Päiväkotiin tutustuminen: kuinka monesti kävitte ennen hoidon aloitusta? 1,5v ja 3v lapset

  • Viestiketjun aloittaja tutustuminen
  • Ensimmäinen viesti
pk-työntekijä
Sanoisin, että useimmat tutustumassa käyvät käyvät 1-3 kertaa, harvemmin sitä useammin. Paikalla ollaan usein esim. puolesta tunnista pariin tuntiin.

Varsinaisen hoidon aloituksen jälkeen saattaa olla, että pidetään "pehmeää laskua" lyhyempien päivien muodossa (esim. haku lounaan jälkeen) jokunen päivä.
 
Vieras s
Juurikin tuoniköiset kun vein. Päiväkotiin, käytiin 2-3x n.viikon ajan tutustumassa. Pienemmän alku meni erittäin hyvin, isommalla paaaljon hankalampaa, kun oli kotihoidossa ollut siihen asti. Eri ryhmiin menivät
 
Vierras
Lapset oli hieman vanhempia, kuopus vajaa parivuotias kun aloittivat. Käytiin pihalla leikkimässä aamupäiväulkoilun ajan viikon verran(tässähän lähinnä tarkoitukseba se että hoitajat nälee mihin lapsi on tottunut, miten äiti hoitaa, lohduttaa, miten kieltää jne). Kävin loppuviikosta 30-60min pätkiä pois ja tulin takaisin. Seuraavalla viikolla oltiin kolme päivää koko aamupäivä ja lapset söi lounaan siellä, sitten lähdettiin kotiin. Loppuviikon olivat sitten 5-6 tuntia eli haettiin heti päiväunien jälkeen pois. Seuraavalla viikolla olivat jo sitten koko 7 tuntia.
 
"1234"
vajaa 1,5 v aloitti hoidon 3 päivää harjoiteltiin. Ekan päivän olin mukana pari tuntia ei syöty, mutta lapsi oli niin reipas niin seuraavana päivä oli parituntia yksin ja söi lounaan ja sitten hain pois. Kolmantena päivänä oli n. 5 h jolloin nukkui päiväunet. Sitten katsotiin pk-työtekijöiden kanssa että ei ole tarvetta tutustua enempää ja seuraavalla viikolla aloitti 3 pv/vko hoidon. Ja pk-työntekijä kävi ihan ekana tutustumassa meillä kotona lapseen. Ei ole ollut mitään ongelmia sopeutua hoitoon.
 
lto
Yleensä vanhemman mukana ollessa riittää tuo 1-3 kertaa tutustumista. Toki riippuu todella paljon lapsesta ja iästä. Alkuun olisi todella hyvä, jos esim. ekan viikon tai edes pari päivää voisi lapsi lyhyemmän päivän. Haku lounaan ja/tai lepohetken jälkeen.
 

Yhteistyössä