2 v:n pahanhajuinen hengitys - apua!

  • Viestiketjun aloittaja Suppusuu
  • Ensimmäinen viesti
Suppusuu
Meidän 2,5-vuotiaalla on todella pahan hajuinen hengitys ja kielellä näyttäis olevan sammasta.

Onko kellään kokemuksia, miten sammaksen saisi pois? Vauvoille kehoitetaan juottamaan hapanta mehua, mutta miten saat uhmaikäisen juomaan sellaista?

Hampaita pestään säännöllisesti ja myös Xylitol-tuotteet ovat käytössä.
 
vieras
Tuohon sammakseen en osaa sanoa mitään, mut meillä alkoi tuossa iässä kans esikoisen hengitys haista ihan kamalalle ja meillä asiaan auttoi niin yksinkertainen systeemi kun se, et alettiin pestä aikuisten hammastahnalla, siinä on vahvempi "raikas" tuoksu ja meillä se auttoi. Toki laitettiin sitä aivan olemattoman vähän harjaan ettei tule liikaa fluoria.
 
sammakseen
en tiiä kun voi tosiaan olla vaikeeta ton ikäselle sitruunaa tai karpaloa sada alas. Mut muuten hengitykseen vois auttaa vaikka et ostat semmosen tuoreen sitruunamelissaan ja laitat pyödälle ja aina ruoan jälkeen pureksis semmosen lehden. Voihan sitä sit napsia muutenkin jos ytkästyy.
 
No meillä saatiin lapsille tarkoitettua hiivalääkettä 3 kk ikäiselle, kun tuli antibiottikuurista jumalaton sammas. Oli huulissa ja kaikkialla, jopa vaippaihottumanakin.


Harjaat aamuin illoin vichyveteen kostutetulla pumpulipuikolla kielen ja huulet. Siis KAIKEN sammaksen pois. Pieniä läiskiä myöten. Pitäisi tehota parin pvän sisällä.

Keksi joku kiva leikki tms.. ?? :D
 
Suppusuu
Kiitos kaikille vastuksista (en eilen enää ehtinyt palstalle).

Täytyy kokeilla tuota hiivalääkettä, sillä meilläkin on muutamat antibioottikuurit popsittu.

Aion myös kokeilla sitruunamelissan tarjoamista ja tuota vichyvesijuttua, tosin se voi osoittautua aika haasteelliseksi tehtäväksi... :)
 

Yhteistyössä