Miksi vieläkin kouluissa on pipokielto?

"jou"
Lattiallekin saa jatkossa paskantaa. Turha tapa mennä vessaan. Sehän liittyy vain tähän kulttuuriin, jossa on rakennettu vessoja.
Jos keskustelun taso näillä "tapojen puolesta" -puhujilla on tätä tasoa, on ehkä turha odottaa, että heillä riittäisi kapasiteettia pohdiskella tätä päähineasiaa yhtään "se nyt vaan on niin" -hokemaa laajemmasta näkökulmasta. Harmillista, koska keskustelunavaus oli kiinnostava ja oikeasti olisi pohtimisen arvoista miettiä, miksi jokin asia mielletään hyväksi tavaksi. Etenkin ateisteilta olisi voinut odottaa kykyä kyseenalaistaa näitä kirkon lanseeraamia "hyviä tapoja".
 
"koululainen"
Napapaidat ja minishortsit on ihan sallittuja koulussa, mutta hatut ja huput ei. Kellään ei myöskään näytä olevan kunnon perusteluja tähän pipoasiaan. Joo se saattaa teidän joidenkin mielestä kuulua hyviin käytöstapoihin, mutta eikö se olisi parempi opettaa niille lapsille kielenkäyttöä ja hiljaa olemista? Mitä se haittaa, että ihminen joka tykkää käyttää aikaa vaatteittensa ja asusteittensa valitsemiseen pitää hattua päässä tunnilla?
Monet mun kavereista on sellasia, pojatkin. Sehän ei ole siltä opettajalta pois onko se oppilas siinä alasti, kaljuna tai pipo päässä, jos luokka vaan kuuntelee. On parempi antaa sen pipon olla päässä, kun huutaa sille oppilaalle siitä piposta 5min siinä tunnin alussa ja hukata aikaa, se vaan ärsyttää kaikkia ja seuraavana päivänä se opettaja huomaakin, että puolella luokkaa on pipo päässä. On tyhmää asettaa nuorille turhia rajoja, jotka ei kuitenkaan merkitse niille mitään. Teille pipon pois ottaminen saattaa olla hyvä tapa, mut nuoria ei vois kiinnostaa pätkääkään ottaako joku vanha kääkkä pipon pois päästä tullessaan sisään. Ehkä kannattais alkaa kiinnittää huomiota niihin asioihin jotka oikeasti MERKITSEE opetuksen kannalta jotain! Esim siihen, että kuunteleeko se teini sielä tunneilla, kiroileeko se niille opettajille, lukeeko se kokeisiin. Jos se saa hyviä arvosanoja ja osaa käyttäytyä tunneilla suhtkoht hyvin niin onko sillä mitään väliä tekeekö se sen hattu päässä vai ilman? Paitsi jos se oppilas saa pitää sen hatun sen ei tarvi käyttää koko tuntia mököttämiseen, vaan se vois myös oppia jotain. Parin kymmenen vuoden päästä voi olla ihan normaalia mennä työhaastatteluun hattu päässä tai jos on huono hiuspäivä nii hiukset vaan hupun alle ja kouluun. Nuoret ei nää hatun pitämisessä mitää epäkohteliasta tai loukkaavaa te piponvihaajafossiilit taidatte olla jääny jumii sinne 50-luvulle "koska mekään ei saatu, tekään ette saa!" Eiks teil oo kuitenki vähän tommonen olo? No kieltäkää meiltä puhelimet, musiikki, tietokoneet, televisiot, bikinit... Ei pahal, mut ei hyvälkää :p
Toi hattujuttu on ihan kuollu...
 
  • Tykkää
Reactions: Puuhippa
säpäle harmaana
Eipä monissakaan tavoissa ole nykypäivänä mitään ilmeistä merkitystä. Silti niitä pidetään tärkeinä eikä siinä ole minusta mitään ongelmaa. Ketä oikeasti kiinnostaa jos menet häävieraaksi kokovalkoisessa. Ei ketään, mutta se nyt vain ei kuulu hyviin tapoihin. Enemmän minua ihmetyttää, ketä nämä turhat tavat haittaavat.
 
alopecia
Alkuperäinen kirjoittaja säpäle harmaana;30800397:
Eipä monissakaan tavoissa ole nykypäivänä mitään ilmeistä merkitystä. Silti niitä pidetään tärkeinä eikä siinä ole minusta mitään ongelmaa. Ketä oikeasti kiinnostaa jos menet häävieraaksi kokovalkoisessa. Ei ketään, mutta se nyt vain ei kuulu hyviin tapoihin. Enemmän minua ihmetyttää, ketä nämä turhat tavat haittaavat.
No meidän perhettä haittaavat. Tyttärelläni on alopecia, kosmeettinen sairaus. Hiuksia lähtee ja ajoittain hän ollut kaljukin. Se on autoimmuunisairaus, johon ei ole parannusta. Olisi niin paljon kätevämpää kuin muillakin saisi olla pipoja, tuubihuiveja ym. kivpja päähineitä päässä.
Tyttäreni tukattomuus ei ole valinta.
 

Yhteistyössä