3 kk ei nuku päivisin

Moikka!

Meidän 3kk pojalla on yhtäkkiä alkanut olla ongelmia päiväunien kanssa. Yöt nukkuu hyvin, noin klo 21-07 yhdellä tai kahdella syötöllä. Ennen nukkui päivällä parin-kolmen tunnin unet ulkona vaunuissa ja sit vielä pienempiä unia sisällä. Nyt nukkuu ehkä puoli tuntia ulkona ja muutaman vartin pätkän, jos sitäkään, sisällä. Poika on selvästi väsynyt ja kitisee väsymystään mutta ei vaan nuku! Onko muilla kokemusta tälläisestä, onko tässä iässä joku tämmönen vaihe?
 
Meillä on ollut alusta asti tuota.Poitsu on nyt 3kk, ja yhden käden sormilla on laskettavissa ne kerrat kun on nukkunut päiväunia yli 2h kerrallaan.
Yöt nukkuu ihan suht hyvin, 1-3x syö, mut päivät on aina mennyt suunnillen silleen että nukkuu 5-30min torkkuja pitkin päivää ja kitisee väsyneenä koko ajan. Ja noista torkuistakaan ei kerry päiväunia kuin yhteensä 2-3h/pvä :/
 
Meillä kuopus 2,5 kk ja kuulostaa tutulta. Ekat päikkärit nukutaan 2-4 h, välillä itkeskelee ja joutuu mennä hyssyttelemään. Seuraavat päikkärit n. 1,5 h välein, välillä sen puoli tuntia, joskus jopa vähän yli sen, mutta ne päikkärit on tosi levottomat. Yöt mennään parilla syötöllä. Tätä on ollu nyt muutama viikko. Selvästi väsyttää, mutta ei vaan nuku. En muista miten esikoisella meni päikkärit alkuun, mutta jotenkin mulla on sellanen muistikuva, että sitten kun alotettiin kiinteät, niin päikkäritkin tasaantui. Aikansa kutakin.

muoks: lisäys vielä: Nukutan vauvan päikkäreille aina ulos vaunuihin, kun sisällä herää herkemmin kesken unien enkä saa enää hyssyteltyä uneen, vaunuissa se onnistuu paremmin. Mites te muut?
 
Mulla oli sama, että vaunuihin ulos nukutin koska heräsi kesken unien enkä saanut sisällä takaisin poikaa uneen. Se oli rasittavaa kun kokoajan odotti että kohta se herää ja pitää taas mennä nukuttamaan takaisin uneen. No, nyt ei oo enään sellaista, poika 8,5 kk :)
Meillä nukuttiin tuossa iässä kolmet unet, yhteensä noin 3-4 h.
 
Meilläkin ollut päikkärit aina tosi vaihtelevia ja poika ensi viikolla 4kk. Meillä ei siis olla koskaan nukuttu mitenkään säännöllisesti päikkäriä eli kun ulos laittaa niin ei koskaan tiedä kauanko nukkuu. Voi nukkua 0.5h ja sitten jo kitistään ja saa mennä vaunuja heilutteleen tai voi nukkua 2h hiljaa. Yhdellä kädellä on laskettavissa ne kerrat kun on nukkunut 3h päikkäreitä hiljaa. Loppupäivän nukkuu sitten pätkissä. Yöt meillä menee ihan ok.
 
Meillä toi nukkumattomuus kesti joku viikon päivät?? Ja oli kyllä tosi rankkaa, kun itkeskeli ja raivosi väsymystään. Ei ole 2,5 kk jälkeen edelleenkään mitään ennustettavuutta missään unitouhuissa, koskaan ei tosiaan tiedä a) milloin tahtoo nukkumaan ja b) kauanko nukkuu.
Yötkin ovat vasta alkaneet "pidentyä". Alun 2 tunnin syöttövälit ovat vaihtuneet ensimmäiseen unipätkään joka kestää 3-4 tuntia ja loppyön levottomiin hulinoihin. Eli ei paljon unia äidilläkään edelleenkään..
:( Voimia kaikille väsyneille.
 
