10kk/yöunet

Mites teidän kymmenkuiset nukkuu yönsä, lähinnä siis teidän vauvelit, jotka ei enää syö yöllä? Meillä tosi vaihtelevasti ja nyt esim. tällä viikolla on ollut tosi risaisia öitä, poika seisoo pinnasängyssä aamuyöllä välillä noin puolenkin tunnin välein. Nukahtaa kyllä suht nopeasti selän ja pepun silitykseen, mutta saattaa jo 10-15 minuutinkin päästä olla taas ylhäällä rutisemassa. Yösyötöt lopetettiin vajaa 3 viikkoa sitten ja se meni suht kivuttomasti, yhden yön huusi. Sen jälkeen on ollut jokunen yö, että on herännyt vain 1-2 kertaa ja se on kyllä ollut ihan juhlaa kun on saanut itsekin nukkua. En ymmärrä, mikä nyt on ollut...vatsavaivoja ei pitäisi olla ja poskihampaatkaan ei mielestäni vielä ole tulossa, 8 hammasta on ennestään. Nälkääkään en usko olevan. Voisikohan olla jotain eroahdistusta tms., vai onko vaan niin kova meno päällä öisinkin, eli kuuluu vaan taas ikään nää hulinat? Alkaa taas olemaan itse, ja mieskin, aika rikki noista öistä ja varsinkin kun nyt näitä hulinaöitä on ollut monta peräjälkeen :| . Onko antaa ideoita/neuvoja?
 
Veikkaan että kuuluu ikään.
Vaikea antaa neuvoja kun ei ole kokemusta yökukkujasta, meidän 9,5kk nukkuu hyvin yöt putkeen. Se ei osaa vielä seistä, vain polvilleen nousee pinniksessä, mutta nää harjoitukset alkaa aamulla kun on jo herännyt.
 
Daisy: meillä aivan sama show 10-kuisella, meillä myös vielä pullotellaankin yöllä! Välillä on parempi yö, herää ekan kerran esim vasta 04 aikaan, usein kuitenkin jo 02 :( Nälkä ei pitäisi olla, tosin välillä tuntuu, että kun oikeen "tankataan" illalla puuroa ja muuta, niin ihan kuin nukkuisi paremmin. Välillä heräämiset on itkua, eli kuin sattuisi johonkin, välillä taas nauraa keskellä yötä sängyssä seisoen täysin pirteänä!? Ota näistä selvä... Muuten, miten saitte yhdessä yössä lopetettua yösyömiset? Meillä ollaan vielä turvauduttu pulloon, kun se on niin helppo... :ashamed:
 
Meillä kans hyvin vauhtelevia öitä. Joskus nukkuu läpi yön, välillä taas saa käydä kellistämässä ja laittamassa tutin suuhun useampaan otteeseen.
Mutta pääsääntöisesti tyttö herää yhden kerran yössä, istuu sängyssä puoliunessa tutti kateissa. Kun tutin laittaa suuhun nukahtaa saman tien.
Jos herää useasti, olen suosiosta ottanut leidin meidän väliin nukkumaan.
 
Meidän 10-kuisella on kans ihan samaa ongelmaa... tosin nyt on hampaitakin selvästi tulossa (6 ennestään ja ikenet pullottaa ihan punaisina), mut tuntuu että jotain muutakin tässä on. Meillä vielä syödään tissiä, joten imeminen on aivan mahdotonta!! Usein nukkuukin vanhempien keskellä läpi yön, kun heräilee itkemään niin usein ettei äiti jaksa rampata pinnasängyllä... :ashamed: Eikä poikaa sais nukkumaankaan, herää helposti jos alkaa siirtelemään.

