2 vuotiaan varusteet+

  • Viestiketjun aloittaja KaisaKaarina
  • Ensimmäinen viesti
KaisaKaarina
Niin, siinäpä se tuli jo otsikossa! Mitä kaikkea tavaroita ja varusteita 2 vuotias tarvitsee? Kysymys kuulostaa ehkä oudolta, mutta taustaa sen verran että vuosia odotettu adoptiolapsi on nyt tulossa kotiin. Olemme odottaneet mielessämme koko ajan 4-6 vuotiasta lasta, ja yllätys olikin melkoinen kun kuulimme tulevan lapsemme iän. Samalla meni ajatukset aivan sekaisin, eihän me tiedetä mitään noin pienistä!

Tarvisemme kaiketi rattaat. Onko suosituksia millaiset olisi hyvät? Entäpä sänky? Käykö tavallinen lastensänky reunalla vai onko pinnasänky vielä tarpeen?

Kaikki mahdolliset vinkit ja ajatukset otetaan mielihyvin vastaan!

Avustanne kiitollinen, tuleva äiti
KaisaKaarina

 
Ihanaa! Onnittelut perheelle :flower: Lastensänky laidalla, rattaita ei välttämättä (tai ostakaa myöhemmin, jos koette tarvitsevanne) leluja, perusvaatteita, ulkoiluvaatteet, paljon kärsivällisyyttä :)

Meillä ei rattaita ole kovin paljoa enää käytetty. Nuorempi kävelee mielellään ja on rinkassa. Vanhempi oli enemmän rattaissa tuossa iässä, mutta riippuu siis lapsesta ja miten perhe tykkää liikkua ja missä. 3-vuotias ei kovin usein rattaita enää tarvitse, joten kannattaa harkita ja ostaa vasta tarpeeseen. Meillä rinkka on käytetty ja kohta tarvitaankin polkupyöriä ja muuta sen sellaista, joten raha kannattaa säästää niihin. Turvaistuin autoon kannattaa hankkia.


 
Kyllä jos on tasan 2v niin ostaisin rattaat. Meillä molemmat lapset ollut rattaissa vielä päälle 3v. Adoptiolapsi tarvii varmaan enemmän turvallisuuttakin, jota rattaa tuo. Ei ole välttämättä niin utelias ja reipas ympäristön suhteen.Matkarattaat on hyvät ja halvat, taittuu kokoon.
Sänky on vähän vaikeampi juttu. Riippuu hieman, minkälainen nukkuja on. Alkuksi pinnis (iso) voi olla turvallisempi. Voisiko lainata jostain, koska käyttö jää kyllä vähäisemmäksi. lastensängyn tarvitsee kuitenkin puolen vuoden päästä viimeistään, joten sellaisen jatkettavan voi jo ostaa.
Ulkoiluhaalarit. Kirjoja. Mukavia vaatteita.
Unikaveriksi pehmolelun turvallisuutta tuomaan.
turvaistuin.
ONNEA!
 
... moi ja rattaista sen verran - että vaikkapa kuomurattaista löytyy sellaisia, joissa maksimipainoraja on 25 kg - useissa perusmalleissa on painoraja 15 kg ...
Eli jos samantien sellaiset, että menee koko ratasiän ..

Sänkyhommista - varmaan matkasänkykin voisi olla ihan alussa - hinnaltaan jopa vain 29e - josta varmaan näkisi onko pinnis vai normisänky oikeampi ?

Syöttötuoli tai tripptrapp tai muu taaperon tuoli - jossa istuinosa korkeammalla kuin perustuoleissa. Isompia ruokalappuja tai muovinen sellainen , tai ruokailuessu ?
Nokkamuki varan vuoksi, ehkäpä ?

Säkkituoli on meillä kova sana ja kiva istuin pienelle, ja aika turvallinen myös ...

Leluista varmaan pallot, autot, legot, kirjat on aika varmoja nakkeja - ja varmaan vielä jonkinmoiset kärryt tai polkulelut, luulen ?

Paljon onnea ! :heart: :heart:
 
onnea paljon! 2-vuotias adoptiolapsi ei varmasti ole kehityksestään edellä, pikemminkin päinvastoin, jos on esim. laitoksessa vauva-aikansa viettänyt.
Itse ostaisin/hankkisin
- turvaistuimen autoon
- rattaat (ne 15-kilon painorajala olevat ovat meillä menneet vielä 23-kiloisella 5-vuotiaallakin...)
- pinnasängyn, sillä varmasti on sellaiseen tottunut
- tuttipullon (tuttu kapine?)
- nokkamukin, muovilautasia, lusikoita, ruokailuessu
- vaippoja
- vaatteita
- leluja

Ehkä siis enemmän vauvamaisempaa tavaraa kuin vastaavalle samanikäiselle suomalaislapselle?

- potta
- tutteja (jos on käyttänyt)
 
Meillä kaksivuotiaalla on päivittäin käytössä seuraavat jutut:

- vaipat ja potta, toisinaan toista enemmän kuin toista, joskus vain toista
- nokkamuki, tavallinen muki, semmoinen vesipullo, jossa on ns. tuttikorkki (aikuisten pulloksi tarkoitettu)
- oma muovilautanen tai muu reunallinen lautanen (helpottaa ruuan lusikkaan saamista)
- syöttötuoli
- rattaat (Brio Racessa on isoin näkemäni istuin"pesä" ja paras selkänoja sekä kuomu)
- vaatteita menee noin 3 paitaa ja 1-2 housut per päivä jos oikein rotjataan ruualla
- ulkovaatteiksi tuulella haalarit, muulloin pitkähelmainen takki (ettei selkä ole paljaana) ja sukkahousujen päälle jotku ulkoiluhousut. Aurinkoisella säällä nykyhaalareihin paistuu!
- kumpparit ja jotku toiset kevyemmät kengät
- sukkia! jarrullisia ja jarruttomia riippuen lattiamateriaalista, muovimatolla riittää tavalliset sukat

leluista mieluisimpia ovat:
-nuppipalapelit
-kirjat (muumit, rumpalipupu, nallepuh; kannattaa varmasti hankkia sellaisia "sanakirjoja" eli kirjoja joissa on kuvia ihan tavallisista esineistä ja asioista kielenoppimiseksi, niitä meilläkin on luettu paaaaaljon)
-pikkuautot
-potkuteltavat kulkuvälineet (isot rekat joiden päälle voi istua, potkuautot)
-Legot
-vauvanukke

DVDt
- Titinalle (musiikkia, siitähän kaikki lapset pitää!)
- Teletapit
- Postimies pate
muissa tuntuu olevan liian nopea rytmi, että jaksaisi seurata 5 min pitempään

Auton turvaistuin

Tuosta nukkumisesta en osaa oikein muuta sanoa, kuin että varmaan kannattaa aluksi sijoittaa sänky samaan huoneeseen missä itse nukut. Kulttuurishokin lisäksi pienokaisella on aluksi varmasti tosi turvaton olo.

Oikein paljon onnea!
 
KaisaKaarina
Isot kiitokset jokaiselle vastaajalle! Ihanasti saimme vinkkejä, ja vahvistusta jo omille ajatuksille. Leluvinkit olivat myös tosi hyviä. Meillähän on paljon leluja jo hankittuna, mutta ne on tosiaan isompien lasten, nyt täytyy miettiä asiaa myös pienemmän näkökulmasta. Tietysti näemme sitten aikanaan mitä eniten tarvitaan, mutta haluan myös varautua etukäteen niin hyvin kuin pystyn.

KaisaKaarina
 

Yhteistyössä