mummu niitä aluksi oli aina pois nostamassa tv-tasolta; serkut kun niitä koittivat aina rikkoa käydessä niin mummun oli vaikea tajuta ettei meidän lapset niitä mene leluilla hakkaamaan yms. :-D
 
Meillä vasta 7kk ja ryömii todella kovaa. Alakerran vessan oven kun jättää auki niin näkee olohuoneessa olevan vauvan. Samoin keittiöstä näkee olohuoneeseen. Lattioilla ei ole mitää mut ei saisi suuhun laittaa. Lemmikkejä ei ole niin tulee imuroitua n. 2x/vko.
Yläkerrassa pyykkejä ripustaessa vauva leikkii pinnasängyssä.
Suurimman osan ruuanlaitosta yms. Enemmän aikaa vievistä hommista teen miehen ollessa kotona niin ei tule koko ajan keskeytyksiä.
 
Miten sinä ylipäätään selviät yhtään mistään, esimerkiksi työelämässä? Olet siis niitä äitejä, ketkä kulkee kädet ojossa lapsen perässä ja joilla on pissatulehduksia ja sotkuinen koti kun mitään ei kerkeä tehdä.
 
niiiiiiniiiiiii
No meillä on kyllä lapset saaneet kontata ihan vapaasti. Ovat myös leikkineet koiran vesikupilla ja on sitä ruokaakin kai joskus maisteltu :) Kaapit on välillä tyhjennetty ja vessanpöntöllekin kiivetty. Ensimmäisen perässä juoksin hysteerisena ja hoin vain "ei, ei ei...". Hän sitten tottui siihen huomioon ja sen jälkeen vasta kivaa olikin. Nyt kun lapsia on kolme, en enää ehdi vahtia koko aikaa. Toki kyllä kotikin on muuttunut lapsiystävällisemmäksi (meillä ihan samoin kuin Chef kirjoitti tuossa aiemmin). Kaksi nuorimmaista ovat oppineet leikkimään ihan itsekseen, kun äiskä ei koko ajan hermoile vieressä. Meillä ei muuten ole myöskään minkäänlaisia allergioita, eikä käsiä ole pesty jokaisen vessankonttauksen jälkeen.
 
"..."
Lapsi ryömii ja tutkii paikkoja aika vapaasti.veitset on nostettu pois ja kaikki muukin vaarallinen.
Astianpesukonetta tyhjentäessä annan hänelle jonkun kipon käteen.
Jos ei riitä niin otan syliin ja toisella kädellä nostan tavaroita.
Vessassa hän on joskus sylissä joskus tutkimassa jotain tavaraa.
Ruokaa tehdessä jos ei viihdy yksinään nostan syöttötuoliin ja annan leivänmuruja tms.syötäväksi.
Mielikuvitusta kehiin.
Anna lapsen tutkia,kokeilla ja oppia.
 
  • Tykkää
Reactions: Phoebsi
"jmia"
Me ollaan oltu julmia ja tehty portti keittiön ovelle, saanut ihan rauhassa tyhjentää tiskikoneen ja ei oo lattiat aina täynnä kauhoja :D nykyäänkin kätevä kun voi laittaa lepäilyn ajaksi kiinni niin ei tarvitse vahtia niin tarkkaan koska muualla asunnossa on lapsiturvallista :)
 
Neljälasta
Jaa-a, onkohan meidän lapset olleet jotenkin poikkeuksellisia, kun meillä ei ikinä ole ollut lapsilukkoa kaapeissa, ovissa tms, ei hellansuojusta, ei pistorasiatulppia. Ainoa turvaväline on ollut portti portaiden ylä - ja alapäässä. Eikä meidän muksuille oo koskaan sattunu mitään isompaa ja aina oon pystynyt siivoomaan, tyhjentämään tiskikoneen, käymään vessassa, laittamaan ruokaa ja leipomaan vaikka lapsia on!
 
"Veera"
Enimmäkseen tuo konttailee vessaan mukaan ja esim nyhtää vessapaperia rullasta ja tunkee suuhunsa kun istun pöntöllä. Tai leikkii potalla.
Tiskikoneen tyhjennys on toistaiseksi ollut helppoa, nistan aterimet pöydälle ja annan lapsen ottaa vaikka kattilan tai muovisen kipon koneesta, annan sille kauhan tms niin se kokksilee tyytyväisenä vieressä tai sitten se yrittää ottaa astioita koneesta jolloin otan niitä häneltä. Tiskikoneen täyttö sujuu nopsaan kun svaa kaatilakaapin oven niin lapsi yleensä tyytyväisenä tyhjentää sitä jolloin saan likaiset koneeseen.

Keitiö-olohuone-eteinen-lastenhuone akselilta vedän kuivalla levymopilla lattiat parin päivän välein ja imuroin ainakin eteisen maton pikaimurilla. Keittiön lattiaa toki pitää siistiä useamminkin. Kunnon imurointi kerran viikossa jolloin myös makuuhuoneey ja sängynaluset. Vauva pelkää tota isoa imuria joten enimmäkseen imurointi hoidetaan niin että toinen vanhemmista ulkona lasten kanssa
 

Yhteistyössä