Mutta alkaa olla aika väsyny olo itselläkin kun uni on niiiiiiiin katkonaista!! :|
Kiva kuitenkin kuulla että muillakin on samaa ongelmaa... Tai ei siis sillein kiva, mutta tiedätte kyllä... =)
 
Meillä nukutaan 10kk yöt hyvin. Yösyötöt on kyllä lopetettu jo yli 2kk sitten eli tilanne on vakiintuneempi meillä. tuteistakin on luovuttu ja varsinkin niiden jälkeen yöt selvästi syveni, kun kaikki ns. ulkopuoliset avut poissa.
 
meillä poika täytti just 11 kk ja nukkuu yöt hyvin läpi.nukkumaan käydään 18.30 ja herätään aamulla kuudelta.unikoulujn ohjeiden mukaan annettiin huutaa 3 minuuttia ennen huoneeseen menoa eikä yön aikana anneta mitään "palveluja"eli ei ruokaa,syliin ottamista tai tutin laittoa suuhun.unikoulu alotettiin pari kuukautta sitten.sängyssä on 4-8 tuttia et löytää varmasti pimeässä suuhun laitettavaa ja nukkuu t paidassa ja vaipassa.sanoivat että tämän ikäinen osaa mennä itse peiton alle jos palelee.ja hyvin on koulu toiminut vaikka aluksi aika hurjilta nuo ohjeet kuulosti! :x
niin ja meillä poika oppi kävelemään 10 kk ikäissenä että senkin puolesta yöt varmaan rauhoittuneet kun ei tarvi yölläkin harjoitella uutta asiaa:)
 
Meillä tyttö 10 kk nukkuu yöt heräämättä, eikä ole tuttikaan käytössä noin 20.00 - 06.00. Mieluusti saisi aamusta nukkua puolisen tuntia, tunnin pidempään, mutta jostain syystä aamut ovat aikaistuneet tuohon kuuteen... Nukkumaanmenoaika ei vaikuta aamuheräämiseen, kokeiltu on :) Uudet taidot, sen enempää kuin hampaiden tulokaan eivät ole neidin uniin vaikuttaneet. Saattaa herätä yöllä, mutta nukahtaa itsekseen uudestaan. Eli kovin helppo tapaus meillä yöunien suhteen.
 
Meillä poika 9.5kk touhuaa kaiket yöt. Pinniksessä nousee seisomaan, ja yrittää kävellä reunoja pitkin. Välillä menee muutamalla herätyksellä, mutta välillä heräilee kymmenkunta kertaa yössä. Pojalla on sen lisäksi hampaita tulossa, ja eroahdistuskin vaivaa. Tuttia annetaan vielä öisin, mutta yösyötöt loppui ennen 6kk ikää. Suunnitelmissa on tutista luopuminen, jos vaikka auttais yöuniin :)
 
Mitenkäs on päiväunien laita? monillako päikkäreillä pärjää teidän 10 kk vanhat vauvat? meillä taitaa olla joku siirtymävaihe menossa, kun ei enää meinaa nukkua toisia päikkäreitä, mutta on hieman liian väsynyt olee hereillä ilta uniin asti eli noin klo 19:00. Yöt menee hyvin ja poika herää ehkä muutaman kerran, mutta nukahtaa saman tien ja aamulla herää noin 7:n pintaan. Toinen kysymys on, että paljonko ulkoilette vauvan kanssa? me ulkoillaan varmaan ihan liian vähän...
 
Menemme koko perhe suurinpiirtein samaan aikaan eli noin klo 22 ja herätys on pojan toimesta n. klo 7 - 7.30. Yöllä herätään joskus ja hereilläoloaikaa voi kestää parikin tuntia.
Ensimmäiset päiväunet on n. klo 10 - 11 ja tokat otetaan n. klo 15. Tunti, puolitoista silloin. Joskus nukutaan vielä illalla pikkuiltapäikkärit.
Ekat päikkärit otetaan ulkona. Tokat sisällä ja illalla vielä mennään rattailla ulkoilemaan tai pyöräilemään.
 
kaihoilla muistelen niitä aikoja kun toiset lapset on ollut pieniä ja nukkunut..nyt on tyttö 10kk ja koskaan ei vielä ole yötään nukkunut :/ paremmin rupesi nukkumaan kun luovuttiin pinniksestä ja laitettiin jatkettavaan mutta siltikin herää joka yö vähintään sen 2 kertaa joskus huutaa joskus vaan juttelee mutta itse olen niin jo tottunut että herään jo pelkkään kyljen kääntämiseen..tarttis varmaan siirtyä olkkariin nukkumaan..
 

Yhteistyössä