1,3v uhmaikä?

Viimeisen kuukauden aikana poika on ottanut tavaksi heittää kaikki tavarat ,joita ei saisi ottaa, kädestä lattialle, kun ottaa pois tai pyytää antamaan pois... Ja siihen päälle kauhea kiukku/ raivokohtaus. Onko tavallista? millähän sen saisi loppumaan?

pelottaa vaan, että joskus on jotain lasista kädessä ja heittää sen lattialle.. :headwall:

Muutenkin on ollut tosi vaikea tapaus, tekee kaikki mitä ei saisi tehdä ja myöskin tietää, että ei saisi. Mitä tää nyt on? kertokaa, jos jollain vastaavaa kokemusta.. :hug:
Äh, vähän sekavasti kerrottu, mutta toivottavasti ymmärrätte.. :whistle:
 
Meillä myös 1 v 3 kk tyttö, joka heittelee ruokapöydässä kaiken käsiinsä saaman lattialle, repii kukkia, vaikka kuinka monesti kieltää ja nostaa pois, nauraa :LOL: vaan ja konttaa takaisin ihan varmasti tekee uhmalla. Tyhjentelee myös kaikki kaapit ja laatikot. Raivoisa itku tulee heti jos jokin asia ei mene hänen toivomallaan tavalla, esim. äiti ei tule heti tyhjentämään palapalloa kun neiti ilmoittaa pallon ylös nostamalla.
Jos äiti häviää näköetäisyydeltä huuto alkaa heti. Jos vaan ehtii ja jaksaa koko ajan lattialla leikkiä ja seurustella hänen kanssaan, tai tanssia tyttö sylissä ympäri taloa niin neiti on kuin aurinko :)

 
"Uhmaiällä on useita nimiä kuten itsenäistymisikä, itsenäistymisvaihe tai oman tahdon opettelemisen ikä. Uhmaikä alkaa yleensä hieman ennen tai jälkeen 2-vuotispäivän ja kestää vaihtelevan ajan. Useimmilla se laantuu viimeistään 4-5-vuotiaana, osalla jo aiemmin. "

mll:n sivuilta... :)
sen enempää en ala kiistelemään....
 
Uhmaa tai ei, mutta tällaista tänään: kaupanlattialle mahalleen kiljumaan kun ei saanut viedä pieniä ostoskärryjä pihalle, pikkulapiolla heitettiin hiekkaa auton päälle ja ruokaillessa muki ja lautanen lensivät. Ja tuo tavaroiden heittely on meillä ihan jokapäiväistä. Sitten kun kieltää ja toruu, tyttö alkaa kiljua ja se kiljuminen on todella kovaäänistä. Huoh. Äitinikin sanoi ettei noin pienellä (1v 8kk) voi olla vielä uhmaa, taitaa meillä olla vain tempperamenttinen tyttö! :LOL:
 
Meillä samoihin aikoihin alkoi poika näyttää todellsita luonteenlujuutta, äidin harmiksi =) Jos joku asia ei mene niin kun haluaa, niin johan alkaa huuto ja kiukkuaminen. Ja se ON puhdasta kiukkuamista. Poljetaan jalkaa ja huudetaan ja juostaan toiseen huoneeseen mököttämään.
En tiedä onko uhmaa vai mitä, mutta välillä todella rassaavaa jos koko päivä on yhtä kiukkua ja tahtojen taistelua.

Ja jos tää ei ole uhmaa, niin en taida haluta tietää millanen uhma tolla pojalla sitten on :|
 
se on se itsenäistymis vaihe kun kokoajan saa olla kieltämässä ja komentamassa.varmaan laantuu kun oppivat ymmärtämään että kaikkea EI saa tehdä. meillä oli esikolla TOSI lievää kaikki alle 3v, uskoi hyvin kun kiellettiin vaikka jankuttaa aluksi sai kun se koittamis-aika alkoi.... MUTTA KUN SE UHMA ALKOI 3v niin hohhoijaa...!! En todeLLAKAAN tiennyt että sellaista voi olla olemassakaan!! ja tyttö on nyt pian 5,5v eikä loppua näy...... nyt on kyllä mustasukkaisuutta pienempää kohtaan. pienempi taas alkanut juuri kans koittaan tehdä kiellettyjä ja naama menee väärään kun kielletään mutta oon ainakin kokenut sellasen uhman esikonkanssa että luulen että tänjälkeen kestän mitä vaan enkä usko että tällä pienellä tulee yhtä pahaa oleenkaan,mutta taas pienemmänkans on ollut tää vauva,- ja 1v aika huomattavasti haastavampaa..... esikoisella KOVA mustasukkaisuus myös jota ei ollut aluksi mutta nyt.... saa nähdä mitä kolmosesta tulee.. jaksamista! :|
 
ups toistelin asioita,sori =) .
vielä senverran että sitähän sanotaan että tossa iässä huomaa sen lapsen todellisen luonteen... uhman tullessa se taas muuttuu täysin mutta PITÄIS(?) palautua sellaiseks kuin ennen uhmaa oli.... eli mä täs ootan että koska meidän tyttö taas tulee kiltiksi ja ns.helpoksi.....hmm :D
 
On meillä tota joka asian kieltämistäkin, mutta en mä sitä uhmaksi lue. Vaikka onkin rasittavaa toistaa yhtä asiaa koko päivän ja silti tuntuu että kivetkin kommunikoi enempi.
Ehkä toi meidän pojalla on sitten todellisen luonteen esiin tulo vaan. Mä en kyllä sitten haluu tietää miten hankalaks se heittäytyy uhmatessaan :/
Ihan yhtä itepäinen kun äitinsä, äiteellä harmi vaan lyhyempi pinna :ashamed:
 
meillä 1v3kk poika. rämpyttelee valoja, yrittää kiskoa verhoja, heittelee tavaroita..jne, jne...Ja sitten kun kieltää, niin heitetään kahta kauheemmin tai vastaavasti huudetaan ja itketään karrella. melkoinen tahtopakkaus on hänkin, ja mikä pahinta....äitinsä luontoinen :whistle: ...Taistelee myös vastaan pukiessa ja vaipanvaihdolla...huh hei...
 

Yhteistyössä