1½ v neuvola

Ensi viikolla olis ja se on lääkärineuvola.
Tyttö aikoinaan puhua pajatti pitkiä lauseita ja osasi kaikki tehtävät ja pari tykö.

Mutta poika ei vielä puhu eikä pukahda. No se on tietty vielä normaalia, mutta en kyllä sa sitä mitenkään näyttämään kuvasta esim. palloa. Ja tytön aikaan oli mun mielestä vaikeitakin kuvia, esim kampa. (Ei meillä varmaan ole yhtään kampaa, harjoja vain! Osaa ny sitte semmonen.)


Kertoisitteko, mitä kaikkea puhumattomalta lapselta voi "testata".

:D
 
Meillä oli reilu viikko sitten 1 1/2 vuotis neuvola.
Lähinnä siellä lääkäri multa kyseli, kuinka poika puhuu, syö ja nukkuu jne...
Eli ei tarvinnut pojan osoittaa, puhua tai näyttää mitään. Meidän poika muuten sanoo tasan kaksi sanaa, että se siitä.
Ainoastaan pojan piti palikoilla leikkiä ja rakentaa tornia, jos osasi. Yritystä ainakin meillä oli.
Eipä siinä sitten muuta ollutkaan.


Käytännöt ilmeisesti vaihtelevat paikasta riippuen, mutta näin meillä.

Otettiin myös MPR rokotus, josta ei ole ainakaan vielä mitään oireita tullut.

Ai niin, ja meidän poitsu ei vielä kävele. <br><br>
 
Usnea
Meillä oli tuo neuvola eilen. Lääkäri kysyi juokseeko ja paljonko tulee sanoja. Nuppipalapeliä lääkäri laitto tytön tekemään ja jututti siinä samalla palapelissä olevista kuvista, tyyliin "Missäs siellä on pallo?" jne. Aika pikainen käynti oli.

Me siirrettiin MPR-rokotuksen ottoa myöhemmäksi.
 
piri
meillä tyttö 1v4kk..pari päivää sitten oppi kävelemään taaperokärryllä..viikko sitten ei edes kävellyt ku käsistä talutti...sanat on vauva ja o-ou..ei ole outoa vaikka ei sanoja tule tuon ikäiselle
 
Petriina
Hei,

mun pojalla kanssa piakkoin tuo lääkärineuvola, ja stressaan siitä jo nyt. Tiedän, typerää, mutta...

Meillä sanotaan kyllä joitakin sanoja ja kotona osoitellaan joitakin kuvia kirjasta. Mutta, osoittelua, tornin rakennusta ja muiden taitojen esittelyä on lähinnä silloin kun kiinnostaa.... Jos esim. käsken sanoa esim. hauva niin ei varmasti sano. Samoin osaa kotona näyttää oikeastaan ihan kaiken, mitä keksin kysyä, mutta jos joskus yritetään esitellä näitä taitoja vieraille, niin ei yleensä aluksi osoittele yhtään mitään tai sitten näyttää koko ajan esim. kukkaa. :headwall:

Takana on yksi painajaislääkärikäynti, jolloin poika ei suostunut tekemään oikein mitään. Lääkäri sitten kyseli multa taidoista, mutta ei ilmeisesti oikein vakuuttunut, koska halusi omin silmin todeta että esim. pojan pinsettiote toimii. Sanoi asian vielä jotenkin tosi tylysti, tyyliin "ainahan se oma lapsi äidin mielestä nämä vaaditut taidot osaa mutta totuus voi olla toinen". En tarkoita etteikö olisi hyvä että näitä asioita seurataan tarkasti, mutta... Menimme uudestaan viikon päästä ja silloin onneksi poika oli sillä tuulella, että teki kaikki pyydetyt temput ja vähän päälle.

Rassaa, että tulee taas tuollainen käynti... En tiedä miksi poika on aina tollasissa tilanteissa niin "puissa", ei ole mitenkään kauhean ujo tms.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 07.02.2007 klo 22:36 äiti74 kirjoitti:
Meillä 1 1/2 neuvolassa ei kyllä oikeen tehty muuta ku mitattiin ja punnittiin ja lääkäri kyseli jotain. Ei testattu muuten. Taitaa olla tääkin ihan paikkakunnittain.
Sama juttu meillä. Ihan samanlainen käynti kuin ennenkin. Paitsi, että saatiin se hiivatin MPR-rokotus, josta alkoi kuukauden sairauskierre. :headwall:
 

Yhteistyössä