Meillä alkoi sama päiväunille nukuttamis taistelu 3kk iässä ja kesti kuukauden verran niin että nukkui ainakin kolmet neljät 40-50min päikkärit ja huusi vaäsymystään hereilläollessaan.
Nyt reilu 4kk ja päikkärit palanneet takasin normaaliruotuun. 2-3 krt 2h päivässä, ja illalla nukahtaa 21.00 paikkeilla yöunille. Yöunet kahdella syötöllä, herätys 7-8 välillä.
Voimia ap:lle! :heart:
 
meillä oli ihan sama juttu, yöt nukuttiin 22-09 1-2 syötöllä ja 2 kk:n iässä ruvettiin taistelemaan väsymystä vastaan, kun sisällä nukuttiin 30 min päikkäreitä ja ulkona taas 2-4 tunnin päikkäreitä ja sit kitistiin väsymystä vastaan ja tätä kesti n. kuukauden. rupesin nukuttamaan neitiä menemällä viereen makaamaan ja pitämään lähellä ja siihen nhän nukahti, mutta välillä heräs puolen tunnin päästä "tarkistamaan" etä olinko hänen vieressä ja jos olin nii sitten hän jatkoi uniaan ja nukkui n 2 tuntia, mutta jos en ollut vieressä nii sitten ei enään nukuttu 30 min pidempään. ja samalla kaavalla teen nyttenkin tuon nukuttamisen ja neiti nukkuu sisälläkin 2-3 tuntia heräämättä kertaakaan!

voimia jajaksamisia qwerkolle =)
 
Täälläkin oli taannoin jakso että nukkui vain 45min kerrallaan ja unille meno oli monesti semmoista taistelua. Nyt ikää lähemmäs 4kk ja nukkuu kolmet päikkärit. 1-2 pitkät ja illasta 30min. Yhteensä päivässä noin 3-4½h.. Jaksuja ap:lle :hug:
 
Meillä ei nukuttu päivällä oikein missään vaiheessa kunnolla, yöllä kyllä.. Sitten tuossa 3kk:n iässä se pahentui vaan entisestään, joka on ilmeisesti siinä kohtaa hyvinkin normaalia kaikilla vauvoilla... Mutta sitten kääntyi tilanne toisinpäin, yöunet meni plörinäksi ja päivisin maittoi hieman paremmin..

Meillä tähän ähräämiseen liittyi kyllä alusta asti maitoallergia ja lukuisat muut allergiat, joita ei heti osa´nnut alkaa epäilemään..

Mutta olettaisin että on ohimenevää, mikäli ei ole, niin saattaapi olla joku vaiva häiriötekijänä, esim.korvat....?
 
ihanaa, muitakin löytyy!!:) tosin nyt meillä alkaa tää vaihe olla jo ohi kun ikää 6kk, mutta tuossa 3-4kk iässä nukkui päivällä tosi huonosti ja yöt oli ihan kokoajan tississä kii.. väliin laitoin oikeen paperille ylös syömiset ja nukkumiset kun tuntui että voiko olla totta ettei lapsi nuku kun tunnin päivässä.. ja yhtenä päivänä sen viikon aikana kun laittelin lapsen "rytmiä" ylös, poika nukkui aamupv:llä ulkona puoli tuntia, sitten iltapäivällä toisen puoli tuntia.. sitten nukahti jo klo 17 yöunille.... ( ja tietenkin aamulla heräsi jo 7.. |O )

No, nykyään poika nukkuu yhdet noin kolmen tunnin unet, tai joskus kahdet lyhyemmät unet. ja yötkin menee jo suht mukavasti.

Kyllä ne taitaa olla ohimeneviä kotkotuksia siis, niinkun joku sanoi.. :)
 
Täälllä myös yksi jolla samoja kokemuksia. Noin 3kk ikäisenä tyttö nukkui päikkäreitä tosi huonosti ja ylipäätään nukkui vähän koko vuorokaudessa. Varmaan jotain 11 tuntia keskimäärin. Tuota kesti 3-4 viikkoa ja nyt menee taas yhdet kolmen tunnin päikkärit, muutamat 1/2-1h päikkärit ja yöunet kymmenisen tuntia.
Osasyy oli varmaan sekin, että puin pikkuiselle ulos päivällä päälle ihan liikaa vaatteita ja toinen heräsi hetken päästä hiestä märkänä eikä saanut enää unen päästä kiinni. Heti kun tajusin vähentää vaatekerrosta alkoi uni taas maittaa.
 

Yhteistyössä